Quantcast
ORIGINALS

Από τώρα άντρας της χρονιάς για το 2023 ο Βασίλης Μπισμπίκης

Πως ένας 45χρονος με αστείο επώνυμο έπεισε την Ελλάδα μας ότι ο ρομαντισμός δεν έχει πεθάνει


THE NEWSROOM · 21 Ιανουαρίου 2023

Πότε ξεκίνησε να γράφεται η Μπισμπικιάδα; Πότε η ζωή μας (οκ, η ζωή των δύο σελέμπριτις με εμάς παρατηρητές έστω) άρχισε να μοιάζει με subplot των Δύο Ξένων (δε θα πούμε ψέματα, βοηθάει ότι η Δέσποινα είναι σταθερό πρόσωπο και στα δύο πράγματα);

Ποιο είναι όμως το βιογραφικό του ανθρώπου που αδιαμφισβήτητα κουβαλάει στις πλάτες του όλη την αρρενωπότητα της Ελλάδας; Για την ακρίβεια, παίζει να κουβάλησε τόσο πολύ που να έπαθε λουμπάγκο:

«Επειδή εγώ κάνω και lifestyle ρεπορτάζ. Ο Μπισμπίκης είναι στο νοσοκομείο. Έχει λουμπάγκο. Είδες οι έρωτες σε μεγάλη ηλικία τι κάνουν; Πλάκα κάνουμε. Περαστικά στο Βασίλη.»

Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Οκ, η Δέσποινα Βανδή δε χρειάζεται συστάσεις. Ο Μπισμπίκης πάλι ήταν πιο obscure φυσιογνωμία μέχρι τις αρχές του 2021 που μαθεύτηκε το φλερτ της δεκαετίας. Είναι 45 χρονών, είναι ηθοποιός, έχει παίξει σε διάφορες σειρές όπως το «Άγριες Μέλισσες», το «Κομάντα και Δράκοι» και τώρα το «Αυτή η Νύχτα Μένει». Θα μπορούσε να είναι απλά ένας ακόμη ηθοποιός, αλλά είναι ο απόλυτος celebrity daddy (σύμφωνα με δικά μας πειραματικά δεδομένα, μόνο ο Κουτσούμπας μπορεί να τον κοντράρει).

Άντρας με κοιλίτσα, σαν καραμελίτσα

Από τότε που τα φτιάξανε όμως ξεκίνησε η αληθινή απογείωση και ταυτόχρονα η κατάδυση στα βάθη της Μπισμπίκιας περσόνας. Έτσι, μάθαμε ότι ο 45χρονος ηθοποιός είναι φανατικός Παναθηναϊκός και σκάει γήπεδο με τους οργανωμένους της 13:

 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για την άψογα casual εμφάνισή του από τον βασιλιά των απανταχού δημοσιογράφων Γιώργο Λιάγκα, απάντησε «δεν είχα κοστούμι». Based απάντηση, 1-0 για τον Μπισμπίκη.

«Ιστορία Ερωτα και Αναρχίας»

Όχι δε λέμε την ταινία της Βερτμίλερ. Λέμε ότι ο κ. Μπισμπίκης έχει υπάρξει επίσης αναρχικός στα νιάτα του, οπότε 2-0 υπέρ του σημαντικότερου ανδρικού sex symbol των 20s:

– Θα δήλωνες Αριστερός;

– Προσπαθώ πολύ να είμαι Αριστερός. Για να μην κάτι πιο πομπώδες∙ να μην μιλήσω για αναρχία κτλ.

Στη νεανική σου ζωή έχεις περάσει από τον αναρχικό χώρο;

Ναι.

Σε άλλη συνέντευξη έχει δηλώσει ότι τον είχαν διώξει από τα σχολεία της περιοχής, καταλήψεις, αλητεία, βρισίδια με καθηγητές και άλλα κουλ πράγματα:

«Με σταμάτησαν και το σταμάτησα. Δεν το πήγαινα το σχολείο. Με έδιωξαν από σχολεία και του Λουτρακίου και της Κορίνθου, δεν είχε άλλα να πάω. Δεν γούσταρα, δεν μου άρεσε. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και οι γονείς μου, τους ξεφτίλιζα όπου πήγαινα, είχαν απηυδήσει οι άνθρωποι. Έκανα καταλήψεις, έπαιζα ξύλο, έβριζα τους καθηγητές.

Ήμουν πάντα ένας τύπος που δεν διάβαζε για το σχολείο, αλλά διάβαζα πολλά εξωσχολικά βιβλία. Από τα 15 μου ταυτίστηκα με την αναρχία. Αυτή ήταν η αντίδρασή μου, αυτό άρχισα να ψάχνω.»

Να πούμε εδώ ότι ακόμα κατεβαίνει σε πορείες, όπως αποδεικνύει αυτή η πιο wholesome κι από το ΣΚΥΛΙΙΙΙ (οκ, το ξέρουμε ότι δε γίνεται αυτό) φωτογραφία:

Από την άλλη, και η Βανδή έχει υπάρξει αντίφα (οκ, τύπου αντίφα) όταν τραγουδούσε μαζί με τον γνωστό για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις Νότη Σφακιανάκη και αυτός άρχισε να λέει πόσο γαμάει η Χρυσή Αυγή:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω.

Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό.»

Όμως σε γενικές γραμμές, η Δέσποινα Βανδή όσο ξέρουμε έχει πιο συσταζούμενα παιδικά χρόνια και προφίλ γενικά, οπότε το συμπέρασμα είναι εύκολο και σαφές. Πρόκειται για ένα φλερτ τύπου «Η Λαίδη κι ο Αλήτης» ή για να μιλήσουμε με παραλληλισμούς της εποχής μας, «Ο Αλήτης και η Μαντάμ».

Επίσης, οι πληροφορίες (και τα Instagram stories τους, οκ) λένε ότι βγαίνουν μαζί Εξάρχεια, το οποίο είναι η πιο 2023 εξέλιξη που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Δηλαδή, εκεί που κατεβαίνεις την Στουρνάρη και σε κυνηγάνε 2 διμοιρίες ΜΑΤ επειδή δε γουστάρουν τη φάτσα σου, ξαφνικά πετυχαίνεις τη Δέσποινα Βανδή να ζει τον έρωτά της, ο οποίος μάλιστα προέκυψε μετά τον πολυετή γάμο με τον Ντέμη! Μιλάμε για καθαρά λογοτεχνικό υλικό.

Έτσι, στο culture war των ημερών μας η Ελλάδα μπορεί να χωριστεί και στα εξής δύο στρατόπεδα: Σε αυτό υπέρ του τίμιου αριστερού λαϊκού παιδιού που αψήφησε τον νόμο και άναψε ένα τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει η καλή του ενώ απαγορεύεται και σε αυτό υπέρ του χαρτογιακά ακροδεξιού υπουργού που τηρεί μεν τον νόμο αλλά στα Εξάρχεια σκάει μόνο αξημέρωτα., οπότε ρίχνει πρόστιμα για το κάπνισμα από το κακό του. Έχουμε και ήρωα και villain!

Ποια ταινία Disney έχει τόσο παραμυθένιο σενάριο;

Αν θέλετε τη γνώμη μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι ο επίσημος πρεσβευτής του ανδρικού σεξαπίλ της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο και ως ζευγάρι με τη Βανδή οι άνθρωποι που ξαναζωντάνεψαν τον ρομαντισμό στη μίζερη Ελλάδα του 2022.

Κοινώς, θα πάμε παρανυφάκια στον γάμο τους, αν το θέλουν κι αυτοί δηλαδή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vasilis Bisbikis (@bisbikis.vasilis)

Best of internet