Quantcast
ORIGINALS

Όλοι οι λόγοι που θα μας λείψει η Καϊλή, μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου

Ακόμα κι αν η ευρωβουλευτίνα δεν περνάει την καϊλύτερη περίοδο της


THE NEWSROOM · 13 Δεκεμβρίου 2022

Έχει ένα ενδιαφέρον ότι η ελληνική εκπροσώπηση στο σκάνδαλο με τα μαύρα λεφτά από το Κατάρ είναι μία από τις πιο PR friendly πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας. Η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή πιάστηκε με το σύγχρονο αντίστοιχο της γίδας στην πλάτη, δηλαδή με σακούλες γεμάτες φράγκα στο σπίτι της, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα ζήσει μια ζωή που δεν την φανταζόταν.

Αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα τιμωρηθεί με τον μαρτυρικό τρόπο που πιθανώς φαντάζονται (ή φαντασιώνονται) διάφοροι – λογικά το μίσος για έναν διεφθαρμένο πολιτικό είναι ευθέως ανάλογο του ίματζ του, οπότε αν κάποιος μοιάζει με τον μακαρίτη τον Μάκη Ψωμιάδη οριακά τον συμπαθείς. Σε κάθε περίπτωση, ούτε τρεις μέρες αφότου έσκασε η είδηση, η κ. Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή, ακόμα κι αν αυτή μοιάζει με φυλακή από ταινία της Ντίσνεϊ.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να θυμηθούμε μερικές από τις πιο εκλεκτές στιγμές της κ. Καϊλή:

Η Cryptoμακεδονομάχος από το ΠΑΣΟΚ

Ένα από τα ατού της Εύας Καϊλή είναι ότι στην πολιτική της σταδιοδρομία την έτρωγε το FOMO. Έτσι, δεν είχε χάσει την ευκαιρία να σκάσει μύτη στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία (τις θυμάστε;) στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, αγκαζέ με την πιο Punisher θείτσα της χώρας, Σοφία Βούλτεψη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα σπέκια στην Ελεύθερη Ώρα

Μπορεί οι πολιτικοί της φίλοι να την έχουν ξεχάσει, όμως η πιο πεφωτισμένη εφημερίδα της χώρας μας θύμισε ότι η ευρωβουλευτίνα δεν είναι μόνη της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ναι φίλες και φίλοι, η στάση της Εύας Καϊλή στο Μακεδονικό ζήτημα της χάρισε έναν αιώνιο πιστό σύμμαχο: Το Μακεδονικό Κόμμα, όπως μάθαμε από την εκλεκτή εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.

Όπως σημειώνει το Μακεδονικό Κόμμα, η κ. Καϊλή υπήρξε παλικάρι:

«ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στέκεται αλληλέγγυο στην Εύα των Μακεδόνων, ακόμη και εάν έχει υποπέσει σε σφάλμα. Γιατί αυτό μας διδάσκει και η Ορθοδοξία μας και η ανδρεία μας. Να αγαπούμε, να συγχωρούμε, να στεκόμαστε πλάι σε όποιον γλίστρησε και να μην του δίνουμε μια για να πάει παρακάτω! Να του απλώνουμε το χέρι και να τον ξαναφέρνουμε αναστάσιμα πίσω. Με νέα ελπίδα, σε νέα πορεία. (Το ίδιο ισχύει και όσους υπέγραψαν και ψήφισαν την “Συμφωνία των Πρεσπών”, αρκεί να έχουν μετανοήσει και να μας παράσχουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν και πάλι την ακυρότητά της, σύμφωνα με το Δίκαιο των Συνθηκών, όπως το αναλύουμε εδώ, π.χ. πλάνη, πιέσεις, εκβιασμός κλπ)

 Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, δεν είναι ούτε Ανδρουλάκης, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας.

 Είναι Αλέξανδρος!

 Είναι ένας για όλους και όλοι για έναν“!

Και απεχθάνεται να βλέπει Βέλγους και Φράγκους να σέρνουν την όποια Ελληνίδα με τόσο ατιμωτικό και απαξιωτικό τρόπο, προσβάλοντας την ίδια την Ελλάδα

Φιλελεύθερη Ώρα, θα έλεγε κανείς.

Ένα status που δε γέρασε καλά

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι ο βασιλιάς Θέοντεν του Ρόχαν όταν ήταν παγιδευμένος από το ξόρκι του Σάρουμαν είχε γεράσει καλύτερα από αυτό.

Η ομιλία για το Ευρωπαϊκό Δεκαπενταμελές

Αυτό είναι μια υπερβολικά υποτιμημένη στιγμή Εύας Καϊλή, αν θέλετε τη γνώμη μας. Η χρονική στιγμή είναι τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα του 2015, η Ελλάδα το έχει ρίξει 62% ΟΧΙ και ο Τσίπρας ετοιμάζεται για τη φαρμακερή διαπραγμάτευση (καλά πήγε αυτό). Τι κάνει η Εύα Καϊλή σε αυτή την δραματική για το έθνος μας στιγμή;

Δίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ένα inspirational speech α λα Κατερίνα Μουτσάτσου – I AM HELLENE, στο οποίο αναφέρεται στον Τσίπρα ως «Αλέξη» και μεταξύ άλλων πετάει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο «έχουμε φίλους» (και όχι γνωστούς):

Η sigma female ευρωβουλευτίνα

Κάτι άλλο που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κ. Καϊλή είναι ότι μας είχε δείξει από παλιά την έφεση που έχει στο hustling και το grinding, αν και τελικά το ψηφιακό δεν ήταν το δυνατό της σημείο. Η ευρωβουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ ασχολείται εδώ και χρόνια με την ΑΙ, τα big data, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις επί του θέματος. Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να μην πηγαίνουν και πάρα πολύ καλά αυτή την περίοδο (όπως και η ίδια η κ. Καϊλή), όμως πριν τρία περίπου χρόνια τα πράγματα φαίνονταν πολύ διαφορετικά.

Κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτό το θεϊκό εξώφυλλο:

Ναι υπάρχει όντως Startupper Mag, αυτό που λείπει είναι ένα Tupper Mag.

Μπράβο, είσαι η Καλύτερη

Τις καλές εποχές, η Εύα έπαιρνε και ευρωβουλευτικά βραβεία:

Βέβαια καλό το data is the new gold, αλλά τα data δύσκολα μπαίνουν σε σακούλα.

Όταν δάκρυσε η εικόνα του Λοβέρδου

Που χάθηκε τόση αγάπη αδέρφια;

Η μπούμερ στιγμή υποστήριξης

Εδώ, ο ισχυρότερος μπούμερ της χώρας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μας θύμισε τις μέρες που έχουν οι φίλοι μας γενέθλια ή για τους νοσταλγούς, τις πρώτες μέρες του Facebook που ποστάραμε στους τοίχους των άλλων χρηστών:

Αυτό το άχαστο φιλικό chat

Όλα υπέροχα εδώ. Η κ. Καϊλή μας λέει ενθουσιασμένη για τους άπειρους FB φίλους της και στη συνέχεια μας λέει τη γνώμη της περί “δωρεών” στους πολιτικούς (wink wink). Ο δε Μητσοτάκης μας λέει ότι δεν ανεβάζει φώτος από τις διακοπές του. Τι να πει κανείς, μερικά πράγματα είναι απλά ανεκτίμητα.

Ο παππούς που αναβοσβήνει

Την θρυλική πλέον ιστορία με τον αστυνομικό που σβήνει αθόρυβα κάθε χρόνο μας είχε θυμίσει η Εύα Καϊλή τον Αύγουστο του 2017. Ήταν σε ένα άρθρο της ευρωβουλευτίνας σε γνωστή εφημερίδα που ακούσαμε για πρώτη φορά για τον δολοφονημένο από τους κομμουνιστές παππού της.

Τότε, διάφοροι κομπλεξικοί άνθρωποι έσπευσαν σχεδόν αμέσως να εξετάσουν την αξιοπιστία της ιστορίας. Πολύ γρήγορα αποκλείστηκαν και οι δύο actual παππούδες: Ο ένας γιατί ο πατέρας της γεννήθηκε το 1955 και ο άλλος γιατί η ίδια η Καϊλή τον θυμόταν ζωντανό τα καλοκαίρια. Μετά από λίγο δούλεμα στα social, η Εύα Καϊλή έφερε νέα εκδοχή, όπου ο δολοφονημένος είναι ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς της (που δεν είναι παππούς).

Κάπου εκεί, ένα άρθρο στην εφημερίδα Documento επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές παρουσίασε μια εκδοχή που υπάρχει όντως δολοφονημένος το 1943, αλλά ο δολοφόνος δεν είναι κομμουνιστής – για την ακρίβεια, είχε καλές σχέσεις με τις αρχές Κατοχής! Τι μας κρύβουν;

Οκ, αν μη τι άλλο, η Εύα Καϊλή θα έχει άπλετο χρόνο για να κάνει τη δική της έρευνα για την υπόθεση, εμείς θα χαρούμε να τη διαβάσουμε, μπορεί να βγαίνει και ωραίο σενάριο για σειρά τύπου Σασμός.

 

 

 

Best of internet