Quantcast
ORIGINALS

HOW TO: Πώς να περάσεις μια τυπική εβδομάδα εγκλεισμού μέσα στην καραντίνα

Το φουλ παραγωγικό weekly routine μας που περιλαμβάνει άθληση, χόμπι, πνευματική αναζήτηση (και μάσα από το Jailbirds)


Διονύσης Παππάς · 16 Μαρτίου 2021

Όπως έλεγαν και τα «Φτηνά Τσιγάρα», εμείς στο Luben είμαστε συλλέκτες στιγμών, αγαπητοί φίλοι. Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη φάση που ζούμε τώρα: Μέχρι στιγμής, έχουμε συλλέξει το αντίστοιχο σε στιγμές από 124 μέρες κατ’ οίκον περιορισμού.

Και να σας πούμε κάτι; Σχεδόν έχει αρχίσει να μας αρέσει.

Ναι κυρίες και κύριοι. Έχουμε διαμορφώσει μία υπέροχη νέα καθημερινότητα, η οποία περιστρέφεται γύρω από το concept «Μένουμε Σπίτι ». Έτσι, περνάμε τέλεια και κυρίως, πολύ παραγωγικά παρέα με τους συγκρατούμενούς μας.

Δεν είμαστε απαραίτητα influencers αλλά παρακάτω θα βρείτε έναν σουπερ χρήσιμο οδηγό για το πως τα καταφέρνουμε να παραμένουμε γαμάτοι, χαρούμενοι και υγιείς μέσα απο το daily routine μας.

Καυτή εβδομάδα incoming:

Δευτέρα

08:00 – Ξυπνάς και αρχίζεις να σκέφτεσαι ποια υπαρξιακά έχεις παραμελήσει αυτή τη βδομάδα.

11:00 – Παραμένεις ακόμα στο κρεβάτι, με την ελπίδα ότι θα τηλεμεταφερθείς στην Τρίτη και θα έτσι θα μπορέσεις να γλιτώσεις ένα σήκωμα των σεντονιών.

16:00 – Ήρθε η ώρα για την κάλυψη των στοιχειωδών σωματικών, διατροφικών και πολιτισμικών αναγκών. Αυτό σημαίνει άραγμα σε αναπαυτικό καναπέ, binge-watch όλες τις σεζόν Breaking Bad από την αρχή και ενδελεχής έρευνα του μενού του Jailbirds.

18:00 – 2 ώρες μετά, η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Χτυπάμε τα αδιανόητα, τρυφερά, καταραμένα original chicken wings.

04:00 – 2 σεζόν μετά. Στέλνεις ψύχραιμα μηνύματα στους κολλητούς σου. ΞΥΠΝΑ ΜΛΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΑΜΩΤΟ.

Τρίτη

08:00 – Σπέσιαλ μέρα, διότι θα πάμε για μπάσκετ για να χάσουμε τα κιλαχαχαχαχα.

13:00 – Κατεβαίνεις για το 6 στο μπασκετάκι της γειτονιάς. Παίζεις μπάσκετ, δηλαδή βαράς μόνος σου σουτάκια γιατί έχεις χάσει την ικανότητα για σύνθετες κοινωνικές συναναστροφές, όπως η ασίστ. Δεν χρειάζεται πολύ. Δέκα λεπτά είναι μια χαρά.

14:00 – Ικανοποιημένος με τις αθλητικές επιδόσεις της ημέρας, παραγγέλνεις ένα CHICKEN BOMB για να μην χαλάσει το θερμιδικό ισοζύγιο της εβδομάδας.

14:30 – Το delivery σκάει. Δίνεις τίπς στον ευγενικό ντελιβερά, που σου χαμογελάει μάλλον γιατί αναγνωρίζει στο πρόσωπο σου έναν Βασίλη Σπανούλη του ορόφου της πολυκατοικίας. Ναι, έχεις καράφλα. Όχι, δεν είσαι πολύτεκνος. Όχι, δεν έχει άλλα διαμερίσματα στον όροφο. Αρκεί αυτό.

15:00 – 21:00 – Αράζεις μέχρι το βράδυ, οπότε και θα ξαναπαραγγείλεις.

 

Τετάρτη

08:00 – Ξύπνημα νωρίτερα σήμερα. Δεν έχεις να κάνεις κάτι αλλά δεν έχεις και να μην κάνεις κάτι που δεν κάνεις έτσι κι αλλιώς. Ψαγμένο; Χάνεσαι στις σκέψεις σου γύρω απο μια κούπα καφέ, κοιτώντας από το παράθυρο τον απέναντι γείτονα να έχει φτιάξει με απίστευτη επιμέλεια το ποτιστικό σύστημα του μπαλκονιού του.

10:00 – Ψάχνεις στο ιντερνετ για AI ποτιστικά συστήματα μπαλκονιού που σου δίνουν την δυνατότητα να φροντίσεις τα φυτά του μπαλκονιού σου. Παραγγέλνεις ένα FARMBOT. Στέλνεις το λογαριασμό στον συγκάτοικο ο οποίος σου θυμίζει ότι δεν έχετε φυτά στο μπαλκόνι.

11:00 – Αγνοείς τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του συγκατοίκου σου.

14:00 – Φυσική άσκηση, δηλαδή πέντε κύκλοι γύρω από τη σαλονοτραπεζαρία.

21:00 – Αισθάνεσαι μία κάποια λιγούρα. Το κινητό κοιτάει με νόημα. Κάνεις ένα βήμα πιο κοντά.

Πέμπτη

09:00 – Σχεδόν σερί απο χθές. Όμως ξυπνάς και αισθάνεσαι τυχερός μέσα σε αυτή την περιρρέουσα γκαντεμιά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα μόνο πράγμα, σήμερα είναι η μέρα μας.

12:00 – Βγάζεις βόλτα το σκυλί και πατάς σκατά άλλου σκυλιού. Το feeling τυχερός επιβεβαιώνεται.

17:00 – Είναι η κατάλληλη στιγμή να ρεφάρεις με ένα απόλυτο στοιχηματικό σημείο που θα αποδείξει στους χάστες φίλους σου ότι είσαι ο γκουρού των προβλέψεων. Παίζεις Τζίτζι Μπουφόν για κατάκτηση Τσου-Λου, φέτος είναι η χρονιά μας.

21:00 – Παραγγέλνεις στα μπαμ ένα μπεργκεράκι και μπαίνεις για ποκερ με τους κολλητούς.

02:00 – Γκουγκλάρεις «αγοραπωλησίες νεφρών στην Ταϊλάνδη». Αισθάνεσαι τυχερός, έντερ.

Παρασκευή

09:00 – Ξυπνάς και αισθάνεσαι ότι μάλλον πρέπει να αράξεις σπίτι σήμερα. Τι εννοείτε είμαστε ήδη σπίτι; Μένουμε σπίτι is a state of mind.

10:00 – Το ότι είσαι μέσα δε σημαίνει ότι θα παραμελήσουμε τις επιχειρήσεις μας, δηλαδή το Μάνατζερ. Ετοιμάζεσαι να κατακτήσεις την κορυφή της Ευρώπης με μία ομάδα από το Δ’ Τοπικό της Ουαλίας.

21:00 – Το κουδούνι της δεύτερης παραγγελίας σου θυμίζει ότι έχει περάσει ένα 11ωρο. Ο ντελιβεράς δεν καταλαβαίνει γιατί μιλάς Ουαλικά, αλλά το πουρμπουάρ τον πείθει να φύγει και να σε αφήσει μόνο σου στο δρόμο για την κορυφή.

Σάββατο

11:00 – Δεν υπάρχει λόγος για πρωϊνό ξύπνημα, είναι Σαββατοκύριακο. Μπορείς επιτέλους να αράξεις και λίγο.

13:00 – Τσεκάρεις ένα γρήγορο update της επικαιρότητας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο. Καταλήγεις σε βιντεάκια Master Chef.

22:00 – Δεν κατάλαβες ακριβώς πως αλλά τα related στο Youtube σε έχουν οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα βιντεο για το πως να φτιάξεις την καλύβα στήν φύση μόνο με πρωτόγονα εργαλεία.

22:30 – Δοκιμάζεις να σχηματίσεις την παραγγελία σου στο κινητό σου χρησιμοποιώντας ξύλινα καλαμάκια. Δεν τα καταφέρνεις αλλά βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο για να επιβιώσεις απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση σου θέσει η μητέρα φύση.

Κυριακή

12:00 – Ξυπνάς κάνοντας το morning routine σου για κάθε Κυριακή. Δηλαδή ανοίγεις το tablet σου.

12:01 – Παίρνεις ένα ακόμα chicken bomb από το Jailbirds. Παραμένεις στο κρεβάτι για το υπόλοιπο της ημέρας.

Γίνε μέλος της συμμορίας ακολουθώντας τα Jailbirds σε Facebook & Instagram.

 

Best of internet