Quantcast
ORIGINALS

Πόσες ψήφους πήραν όλοι οι viral υποψήφιοι των εκλογών; Το ψάξαμε

Από ράπερ υποψήφιους δημάρχους σε gigi πρώην ποδοσφαιριστές, πως αντιμετώπισε ο κυρίαρχος λαός τους καλύτερους υποψήφιους της ελληνικής ιστορίας;


THE NEWSROOM · 14 Ιουνίου 2019

Σχεδόν τρεις βδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα των τριπλών εκλογών και ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από το μεθύσι, από το γλέντι, από το πολιτικό όργιο που ήταν η προεκλογική περίοδος. Θα μας πείτε «και τώρα τι έχουμε;» και θα έχετε περίπου δίκιο, γιατί μπορεί να έχει ξεκινήσει ένα ακόμη ντέρμπι θανάτου (με στόχο τη Βουλή αυτή τη φορά), όμως της λείπει ένα πολύ βασικό στοιχείο: Το ασύγκριτο κοκτέιλ από φοβερούς υποψήφιους που ήταν οι κατά βάση οι αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς οι ευρωεκλογές να μένουν πολύ πίσω.

Όλα αυτά τα γκανιάν:

Γιατί όσες Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. και όσους Μπογδάνους να επιστρατεύσουν οι βουλευτικές εκλογές για να κλέψουν την παράσταση, εμείς πάντα θα φανταζόμαστε τις εκλογές με τις άπειρες εξωφρενικές φυσιογνωμίες που μόνο οι εκλογές της 26ης Μαΐου μπόρεσαν να βάλουν στο χάρτη. Κι επειδή εμείς όλους αυτούς τους απίθανους τύπους τους αγαπήσαμε με τούτα και με κείνα, αποφασίσαμε να δούμε πως τους φέρθηκε ο κυρίαρχος λαός στην κάλπη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Punisher Παναγιώτης Μήλας

 Ο Παναγιώτης Μήλας είναι ο υποψήφιος με τα πολλά τατού που μοιάζει με διασταύρωση Punisher, Γιαπωνέζου Γιακούζα και Μαορί πολεμιστή αλλά κατά βάση σώζει σκυλάκια. Ο κ. Μήλας βρήκε μια χρυσή πολιτική στέγη με τον περιφειάρχη Αττικής πλέον Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί, καθώς βγήκε 28ος κατά σειρά με 3406 σταυρούς.

Το Τζέισον Αντιγόνη

Η οντότητα Τζέισον Αντιγόνη, η οποία καταχρηστικά μας συστήθηκε ως Ιάσων Δούσης για να μπορέσει να συμμετάσχει στις εκλογές (και έγινε και κυριλέ), έμαθε στον κόσμο ότι υπάρχει και ουδέτερος αυτοπροσδιορισμός, όμως απέτυχε να δώσει τη νίκη στην αντίπαλο του Πατούλης, Ρένα Δούρου. Σε κάθε περίπτωση, το Τζέισον Αντιγόνη βγήκε 19ο με 2630 σταυρούς.

Μαρία Καλογεροπούλου

Η διάσημη από μια περιπέτεια με μελιτζάνες που έζησε Μαρία Καλογεροπούλου μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο με project της που λέγεται Προχωράμε, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως εν μέρει ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν μέρει σουρεαλιστικό installation. Η ιδεολογική του καθοδηγητής ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο στο Δήμο Αθηναίων, όπου πήγε κουβά από καρέκλα, βγαίνοντας 16η με 781 ψήφους.

Οι μελιντζάνες και η πατριαρχία…!

Gepostet von Maria Kalogeropoulou am Samstag, 23. März 2019

 Νίκος Βουρλιώτης

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους και τους επόμενους, ο αρχηγός των Goin’ Through Νίκος «NiVo» Βουρλιώτης σάρωσε στην εξωτική Σάντα Μπάρμπαρα Αθήνας, όπου ήταν υποψήφιος με τον Λάμπρο Μίχο, ο οποίος βγήκε δήμαρχος. Ο δε NiVo βγήκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο και φυσικά εξελέγη, με 706 σταυρούς.

Ο Νεκροθάφτης των ΑΝ.ΕΛ.

Μάλλον εμείς θα θυμόμαστε σύντομα πως έλεγαν αυτόν τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα υποψήφιο ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, νεκροθάφτη στο επάγγελμα, με το βασικό λόγο να είναι πως κανείς δε θα θυμάται το κόμμα του ΠανοΚαμμένου. Αν μη τι άλλο, ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης που βγήκε 30ος με 410 σταυρούς πέτυχε να θάψει το κόμμα του, το οποίο πήρε 0.8% και διαλύθηκε λίγες μέρες μετά.

Δημήτριος Κολομπάτσος

O υποψήφιος με το καλύτερο όνομα όλων των εκλογών ever δεν τα πήγε καθόλου άσχημα ως υποψήφιος με τον Κωστή Παπαναστασόπουλο στο Δήμο Ζωγράφου. Με πιθανό σπρώξιμο από το υπέροχο όνομά του, βγήκε πρώτος και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με 338 σταυρούς.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο uberπολύχρωμος Γιάννης Φλωρινιώτης δε χρειάζεται συστάσεις, όπως δε χρειάζεται και ο Πανίκας Ψωμιάδης, στο ψηφοδέλτιο του οποίου κατέβαινε ο γνωστός ηθοποιός στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Παρ’ όλα αυτά η fabulous υπόσταση του δεν τον ευνόησε, καθώς βγήκε 4ος με 310 σταυρούς, με αποτέλεσμα να πάει κουβά.

 

Ο ράπερ υποψήφιος δήμαρχος

Μπορεί ο λάτρης του τζόγου Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος να είχε μεν τα καυτά ραψ, δεν είχε δε τη βοήθεια του κοινού στο δήμο Πάτρας που ήταν υποψήφιος δήμαρχος, με αποτέλεσμα να βγει απλά δημοτικός σύμβουλος ως 9ος στη σειρά με 1840 ψήφους (1.84%). Μετά έβγαλε κι ένα diss που έβριζε τον κόσμο, οπότε άρχοντας.

Ο Αλέξανδρος Καταγής

Ο Αλέξανδρος Καταγής, υποψήφιος με την διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων ονόματι ΠράσινοιΑλληλεγγύη, γύρισε το ίσως χειρότερο σποτάκι στην ιστορία, το οποίο παίρνει πόντους γιατί κάνει αστείο με το «καταγής». Ανταμοίφθηκε γι’αυτό με την 24η θέση και 250 σταυρούς.

O Νίντζα από τη Θεσσαλονίκη

Στο συνδυασμό του Πέτρου Λεκάκη στη Θσσαλονίκη κατέβηκε κι ένας Νίκος Φεγγαρίδης, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του νίντζα. Είχε και σπαθί και κότσο – κεφτέ. Δεν θέλουμε να ξέρουμε γιατί. Βγήκε 11ος με 28 σταυρούς και προφανώς έμεινε απέξω.

Ο Άγγελος της Ελλάδας

Το ηρωικό ταγάρι της τροπαιούχου Εθνικής του 2004 που λέγεται Άγγελος Χαριστέας είχε αποφασίσει να είναι υποψήφιος με τον γαλάζιο Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά gigi baby, καθώς βγήκε 4ος με 21432 σταυρούς.

Ο Mr. Λακουβίκι που θα κάτσει με τη νεολαία

Ο Ιωάννης Παπαλάς ίδρωσε την φανέλα για το ψηφοδέλτιο της Δήμητρας Κεχαγιά, με την οποία κατέβαινε στον Δήμο Πεντέλης, καθώς μεταξύ άλλων εκτέλεσε ένα Kiki Challenge που πέφτει σε λακούβα και ράπαρε μια αυτοδιοικητική εκδοχή του «Μαμά». Η Πεντέλη δε φάνηκε να τα εκτιμά αυτά πάντως, καθώς με τους 108 ψήφος που πήρε είναι υπερβολικά χαμηλά για να εκλεγεί, παρότι ο συνδυασμός του κέρδισε.

 

Best of internet