Quantcast
ORIGINALS

Όλοι έχουν γίνει στιχουργοί, εσύ ακόμα;

Αν έχετε την βαθιά πεποίθηση ότι δε θα μπορούσατε με τίποτε να γίνετε στιχουργός, μερικά από αυτά τα παραδείγματα θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε


Ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Ρήγας Φερραίος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Τάκι Τσαν.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις λέξεις «ελληνική ποίηση». Παρολαυτά υπάρχουν και μερικοί, ας πούμε, όχι και τόσο δυνατοί στιχουργοί που κατάφεραν όχι ακριβώς με το ταλέντο τους, αλλά με την επιμονή τους, το πείσμα τους (ή το βύσμα τους) να γράψουν στίχους σε πραγματικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε κανονικούς δίσκους και τραγουδήθηκαν απο κανονικούς καλλιτέχνες.

Για παράδειγμα:

Θέμης Αδαμαντίδης – Βαβέλ

Γιώργος Λεμπέσης – Προδιαγραφές


Άντζελα Δημητρίου – Ατύχημα


Κώστας Μπιγαλής – Εμφύλιος


Είσαι ο επόμενος;

Λοιπόν, αν πάντα πιστεύατε ότι κρύβετε μέσα σας έναν σπουδαίο στιχουργό, είναι καθήκον μας να σας πληροφορήσουμε ότι έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε να γράψετε εσείς τους στίχους για το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι, το «Ραντεβού στον Ήλιο» που δημιούργησε το Ούζο Πλωμαρίου, με τη μουσική να υπογράφεται από την Πέννυ Μπαλτατζή! 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ – Shakespeare

Καλά δεν χρειάζεται να είσαι και ο SINBOY για να γράψεις τους στίχους για το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι…Μπες στο www.rantevoustonilio.gr, συμπλήρωσε τους στίχους για το τραγούδι από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου – Ouzo Plomari και την Πέννυ Μπαλτατζή και δοκίμασε την τύχη σου!

Gepostet von Luben am Sonntag, 26. Mai 2019

Οι στίχοι του «Ραντεβού στον Ήλιο» γράφονται στην ιστοσελίδα rantevoustonilio.gr, όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να καταθέσει την ιδέα του γιατί όπως μπορεί να σας πει και η Πέννυ, δε χρειάζεται να είσαι Σαίξπηρ (ή το Παιδί Θαύμα, θα πουμε εμείς) για να γράψεις στίχους για το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι.

Αφού μπορούν όλοι αυτοί, μπορείς κι εσύ!

 

Best of internet