Quantcast
ORIGINALS

13 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πεις σε ένα barman

Ένα γράμμα αγάπης προς όλα τα ηρωϊκά μπαρμάνια εκεί έξω που την περνάνε δύσκολα


LUBEN CREW · 23 Ιανουαρίου 2019

Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί αγαπητοί φίλοι, κάποιοι στη μια μεριά της μπάρας, κάποιοι στην άλλη, κάποιοι και στις δυο. Και γι’ αυτό γνωρίζουμε ότι η σχέση του μπαρμάνου με το κοινό του είναι μια σχέση λεπτών ισορροπιών, όπως οι αποχρώσεις του ανανά στο μαλιμπού, μετά από 15 σφηνάκια τεκίλα.

Μπορεί να υπάρχει αμοιβαία αγάπη, μπορεί να υπάρχει και άσβεστο μίσος και τα πράγματα θα πάνε από το ένα στο άλλο από τη μια στιγμή στην άλλη. Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν ο θαμώνας του μπαρ (δηλαδή ΕΣΥ φίλε αναγνώστη) λέει τις απαγορευμένες λέξεις που δίκαια μπορούν να εξαγριώσουν τον καθένα.

Ο σωστός ο bartender, φυσικά, πάνω απο όλα είναι ένας σαμάνος της μπάρας, ένας ζεν και ψύχραιμος γκουρού του διαλογισμού που μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση και να ψυχολογήσει ακόμα και τον πιο ενοχλητικό πελάτη.

Θέλεις να μάθεις πως να φτάσεις στο ανώτερο επίπεδο της μπαρμανοσύνης και να διδαχτείς από κορυφαίους bartenders που θα εξηγήσουν όλα τα κόλπα του φοβερού αυτού επαγγέλματος; Πέρνα μια βόλτα από το BeFooT Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 26 – 27 Ιανουαρίου. Γιατί είναι το πρώτο και μοναδικό φεστιβαλ εξειδίκευσης για Bartenders, Barista και Chef όπου δεκάδες αναγνωρισμένοι επαγγελματίες παρουσιάζουν μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου κατάρτιση για οτιδήποτε θέλεις να μάθεις στους τομείς του beverage και του bartending.

Θέλεις να μάθεις ποιες ατάκες πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία απέναντι σε ένα barman που μπορεί να μην έχει και τόση ψυχραιμία; Δες:

-Πίστεψε με, το έχω υπόψη μου.

-Φυσικά, πριν έρθω εδώ δούλευα μέντιουμ, γι’ αυτό με προτίμησαν.

-Κι εγώ έχω χέσει σε τουαλέτα αεροπλάνου αλλά δεν ζήτησα να μου το δώσουν να το οδηγήσω μετά.

-Αν δεν είσαι τουλάχιστον ο Χάμφρει Μπόκαρτ στο Γεράκι της Μάλτας «γνωστό» είναι το μπουγαδόνερο που θα σου σερβίρω

Αυτά είναι αληθινές ατάκες, δεν τις βγάζουμε από το μυαλό μας

-Θες να σου πω αν χτυπήσει ή να απαντήσω και να το πάρω πάνω μου;

-Mixologist είσαι στο Μανχάταν, στο Μπουρνάζι είσαι μηχανικός φραπέ.

-Πέρασε έξω.

-Θα σου αφήσω εδώ το μπουκάλι και βρες τα με το αφεντικό που είναι εκεί στη γωνία και κάθεται.

-Ναι, έχω ένα μπολ με αυτά τα πράσινα ξηροκάρπια που περισσεύουν γιατί δεν τα τρώει κανείς

-Έχω δει μια κατσίκα στην Ψέριμο που ζει πολύ πιο ευτυχισμένη από μένα

-Πιάνει και στους βενζινάδες αυτή η ατάκα;

-Βλέπεις εκείνους τους τέσσερις τύπους στην γωνία;
-Ναι
-Αυτός είναι ο dj

Αν είσαι μπαρμαν και ενδιαφέρεσαι να το εξελίξεις, για οτιδήποτε χρειάζεται να μάθεις στο χώρο του bartending πήγαινε BeFooT Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 26 – 27 Ιανουαρίου. Αν είσαι πελάτης και θέλεις να μην είσαι μισητός, ρώτα ένα μπαρμαν φίλο σου. Καταναλώστε υπεύθυνα.

Best of internet