Quantcast
ORIGINALS

Ζούμε στη χώρα που η νέα επιθεώρηση Σεφερλή είναι πρώτη στις τάσεις στο YouΤube

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας μα το ιντερνετικό σουξέ της επιθεώρησης του Σεφερλή για το Survivor μας φέρνει τρόμο


Κώστας Αρβανίτης · 19 Σεπτεμβρίου 2018

H AEK είναι πρωταθλήτρια και ο Μπάγιεβιτς μόλις παραιτήθηκε. Ο Γιάγια (ή γιαγιά, αναλόγως ποιον ρωτάτε) Τουρέ υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Ένας παγκόσμιος πόλεμος παραλίγο να ξεκινήσει από τη Βόρεια Κορέα. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου χτυπάει σε βράχους κάνοντας αμέριμνος καγιάκ. Το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί είναι μια ένδειξη ότι εκεί που πηγαίναμε να πετάξουμε τα σκουπίδια, πέσαμε σε ένα ρήγμα του συμπαντικού ιστού που μας πετάει σε random στιγμές προηγούμενων δεκαετιών, ή ακόμη κι ότι έχουμε ζούμε πλέον σε ένα άλλο χωροχρονικό συνεχές αγαπητοί φίλοι.

Όσο τρομερές κι αν είναι αυτές οι ενδείξεις πάντως, δεν κλάνουν μία μπροστά στη μαύρη γαμημένη τρύπα που λέγεται ελληνικό Youtube. Είτε το δούμε σαν μια σκοτεινή αίρεση με τους δικούς της παράξενους μύστες, είτε σαν καθρέφτη του γενικού ελληνικού πληθυσμού, αξίζει μια βολτίτσα στα greatest hits του ελληνικού παραρτήματος του γνωστού site για να αναπτυχθούν μέσα σας τρομερές αμφιβολίες για το αν ξέρουμε όλοι μας τελικά σε ποια ακριβώς χώρα ζούμε και πως μοιάζουν τα παράξενα όντα που την κατοικούν.

Σας ακούγονται όλα τα παραπάνω ένα μάτσο μαλακίες; Ας πούμε ότι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, συμβαίνει αυτό το πράγμα:

Ναι, αυτός είναι ο Μάρκος ο Σεφερλής, αυτό είναι το τελευταίο του βίντεο (δύο ώρες στο Δελφινάριο, αν χωράει το θνητό μυαλό σας μια τέτοια αλήθεια) και αυτή η ανίερη δημιουργία με τίτλο «Άλλος για Survivor» βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών trends. Και μέσα σε τρεις μέρες, έχει σκοράρει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο views.

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας: Κατά καιρούς, ειδικά επί της παντοκρατορίας της ελληνικής τηλεόρασης, όλοι έχουμε κάνει χρήση μικροποσότητας Σεφερλή. Ο Παπα-Φίλιπς έχει μια μικρή γωνίτσα στην καρδιά μας. Η φράση “αστείο Σεφερλή” για την περιγραφή λογοπαιγνίου που μπορεί να σπάσει τζάμι ανήκει στην ποπ κουλτούρα. Ο ίδιος ο Μάρκος δεν ήταν ακριβώς και οι Monty Python αλλά μπορούσες να γελάσεις με τη φάτσα του, αν δε σε έβλεπε κανείς. Ως εδώ καλά.

Από την άλλη όμως τα παιδάκια τελικά μεγαλώνουν, το ΕΣΠΑ έγινε ΕΝΦΙΑ, η Πετρούλα έγινε διανοούμενη και ο Σεφερλής όχι απλά είναι ακόμη τόσο αστείος όσο τότε, αλλά έχει εξελίξει την επιθεώρησή του σε ένα είδος συναισθηματικής υποστήριξης για οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα. Μπορείτε να τον δείτε εδώ ντυμένο Δία να κάνει ρατσιστικά σκατένια αστεία υπέρ πίστεως και πατρίδος, αν σας βαστάει. Αυτός είναι ο εστέτ δημιουργός που σάρωσε το ελληνικό Youtube με το καινούριο του βίντεο, με μια αναλογία ένα κλικ ανά 20 κατοίκους της χώρας στις πρώτες τρεις μέρες της κυκλοφορίας του, με βάση τα στοιχεία του 2011.

Αυτό που έχει ένα ενδιαφέρον επίσης, πάντοτε από ακαδημαϊκή άποψη, είναι το ποια συστατικά στοιχεία απαρτίζουν αυτό το ανοσιούργημα που λέγεται trendings του ελληνικού youtube.

Από την κορυφή του ελληνικού Youtube έχουν περάσει:

Το καμάρι της Σιάτιστας με κομμάτι για την Ελένη Βιτάλη

Μια Οδύσσεια στον κόσμο των δανέζικων σνακ με τη Σίσυ Χρηστίδου

Το καμάρι της Γκουανταλαχάρα

Ένα επεισόδιο Μαστορέματα με τη Τζένη Μελιτά (θα μπορούσε να λέγεται Melitalize it)

Αυτός ο thug που το έχει σκάσει από το φροντιστήριο

 Αυτό εδώ (ό,τι κι αν είναι αυτό)

 Αυτός ο ήρωας της μέσης εκπαίδευσης

 Προφανώς ο Snik

16 πολύτιμα δευτερόλεπτα κλεφτής ματιά στη Νατάσα Καλογρίδη στον Ινδικό Ωκεανό

Εννοείται ο Light με κομμάτι που λέγεται ΟΛΑ ΤΑ CHAINS

Και προπαντώς, τι πιο ελληνικό από…

Έναν γαμημένο Κύπριο που κάνει και λέει πράγματα που θα έκανε ένας Κύπριος

Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα αγαπητές φίλες και φίλοι.

Best of internet