Quantcast
ORIGINALS

Κάν’το όπως η Παπαρίζου: Οι επώνυμοι που έπρεπε να στείλουμε στην Eurovision

Όλες τις λύσεις-συμμετοχές για να κλέψουμε την πολυπόθητη κούπα και να επιστρέψουμε τον μουσικό διαγωνισμό εκεί όπου ανήκει


Ώρα Eurovision λοιπόν. Ίσως η πιο εκνευριστική μετά από το πρωινό ξυπνητήρι αλλά δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει snooze. Το μουσικό υπερθέαμα επιστρέφει στις οθόνες μας κι αν εξαιρέσεις το γεγονός πως αποτελεί ακόμη μία καλή δικαιολογία για να παραγγείλεις, τότε δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να το παρακολουθήσεις.

Ωστόσο το τηλεοπτικό κοινό έχει διαφορετική άποψη. Η τηλεθέαση θα εκτοξευθεί στα ύψη θυμίζοντας εποχές Big Brother, τα σχόλια σε Facebook και Twitter θα πάρουν «φωτιά» και οι Σταματίνα Τσιμτσιλή –Δημήτρης Παπανώτας με ύφος Βασίλη Ραφαηλίδη θα αποκαλύψουν όλους τους λόγους του επικείμενου ναυαγίου της ελληνικής συμμετοχής.

Γιατί κακά τα ψέματα. Σε αυτό το πανηγυράκι μονάχα η πρώτη θέση έχει σημασία. «Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη» (δεν θυμάμαι αν το έχει πει ο Ιούλιος Καίσαρας ή ο Σάββας Θεοδωρίδης στον Πρωταθλητή) κι όπου χωριό βάλε Ευρώπη, όπου πόλη ολάκερο το σύμπαν. Ναι αυτό που συνομωτεί στο να χάσουμε το 12άρι από το Βέλγιο και να κοπεί η εκπομπή της Σάσας Σταμάτη στον ΣΚΑΪ.

«Oohlala»φίλε αναγνώστη και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.Το Luben βγαίνει μπροστά και προτείνει όλες τις λύσεις-συμμετοχές για να κλέψουμε την πολυπόθητη κούπα και να επιστρέψουμε τον μουσικό διαγωνισμό εκεί όπου ανήκει. Στο λίκνο του πολιτισμού. Ανάμεσα σε καπνούς από τα πούρα του Τάσου Μπουγά και το κλαρίνο του Γιώργου Μάγκα. Στην χώρα μας!

Άδωνις Γεωργιάδης

Με φωνή που διαλύει κάθε επιστημονική μελέτη, κάτι ανάμεσα σε Eric Adams των Manowar και Brian Johnson των AC/DC, ο τηλεστάρ «Ελλήνων Έγερσις» έρχεται να κάψει τις φωνητικές χορδές του αλλά και τα αυτιά των Ευρωπαίων. Με στήριξη από κάθε ακροδεξιό στοιχείο της Γηραιάς Ηπείρου τα 12αρια πέφτουν βροχή ενώ η φιλική συμμετοχή της νύφης του, Πέπης Τσεσμελή, δίνει μια πιο πικάντικη νότα κερδίζοντας την καρδιά κάθε λιγούρη που σέβεται τον εαυτό του. Ο συνδυασμός είναι ακαταμάχητος. «Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει», «άλλο άπονη κι άλλο Άδωνι» και το τρόπαιο έρχεται δυνατά και ελληνικά στα χέρια μας.Το λιγουρεύεστε;

Φωτεινή Πιπιλή feat. Τάκι Τσαν

Η συνεργασία της χρονιάς. Της δεκαετίας. Της χιλιετίας. Η εκρηκτική Φωτεινή Πιπιλή βάζει φωτιά στο stage της Λισαβόνας με τον up- tempo ρυθμό της και τα dance/ethnic στοιχεία στο κομμάτι της. Με αναλογίες που κόβουν την ανάσα και την χαρακτηριστική άρθρωσή της, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Ελένη Φουρέιρα και Σαμπρίνα κι ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή. Η συμμετοχή του Τάκι Τσαν, που σκάει σαν κομήτης στην σκηνή,απογειώνει τον στίχο και όλοι περιμένουν να σωθούν από ένα θαύμα. Το οποίο δεν θα έρθει ποτέ γιατί «υπάρχουνε πολλοί, που θέλουνε το θαύμα-παιδί, να τρελαθεί, στην σκηνή, μαζί με την Φωτεινή Πιπιλή». Και μέχρι ο Τάκης να σου εξηγήσει το φαινόμενο, η κούπα βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΡΤ.

Μένιος Φουρθιώτης

«Γιατί οι άλλες καλύτερες είναι;». Αυτό το διαολεμένο επιχείρημα ταιριάζει παντού. Από πολιτική μέχρι Eurovision. Ο Μένιος βαρέθηκε να είναι απλά σχολιαστής της διοργάνωσης. Κουράστηκε να βλέπει την αποτυχία κάθε χρόνο. Το παίρνει πάνω του. Κατεβαίνει στον διαγωνισμό. Με στίχους-μουσική Χρήστου Δάντη είναι αναμενόμενο πως οι Ευρωπαίοι θα ζήσουν την δική τους Κόλαση και μεταξύ μας δεν τους αξίζει κάτι καλύτερο. Μνημόνιο εσείς, Μένιο εμείς, σε μία παραλλαγή του γνωστού αθλητικού μότο. «Θα ‘ναι σα να μπαίνει ο Μένιαρος». Φρεσκαδούρα από το υαλουρονικό, με δεύτερες φωνές το πάνελ των Αποκαλυπτικών και την Νανά Παλαιτσάκη σε ρόλο-κλειδίέχοντας τον DavidGilmourνα την στηρίζει έστω και φαντασιακά, η νίκη είναι πιο κοντά από ποτέ.

Μπάμπης Στόκας feat. Ζήνα Κουτσελίνη & Γιάννης Πλούταρχος

Τρία λεπτά σιγή στο stageτης Eurovision. Δεν θα πέσει χαρτομάντιλο. Όχι απλά μπαλάντα αλλά ένα μοιρολόι στον Άγνωστο Μουσικό. Στον χαμένο Έρωτα. Το τραγούδι της μοίρας, παραδοχή του πεπρωμένου και του αναπόφευκτου θανάτου δίπλα στο νεκρό σώμα της ευτυχίας. Μια μιζέρια απλώνεται στον ουρανό της Πορτογαλικής πρωτεύουσας, ένας ιός σαν κατάρα εξαπλώνεται θέλοντας να κάνει τηλεθεατές και παρευρισκομένους να αυτοκτονήσουν. Η λύση είναι μία. Να δώσουν το 12άρι στην χώρα μας ώστε να σπάσει η κατάρα.Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Η χειρότερη συμμετοχή της Ελλάδας (μετά τον Χρήστο Κάλοου) φέρνει την κούπα στην πατρίδα. Οι Πυξ Λαξ ετοιμάζουν ακόμη μία τελευταία συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές. Τα χειρότερα έρχονται!

Best of internet