Quantcast
ORIGINALS

Είναι η Καθαρά Δευτέρα η πιο fail γιορτή του σύμπαντος;

Για τα καλαμάρια δε λέτε οι vegans, όμως


Μαρίτα Αλημίση · 19 Φεβρουαρίου 2018

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια ωραιότατη ευκαιρία για τριημεράκι ανάμεσα στα Χριστούγεννα και στο Πάσχα, αγαπητοί φίλοι, και αυτό το σημείο της το δίνουμε ξακάθαρα. Κατά τα άλλα, το να πετάξεις αετό είναι πιο δύσκολο κι απ’ το να ανάψεις τζάκι, οι γαρίδες σαγανάκι είναι τόσο νηστίσιμες όσο οι μπριτζόλες στα κάρβουνα και με το όνομα “Κούλουμα” δεν κάνεις καριέρα ως γιορτή ούτε με σφαίρες. Πάμε, λοιπόν, να δούμε όλα εκείνα τα αντικειμενικά πάντα γεγονότα που αποκαθηλώνουν την Kαθαρά Δευτέρα από τον θρόνο της για να λήξει επιτέλους αυτό το αστείο.

O χαρταετός ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ


Ο γαϊδαρος μπορεί να πετάει αλλά ο χαρταετός δεν πετάει με καμία (χριστο)παναγία όσες ψαλιδισμένα ζύγια και ουρές από εφημερίδα κι αν του φτιάξεις. Το πιθανότερο είναι να μπερδευτείς στην καλούμπα και να φας τα μούτρα σου ενώ μετά από μια σύντομη πτήση σαϊτας, εκείνος θα καταλήξει στον απέναντι στήλο της ΔΕΗ. Η φήμη ότι τον κρατάς με τα χέρια στην ανάταση, τρέχεις και όταν τον αφήσεις αρμενίζει γαλήνια στους αιθέρες είναι τόσο hoax, όσο το να αφήσεις μόνο του το ανιψάκι σου που το κρατάς για να κάνει ποδήλατο, χωρίς να σκάσει στον απέναντι τοίχο.

Ο καιρός έχει κρίση ταυτότητας

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα είναι ακριβώς σαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Δεν είναι χειμώνας αλλά δεν είναι και άνοιξη. Πάει να βρέξει αλλά δεν είναι και ξεκάθαρο ώστε να το γνωρίζεις απ’ την αρχή και να αράξεις σπίτι. Έτσι, θα αναγκαστείς να αγοράσεις χαρταετό, θα μπεις στην διαδικασία να κανονίσεις παρέα, θα τρέχεις στα βουνά και στα λαγκάδια και στο τέλος θα ρίξει μια μπόρα και θα στριμωχτείτε κάτω από κάποιο υπόστεγο αναψυκτηρίου να τρώτε φασολάδα και τουρσί σε πλαστικό. Σκατά.

Ο χαλβάς δεν είναι μακεδονικός

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι, ο χαλβάς είναι τόσο μακεδονικός όσο και η lacta με φυστικοβούτυρο, οπότε καλό είναι να μην τρεφόμαστε με ψευδαισθήσεις (you saw what i did here).

Η λαγάνα είναι πιο επίπεδη κι από τη γη


Η λαγάνα ΔΕΝ είναι ψωμί και κακώς την κατατάσσουμε σ’ αυτή την κατηγορία όλα αυτά τα χρόνια. Το ψωμί είναι αφράτο. Το ψωμί έχει ψίχα και μπορείς να κάνεις βούτες. Το ψωμί το αγοράζεις μέσα σε πέντε λεπτά σε φυσιολογική τιμή και δεν χρειάζεται να περιμένεις ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ σε ουρές μεγαλύτερες από της Black Friday για να την χρυσοπληρώσεις. Η λαγάνα ναι είναι νόστιμη αλλά είναι απλώς ένα μεγάλο φλατ σουσαμένιο κουλούρι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους απανταχού fans.

Όλη η Καθαρά Δευτέρα είναι μια τεράστια μεταφορά

Φράσεις όπως “Πετάω αετό”, “Αμόλα καλούμπα”, “Είσαι χαλβάς”, “Είσαι ταραμάς”, “Είσαι εσύ μια σουπιά”, “Τον σήκωσα”, “Ταχίνι” κλπ. είναι #διπλής με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να μην ξέρουμε πότε κυριολεκτούμε αλλά και να μην μπορούμε να ξεστομίσουμε κουβέντα χωρίς να μας χλευάσουν στο καπάκι οι εξυπνάκηδες φίλοι μας. Μίλα καθαρά Δευτέρα, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ; (σόρι γι αυτό).

Ο ταραμάς προκαλεί ταξικό διαχωρισμό

Ο ταραμάς δεν ξέρει τι χρώμα είναι και όσο αντιρατσιστικό κι αν ακούγεται αυτό σε πρώτη φάση, εν τέλει προκαλεί ταξικό και φυλετικό διαχωρισμό. Ο ροζ είναι ο φθηνός, ο λευκός είναι για αρχόντους και πάει λέγοντας αυτή η σάπια ιστορία αιώνων.

Η Δευτέρα δεν είναι “Καθαρά”

Ποιόν κοροϊδεύουμε ότι την Καθαρά Δευτέρα τρώμε σαρακοστιανά και «καθαρίζουμε» πνευματικά και σωματικά όπως επιτάσσει η παράδοση και η χριστιανοσύνη; Πρακτικά καταβροχθίζουμε ό,τι κατεψυγμένο, ψωμένιο και λιπαρό υπάρχει στις ψαροταβέρνες ενώ πίνουμε όλο το βόσπορο σε φοιτητική έκδοση aka ούζο. Επίσης, ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ υποπίπτουμε στον πειρασμό της φέτας στις γαρίδες σαγανάκι και στο τριμμένο τυρί στο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι οπότε το παραμύθι της νηστείας πάει με συνοπτικές διαδικασίες στο δγιάολο περίπατο. Φήμες λένε ότι ένας συντάκτης του Luben κάποτε είδε τύπο να τρώει καλαμάρι σε κονσέρβα από βενζινάδικο…

Θα είναι σαν Κυριακή αλλά θα είναι Καθαρά Δευτέρα

Τέλος, η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι καν Δευτέρα. Το προηγούμενο βράδυ έχεις ξενυχτήσει, το πρωί σηκώνεσαι με την τσίμπλα στο μάτι για να πας εξοχή, η επόμενη είναι εργάσιμη και μετά τις έξι το απόγευμα σε πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά και θες να κλάψεις μόνος στο μπάνιο μέχρι να σβήσει ο ήλιος. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Best of internet