Quantcast
ORIGINALS

13 εντελώς άχρηστες εκφράσεις που είναι δίκαιη αφορμή για ξύλο

Mind = Blown


Μαρίτα Αλημίση · 24 Ιανουαρίου 2018

Η ομιλία είναι η δομική ιδιότητα του ανθρώπου, αγαπητοί φίλοι, και η γλώσσα η βασική του πρόσβαση στον πολιτισμό. Είναι καλό να είμαστε αρκούντως κοινωνικοί και να συνδιαλεγόμαστε συχνά-πυκνά με τους συνανθρώπους μας για να μην αισθανόμαστε ότι πορευόμαστε μόνοι σ’ αυτή την ζωή.

Ωστόσο, είναι εξίσσου σημαντικό η κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τα υπόλοιπα κοινωνικά ζώα να έχει μια κάποια ουσία. Να μην λέμε μαλακίες, δηλαδή, αγαπητοί φίλοι. Είναι κρίμα για ‘κείνον τον αυστραλοπίθηκο που έβγαλε την πρώτη κραυγή, είναι κρίμα για τον αγαπημένο μας καθηγητή  στο σχολείο, είναι κρίμα για ‘μας τους ίδιους σήμερα. Το luben.tv σε μια προσπάθεια οριστικής εξυγείανσης της καθομιλουμένης, συγκέντρωσε όλες εκείνες τις εκφράσεις που μας προσβάλλουν ως έλλογα όντα. Πες κι εσύ όχι στην άσκοπη χρήση τους, μπορείς!

1562

Ήρθες;

Όχι, δεν ήρθα. Αυτή η ερώτηση παίρνει το Όσκαρ της πιο χαζής ερώτησης του σύμπαντος και την Χρυσή Σφαίρα της πιο εκνευριστικής την ίδια στιγμή. Είναι η ερώτηση που συνήθως σου κάνουν το απόγευμα στο σπίτι όταν μπαίνεις κουρασμένος απ’ τη δουλειά ή το πρωί στην δουλειά όταν έχεις αργήσει να φύγεις απ’ το σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις θέλεις να κουφαθείς για να μην την ακούσεις και να μουγγαθείς για να μην απαντήσεις. Εξίσου σπασαρχιδική παραλλαγή αυτής είναι το «Γύρισες;» όταν σε βλέπουν με τις βαλίτσες ή τα κλειδιά στο χέρι.

1189

Κοιμάσαι;

Είναι η ερώτηση που συνήθως σκάει στο κινητό σου αργά το βράδυ όταν οι πιθανότητες να κοιμάσαι αγγίζουν το 100% και οι πιθανότητες να μην κοιμάσαι αλλά να μην θέλεις να απαντήσεις για κανεναπουστηλογο αγγίζουν το 3000%. Σταματήστε να το στέλνετε αυτό το μήνυμα. Κάποια στιγμή θα σας απαντήσουν ΝΑΙ και θα έχουν και δίκιο. Επίσης, κοιμηθείτε δε θα στείλει.

1141

Έλα, μην αγχώνεσαι

Α εντάξει τώρα δεν αγχώνομαι. Κλασσική ατάκα που σου πετάνε στα μούτρα κάθε φορά που είσαι αγχωμένος μέχρι το διάολο και υποτίθεται θέλουν να σε ξεαγχώσουν. Λοιπόν, κοίταξε να δεις. Αν δεν έχεις κάποια μυστική υπερδύναμη υπνωτισμού, ΚΟΦΤΟ. Αγχωμένος είμαι, δεν είμαι ηλίθιος. Και μ’ αυτή την ατάκα με κάνεις να νιώθω περίπου 250 φορές πιο χάλια γιατί με υποτιμάς και με νευριάζεις. Άλλη παραλαγή αλλά ακόμα χειρότερη είναι το «Έλα, μη στεναχωριέσαι».

609

Θα τσιμπήσω λίγο από το δικό σου

ΟΧΙ. Ακόμα κι αν είσαι κουνούπι, ΟΧΙ. Όποια κι αν είναι η ερώτηση, σίγουρα αυτή δεν είναι η απάντηση. Και σε πάω ό, τι στοίχημα θες.

-Τι θα πάρεις;
-Θα τσιμπήσω λίγο από το δικό σου.

-Έχεις μάγουλο;
-Θα τσιμπήσω λίγο απ´το δικό σου.

-Θα ρουφήξεις κι άλλο το αίμα του ανθρώπου σου;
-Θα τσιμπήσω λίγο απ´το δικό σου.

568

Έλα, με έπαιρνες τηλέφωνο;

Η εποχή των κινητών, όμως, έχει την ολόδική της ηλίθια ερώτηση, αγαπητοί φίλοι, καθώς μαζί με την τεχνολογία εξελίσσεται και η ανθρώπινη βλακεία. Ενώ, λοιπόν, κάποιος βλέπει στην οθόνη του τις 15 αναπάντητες που του έχεις κάνει από τον αριθμό σου σε ρωτάει αν τον έπαιρνες.”ΌΧΙ, ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ” είναι η σωστή απάντηση.

519

Ναι γειά σας, μια παραγγελία ήθελα να κάνω

Αλήθεια; Εμείς νόμιζαμε ότι κάλεσες τον αριθμό του delivery για να μας πεις τα νέα σου. Εκτός αν θέλεις να ρωτήσεις αν έχει φύγει το παιδί που η απάντηση είναι πάντοτε “ναι, έχει φύγει το παιδί” οπότε πάλι είναι περιττή η ερώτηση.

503

Έλα, σπίτι είσαι;

Αυτή η ερώτηση δεν ακούγεται τόσο παράλογη στις μέρες μας καθώς δεν μιλάμε πλέον σε σταθερά τηλέφωνα. Ωστόσο, ήταν η αγαπημένη ερώτηση των απανταχού καθυστερημένων στα 90’s – αρχές 00’s. Σε έπαιρναν τηλέφωνο στο σταθερό και ενώ το σήκωνες σε ρωτούσαν αν είσαι σπίτι. Η σωστή απάντηση είναι «Όχι, είμαι άνθρωπος» κατά το δημώδες «Hellooo η μαμά είναι άνθρωπος». Συγγνώμη, αυτοί έριξαν πρώτοι το επίπεδο.

325

Εδώ, αφήστε με όπου μπορείτε

Μιλάμε για την κλασική ατάκα που λες ευλαβικά στον ταξιτζή κάθε φορά που πλησιάζετε στον προορισμό σου. Εδώ; Ή όπου μπορεί; Αποφάσισε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΑΜΩ; Μουτράκια κάνεις; Ταξί πλήρωσες. Εγώ αν ήμουν ταξιτζής θα σε πέταγα στον κάδο παρακάτω. Εκεί μπορώ.

309

Θέλετε να παραγγείλετε;

Όχι. Καθίσαμε στο τραπέζι του μαγαζιού σας για να φάμε τοστ σε πολυμπάγκ απ´το σπίτι και να πιούμε σπαστούς καφέδες που πήραμε απ´το περίφτερο (γιατί δεν το βάλαμε εδώ το περίφτερο;). ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΩΡΑ.

263

Έφτασες;

Επικίνδυνη παραλλαγή της παραπάνω είναι και το «Έφτασες;» που σου στέλνει αυτός/αυτή που σε παράτησε να γυρίσεις μόνος/μόνη σου στο σπίτι επειδή υποτίθεται ανησυχεί για την σωματική σου ακεραιότητα. Παιδιά πάρτε τον ένα τηλέφωνο τον φίλο σας ή το μωράκι σας άμα ενδιαφέρεστε. Σύμφωνα με στατιστικές του Πανεπιστημίου της ζωής, μέχρι να πληκτρολογήσει ο άλλος “ΌΧΙΙ με σφάζουν γαμώ την παναγ..“, έχουν προλάβει να τον μαχαιρώσουν έξι φορές και να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.

242

Το παιδάκι δικό σας είναι;

Αν εννοείτε αυτό που τρέχει γύρω μου και του ουρλιάζω «’Ελα Γιωργάκη να φας το φρούτο σουυυυ» η απάντηση είναι όχι. Εδώ, το βρήκα αλλά μ´άρεσε και θα το κρατήσω.

235

Έτοιμος;

Έχω ανεβάσει το φερμουάρ του μπουφάν μέχρι τα μάτια και στέκομαι μπροστά απ’ την εξώπορτα ενώ κρατάω τσάντα και κλειδιά στο χέρι. Εσύ τι πιστεύεις;

222

Αρρώστησες;

Αυτή η ερώτηση γίνεται σε δύο περιπτώσεις. Είτε βήχεις σαν το γαϊδούρι και σε ρωτάνε τελείως τυπικά ενώ βλέπουν ότι σου ´χει βγει το πνευμόνι απ´το στόμα είτε αντιθέτως στην κάνει σε άσχετη φάση η μάνα σου επειδή ας πούμε στραβοκατάπιες ή φόρεσες λίγο πιο χοντρό μπουφάν. Και στις δύο περιπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία για αγνό, απύθμενο μίσος.

Best of internet