Quantcast
ORIGINALS

10 πράγματα που θα αλλάξουν για πάντα χωρίς τις πλαστικές σακούλες

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο


Χρήστος Πρόεδρος · 4 Ιανουαρίου 2018

Ο γέρος χρόνος έφυγε, αγαπητοί φίλοι, και μαζί μ’ αυτόν έφυγε και η χρυσή εποχή της αφθονίας της πλαστικής σακούλας σούπερ μάρκετ που κοσμούσε τελικά κάθε σπίτι, κάθε πάρκο, κάθε παραλία και κάθε βυθό θάλασσας. Ήδη από την πρώτη μέρα του 2018, με κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε σακούλα σούπερ μάρκετ κοστίζει 0,04 ευρώ, μιας και γιατί να τις απαγορεύσουν, εάν μπορούν να τις χρεώσουν. Από εδώ και πέρα οι σακούλες σας είναι μετρημένες. Και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ορίστε 10 πράγματα που θα αλλάξουν οριστικά και ανεπανόρθωτα με τις νέες συνθήκες:

1. Γλιτώνεις τον πανικό του να προσπαθείς να ξεχωρίσεις γρήγορα τις σακούλες στο ταμείο

Ο απόλυτος πανικός που σε καταβάλλει όταν η ταμίας σκανάρει σε ταχύτητα φωτός τα προϊόντα ώστε να προλάβεις να ξεχωρίσεις τις σακούλες γλείφοντας σε αμόκ τα δάχτυλά σου για να ξεκολλήσει η μια πλευρά από την άλλη γίνεται πλέον παρελθόν.

 

2. Ο ντελιβερας φέρνει το φαΐ σε οικολογικές bio σακούλες από φύκια

Τέρμα ο κόμπος του ντελιβερά. Τέρμα η πλαστική σακούλα με τα πιτόγυρα και τις κοακόλες. Βασικά ξέρετε τι; Τέρμα και τα πιτόγυρα, γιατί και αυτά θα τα απαγορεύσει κάποια στιγμή η Κομισιόν. Οι ντελιβεράδες θα φέρνουν ζαρζαβατικά σε οικολογικές bio σακούλες από φύκια που θα έχουν συλλέξει τυφλές καλόγριες με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

 

3. Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους χρησιμοποιώντας ένα μονό χαρτάκι υγείας

Εάν είστε υπεύθυνος κηδεμόνας κάποιου σκύλου τότε ήδη θα είστε συμφιλιωμένος με την πρακτική της περισυλλογής όλων όσων ζωγραφίζει με τον πρωκτό του ο σκύλος σας στα πεζοδρόμια και στα γρασίδια. Ξέρουμε ότι μέχρι τώρα μαζεύατε τις ακαθαρσίες του μικρού σας φίλου χρησιμοποιώντας σουπερμαρκετοσακούλα. Με το κόψιμο της σακούλας αγαπητοί φίλοι, πλέον θα πρέπει να περισυλλέγετε ό,τι αφήνει ο σκύλος σας χρησιμοποιώντας ένα μονόφυλλο κομμάτι χαρτί υγείας ανά περίττωμα.

 

4. Δεν θα μπορείς πλέον να καταλάβεις ποιοι είναι περίεργοι στο μετρό και στο λεωφορείο

Ο άρρητος αλλά διαχρονικός κανόνας των ΜΜΜ που λέει ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος επιβάτης είναι περίεργος απλά παρατηρώντας εάν κουβαλάει τα προσωπικά του αντικείμενα σε σακούλες σκουπιδιών περνάει στην αχρηστία.

 

5. ΤΕΡΜΑ

Σας άνοιξαν το αμάξι και δεν έχετε προλάβει να επισκευάσετε ακόμη το σπασμένο τζάμι, ενώ ο Καλλιανός έχει ήδη ανεβάσει στάτους που προειδοποιεί για τυφώνα; ΚΡΙΜΑ.

 

6. Το βρεγμένο μαγιό και η βρώμικη σαγιονάρα θα μπαίνουν χύμα μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας.

Η ξεγνοιασιά των διακοπών γίνεται μια για πάντα παρελθόν, αγαπητοί φίλοι, αφού η μυρωδάτη μουχλίλα της υγρασίας του μαγιό και της λάσπης της σαγιονάρας θα κάνουν μια πανέμορφη ζύμωση με τα αγαπημένα σας ρούχα που κουβαλάτε στο σακίδιό σας στις εκδρομούλες προς τη θάλασσα.

 

7. Δεν θα έχετε που να βάλετε τα σκουπίδια σας

Το ξέρουμε ότι δεν ανακυκλώνετε ούτως ή άλλως αγαπητοί φίλοι. Και το ξέρουμε ότι τα σκουπίδια στο σπίτι σας είναι συνήθως μια σακούλα σούπερ μάρκετ που κρέμεται από μια πόρτα, ή από ένα ντουλάπι στην κουζίνα. Συνεπώς το πρόβλημα με την έλλειψη της λαϊκής σακούλας φτάνει στο που σκατά θα βάλετε όλα τα σκουπίδια που παράγετε καθημερινά. Κωλόχαρτα, αποφάγια, αποτσίγαρα και όλα αυτά τα καλά που στουμπώνατε μέσα σε πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ πλέον θα πρέπει μάλλον να τα παίρνετε όλα αγκαλίτσα και να τα πετάτε στους κάδους σκουπιδιών. Επιπλέον θα εκλείψουν ανεπιστρεπτί ιστορικά ρεπορτάζ όπως αυτό, αφού δεν θα μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν ποιο σκουπίδι προέρχεται από ποιο σπίτι.

 

8Οι ultras οπαδοί των εκάστοτε αλυσίδων θα εξαγριωθούν

Tα οπαδικά συναισθήματα των φανατικών του Μασούτη, του Βασιλόπουλου και του Σκλαβενίτη θα πληγωθούν ανεπανόρθωτα, όπως ήδη συνέβη με τους Μασούτης North Hools που στην εκτενή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Μασούτης NORTH HOOLS:ΠΡΟΕΔΡΕ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΣ …

Posted by Μασούτης NORTH HOOLS on Mittwoch, 3. Januar 2018

 

9. Πλέον αυτό θα κοστίζει 8 σέντς

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα θελήσουν ένα Στουρνάρα για το σπίτι τους, αλλά αυτοί οι λίγοι μερακλήδες θα πρέπει να υπολογίσουν πλέον 0,04 ευρώ ανά σακούλα.

 

10. H γιαγιά σας δεν θα μπορέσει να μεταφέρει τίποτα πουθενά ποτέ ξανά. Ούτε να αποθηκεύσει κάτι. Ούτε να θάψει κανονικά τον παππού σας.

Η γιαγιά σας αντί για τσάντες έχει σακούλες. Αντί για συρτάρια έχει σακούλες. Και αντί για σακούλες έχει σακούλες σουπερμάρκετ. Τις χυλοπίτες από το χωριό; Σε σακούλες. Τα μπουρλά για τα μαλλιά; Σε σακούλες. Τα κόκαλα του παππού που περιμένουν να πάνε στον οικογενειακό τάφο στο χωριό; Σε σακούλες. Η γιαγιά σου πρακτικά έχει ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΖΩΗ σε διάφορες σακούλες σούπερ μάρκετ. Τέρμα οι σακούλες. Τέρμα οι χυλοπίτες. Τέρμα τα σγουρά μωβ μαλλιά την Κυριακή στην εκκλησία. Τέρμα το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή για τους πολίτες της τρίτης ηλικίας.

 

+ ΒΟΝUS

ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΡΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένας κόσμος χωρίς πλαστική σακούλα = ένας άσχημος κόσμος

Best of internet