Quantcast
ORIGINALS

Εφτά ούλτρα σκληρά ρητά του Αϊνστάιν που δεν θα ήταν τίμιο να τσιτάρει ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ

Φτιάχνω ανθρώπους σαν τον Frankestein, το μυαλό μου τρέχει σαν του Einstein


Κορίνα Πετρίδη · 20 Δεκεμβρίου 2017

Το τελευταίο διάστημα το ελληνικό κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε μία τεράστια δεξαμενή με hoaxes, αγαπητοί φίλοι, με τον κ. Μητσοτάκη στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας. Μετά τη χαριτωμένη ιστορία με τον τρανς εξωγήινο που αράζει Υμηττό και ζητά από πιτσιρίκια να αλλάξουν το φύλο τους, χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2018,  απευθυνόμενος στον Ευκλειδη Τσακαλώτο, είπε κάτι τέτοιο:

«Εσείς, κύριε Τσακαλώτε, θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς»

Και θα ήταν, πράγματι, δύσκολο να το θυμάται γιατί ο ταλαίπωρος Αϊνστάιν δεν είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο, παρ’ ότι μπορεί ο ίδιος να το βρήκε σε blog με inspirational quotes για αυτοβελτιώση.

Ακόμα, όμως, και να το έλεγε σωστά και ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η ρήση αυτή ανήκει πράγματι στον Αϊνστάιν, το πρόβλημα παραμένει. Γιατί όταν αποκόπτεις μία πρόταση από το περιβάλλον της και τη χρησιμοποιείς όπως εσύ γουστάρεις, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος  -πολλές φορές εν γνώσει σου- να της αποδώσεις άλλο νόημα. Όπως τότε, για παράδειγμα, που η Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποιούσε τσιτάτο του Λένιν για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ή, τότε, που και ο Αλέξης Τσίπρας είχε τσιτάρει Λένιν, σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής:

«Κάποτε ο Λένιν, μιλώντας σε νέους σοσιαλιστές στην εξορία, είπε ότι η επανάσταση θα γινόταν, αλλά η δική του γενιά δεν θα την προλάβαινε. Ήταν Ιανουάριος του 1917. Εννιά μήνες αργότερα, ο Λένιν βρισκόταν στην Πετρούπολη και η επανάσταση ήταν γεγονός».

Αλλά, εντάξει, τα abstract τσιτάτα προσφέρονται ιδιαίτερα για λαθροχειρίες και γι΄αυτό σπάνια χρησιμοποιούνται στους πολιτικούς λόγους εκείνα που είναι τόσο συγκεκριμένα, που δεν μπορούν με τίποτα να δεχτούν δεύτερη ερμηνεία.

Γι’ αυτό το λόγο και με αφορμή την χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πει κάτι έξυπνο -προσπάθεια που παρακολουθήσαμε όλοι με συμπόνια και κατανόηση- συγκεντρώσαμε 7 ρητά του Αϊνστάιν, που δεν θα μπορούσανποτέ να χρησιμοποιηθούν ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ.

Και να θυμάστε:

Φτιάχνω ανθρώπους
σαν τον Frankestein
Το μυαλό μου τρέχει
σαν του Einstein

Ύπο

 

Best of internet