Quantcast
ORIGINALS

QUIZ: Ποιος το ‘πε, Έλληνας σινεκριτικός, ή σεσημασμένος δράκος κατσαβιδάκιας;

Ένα ιδανικό τεστάκι για όσους λατρεύουν την εγκληματολογία, το σινεμά και το γυναικείο φύλο


Χρήστος Πρόεδρος · 18 Οκτωβρίου 2017

Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ στενή σχέση μεταξύ των ανδρών που είναι εντελώς γλιτσεροί μπήχτες και του σινεμά, αγαπητοί φίλοι, σύμφωνα με συνεχώς αυξανόμενα παραδείγματα. To σκάνδαλο του μεγαλοπαραγωγού και μεγαλομπήχτη Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με την ασταμάτητα επεκτεινόμενη λίστα με τις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις σε γυναίκες της showbiz έχει γίνει γνωστό πλέον μέχρι και στον απομακρυσμένο μας τόπο. Μετά το σπάσιμο του omerta του Χόλιγουντ, μια μετά την άλλη έρχονται στην επιφάνεια μαρτυρίες γυναικών που κατηγορούν τον κινηματογραφικό παραγωγό της Weinstein Company για σεξουαλική παρενόχληση, με περιστατικά που ξεκινούν από τη δεκαετία του 80.

Πολλοί μπορεί να καταδίκασαν την, πράγματι, υποκριτική στάση του Χόλιγουντ που κρατούσε κάτι τόσο σιχαμένο ως κοινό μυστικό. Λίγοι όμως τόλμησαν να τοποθετηθούν ως γνήσιοι πεφτουλόγλιτσες που θα έκαναν μέχρι και τον Πέπε λε πε να μοιάζει με μαχητικό φεμινιστή.  Φυσικά όλα αυτά δεν αγγίζουν σε καμία περίπτωση την ελληνική δημόσια σφαίρα, καθώς δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, σινεκριτικοί, αρχισυντάκτες και γενικώς όλο το σινάφι είναι παραδοσιακά ευαίσθητο σε τέτοια ζητήματα. Τυπικό παράδειγμα ο επιφανής κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα ως εξής:

Αγαπητέ, Χάρβεϊ, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, σε πολλά γουέστερν, σε αυτές τις fucking κωμοπόλεις και πόλεις της Αγριας Δύσης, ο σερίφης στο τέλος απαγχονίζεται. Η διαφορά με τη δική σου περίπτωση είναι ότι οι δήμιοί σου είναι οι ευεργετημένες από εσένα, fucking bitches. Αντε γεια!

Για να διαλυθεί κάθε πιθανή αμφιβολία σχετικά με το ζήτημα ετοιμάσαμε για εσάς ένα σχετικό κουίζ.

Best of internet