Quantcast
ORIGINALS

74 φωτογραφίες και ένα βίντεο αγνής λαϊκής δεξιάς από την νεκρώσιμη ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αργόσυρτα ντου και ο τέως βασιλιάς της Ελλάδος αποτέλεσαν τα highlights της τελετής


Τσαγκ · 31 Μαΐου 2017

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα 99 του μας άφησε χρόνους, σήμερα στην Mητρόπολη Αθηνών εγινε η νεκρώσιμη ακολουθία του. Συγγενείς και εκπρόσωποι της πολιτικής και πελατειακής πολιτειακής εξουσίας του τόπου καθώς και λίγες χιλιάδες ως επί το πλείστον γηραιοί οπαδοί του, μαζεύτηκαν από νωρίς στην Μητρόπολη για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε.

Οι απλοί άνθρωποι που μαζεύτηκαν για να τιμήσουν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εκπροσωπούσαν όλες τις συνιστώσες της δεξιάς και μαλιστα πολλοί από αυτούς και της φιλοβασιλικής δεξιάς, πράγμα που εκδηλώθηκε με την εμφάνιση του τέως ο οποίος και χειροκροτήθηκε από μεγάλη μερίδα του πλήθους, κάποιοι καθώς έμπαινε υποβασταζόμενος στο αμάξι του, του φώναζαν ξεχειλίζοντας περηφάνια “ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ” και “Ψηλά το κεφάλι Κωνσταντίνε” ενώ κάποιες κυρίες παραπέρα σχολίαζαν ” Γέρασε άλλα και πάλι κούκλος είναι”.

 

Η οργάνωση του ποιος θα μπει πρώτος να προσκυνήσει τον αποθανόντα, ήταν καθώς φάνηκε ταξική και οι άριστοι-συγγενείς-φίλοι πέρναγαν με ευκολία από την αστυνομία,σε αντίθεση με τον απλό λαουτζίκο που περίμενε πάνω από μια ώρα για να μπει στον ναό. Η αναμονη αυτή κάποια στιγμή οδήγησε και σε ένα μικρο, αργόσυρτο και πετυχημένο ντου, που συνοδεύτηκε με ατάκες τύπου “Έχω κάνει 1.600 χιλιόμετρα από την Καβάλα για τον ηγέτη και με έχετε και περιμένω ουρά”.

   

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους στρατιωτικούς από όλα τα σώματα που μέσα στην ντάλα του ηλίου, προσήλθαν για να κάνουν το άγημα για τον τέως πρωθυπουργό όπως άλλωστε είθισται.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί σήμερα με C -130 στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Χανιά. Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη το μεσημέρι στο κοιμητήριο Αργουλιδέ όπου θα ταφεί δίπλα στην σύζυγο του Μαρίκα.

 

Φωτογραφίες:

Βαγγέλης Τσάκας

Τσαγκ

 

 

Best of internet