Quantcast
ORIGINALS

Oι 5 κατηγορίες ανθρώπων που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε σε φαγοπότια

Μην το αρνείσαι, το ξέρεις κι εσύ ότι με αυτές τις στάνταρ μορφές έτρωγες, τρως και θα τρως για πάντα


Όποιος έχει βρεθεί σε παραπάνω από ένα παρεΐστικα φαγοπότια στη ζωή του, ξέρει πολύ καλά ότι σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις υπάρχουν πάντα μα πάντα κάποιες στάνταρ αρχετυπικές μορφές από τις οποίες δε γίνεται να ξεφύγεις, όσο ξεχωριστή και αν (νομίζεις ότι) είναι η παρέα σου.

Δεν μας πιστεύεις ε; Noμίζεις ότι υπεραπλουστεύουμε πάλι και βάζουμε ανθρώπους σε κουτάκια για να σπάσουμε πλάκα;

E ναι αυτό κάνουμε. Αλλά ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις ότι όπως πάντα έχουμε δίκιο. Μιλάμε για αυτές τις ανθρωπολογικές κατηγορίες:

O Διατροφολόγος


Ο διατροφολόγος είναι ο κλασικός τύπος που έχει αποδεχτεί με πικρία ότι οι μέρες που μπορούσε να χλαπακιάζει ό,τι θέλει ξέγνοιαστα βρίσκονται για πάντα πίσω του. Κι επειδή είναι κακιασμένος και φθονερός, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να βγάζει το φαΐ ξινό σε οποιονδήποτε άνθρωπο κάνει το λάθος να καθίσει σε τραπέζι μαζί του. Τον αναγνωρίζουμε πανεύκολα επειδή είναι ο πρώτος που θα πετάξει λέξεις όπως “τριγλυκερίδια”, “τρανς λιπαρά”, “τοξίνες” και “μπαϊπάς” (επειδή τέτοια εύθυμα, ανάλαφρα πράγματα θέλει να ακούει ο κόσμος όταν τρώει) κι ο πρώτος που θα δεχτεί απαντήσεις όπως “μπούκωνε ρε μίζερε”, “σκάσε και τρώγε”, “τις μπουκιές μου μετράς γαμώ το γκότζι μπέρι σου”.

Η Social Media Maniac


Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε όλοι σε κάποιο βαθμό αφού δεν παίζει να μην ποστάρεις στα σόσιαλ φωτό απ’το τραπέζι αν φαίνεται ότι περνάς πάνω από 7/10 καλά, ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο εμπειρικός κανόνας όμως λέει ότι αν ανεβάσεις πάνω από μία φωτογραφία, αν χρησιμοποιήσεις μη-ειρωνικά hashtags ή αν προβείς στο λεγόμενο cross-posting, τότε έχουμε το δικαίωμα να σε κοροϊδεύουμε για πάντα επειδή συμπεριφέρεσαι λες και δουλεύεις στο τμήμα digital marketing κάποιας εταιρείας ενώ στην πραγματικότητα είσαι ξέρω’γω μικροβιολόγος ή λογίστρια. #petsoula.

Tα Σαγόνια του Ζαχαρία


Είναι κοινό μυστικό ότι ένα μεγάλο φιλικό τραπέζι δεν είναι ποτέ απλώς ένα μεγάλο φιλικό τραπέζι: Είναι μια ευκαιρία για να ξεχωρίσουν τα αδύναμα σκαριά από τους μάγιστρους της μάσας, τα γατάκια από τους πρωταθλητές. Κι επειδή όπως σε όλα τα σπορ, κάποιοι παίκτες είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί από τους υπόλοιπους, υπάρχει προφανώς και ο Ζαχαρίας που έχει κατέβει στον αγώνα ψυχωμένος και 100% αποφασισμένος να εξαφανίσει στα καλογυμνασμένα σαγόνια του τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα φαγητού.

Ο Ζαχαρίας δεν αστειεύεται. Όσο εσύ σπαταλάς πολύτιμο χρόνο μασουλήματος λέγοντας αστεία με τους φίλους σου και με άλλα τέτοια ανούσια πράγματα, ο Ζαχαρίας δεν παίρνει τα μάτια του απ’το τρόπαιο και μπουκώνει non stop. Ο Ζαχαρίας θα πει πράγματα όπως “παιδιά εγώ πάω μια τουαλέτα κι έρχομαι να συνεχίσω πιο δυναμικά”. Ο Ζαχαρίας θα σε ρωτήσει “θα το φας αυτό;” και μέχρι τα χείλη σου να σχηματίσουν το “ο” από το “όχι” το φαγητό σου θα ταξιδεύει στον έμπειρο ισοφάγο του επειδή διάβασε την απάντηση στο βλέμα σου μέσα σε 2 νανοσεκόντ. Ο Ζαχαρίας είναι ένας λαϊκός ήρωας και αξίζει το σεβασμό μας.

Ο Ξερόλας


Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μορφή που δεν απαντάται μόνο σε φαγοπότια αλλά σε κάθε είδους κοινωνική δραστηριότητα που περιλαμβάνει πάνω από 2 άτομα. Απλώς είναι τόσο έντονη η παρουσία της και τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ψυχισμό του Νεοέλληνα που δε γίνεται να μην την αναφέρουμε. Ο ξερόλας είναι ο τύπος που έχει άποψη και γνώση (κατά τον ίδιο πάντα) επί παντός επιστητού, από τα γκομένικα του προέδρου της Αμερικής μέχρι τις συμφωνίες κάτω απ΄το τραπέζι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και δε διστάζει να μεταλαμπαδεύσει αυτή τη γνώση στα πρόβατα που τον περιβάλλουν, με κάθε ευκαιρία, και συνήθως χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “θα σου πω εγώ” ή “τα ξέρω από μέσα”.

Στο τραπέζι, ο ξερόλας θα δώσει φυσικά τα φώτα του και για το ψήσιμο του φαγητού (αλλά όχι για φαγητά που δεν ετοιμάζονται σε σχάρα γιατί αλίμονο αν δε διαιωνίσουμε και μερικά σεξιστικά πρότυπα για το καλό) ενώ αν είσαι αρκετά τυχερός μπορεί να ακούσεις και την αγαπημένη υπερσπαστική έκφραση “άντε ρε, δεν ξέρεις να φας”. Σόρι ρε φίλε, είμαι λίγο σκράπας στο τι φαγητά μου αρέσει να τρώω για την προσωπική μου απόλαυση, μη μου το χτυπάς τόσο, αισθάνομαι άσχημα.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης


Μη χαίρεστε παλιοπληβείοι, δεν εννοούμε ότι θα σας κάνει την τιμή να γευματίσει μαζί σας ο ίδιος ο άρχων του σαβουαρ βιβρ, Χρήστος Ζαμπούνης. Μιλάμε για τον κλασικό τύπο που θέλει να το παίξει classy στο λιγότερο κατάλληλο σκηνικό, δηλαδή στο ελληνικό φαγοπότι, και θα προβεί σε λυπηρές, εκτός τόπου και χρόνου κινήσεις όπως το να αφαιρέσει την πέτσα από το κρέας επειδή “ιιιιχ”. Προκείται προφανώς για ένα άτομο με κάποιου είδους διαταραχή συμπεριφοράς και οφείλουμε να το αποδεχτούμε στην παρέα μας και να μην το απομονώσουμε, όσο κι αν μας συγχίζει η θέα μιας παπάρας που γίνεται με τη χρήση πηρουνιού.

Best of internet