Quantcast
ORIGINALS

10 πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στην Αγγλία σε αντάλλαγμα με τα γλυπτά του Παρθενώνα

Αφού το ΥΠΠΟ διαψεύδει το δημοσίευμα του Independent, προτείνουμε εμείς 10 ανταλλαγές που θα δελεάσουν τους Άγγλους


President Creed · 14 Μαρτίου 2017

Ευχάριστα είναι τα νέα που διαβάζουμε στον INDEPENDENT για όλους όσοι οραματίζονται να δουν τα γλυπτά του Παρθενώνα όλα μαζεμένα στο Μουσείο Ακρόπολης, αφού σύμφωνα με ένα άρθρο, “Η Ελλάδα προσφέρει αρχαιολογικά αριστουργήματα ως ανταλλαγή για τα Ελγίνεια Μάρμαρα“. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, ο καθηγητής Louis Godart, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρει ότι η Ελλάδα σκοπεύει να προτείνει μια συμβιβαστική πρόταση, όπου θα προσφέρονται άλλα Ελληνικά αριστουργήματα ως ανταλλαγή των γλυπτών του Παρθενώνα.

 

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε εδώ, το Υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει το άρθρο του Independent, δηλώνοντας ότι «Έως τώρα, δεν έχει γίνει από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ καμία σχετική επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση για τη συγκεκριμένη διαδικασία». Χαιρόμαστε που το Υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει την είδηση και που τονίζει ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία τέτοια πρόταση, αφού μάλλον προλαβαίνουμε να υποβάλλουμε κι εμείς 10 υπέροχες προτάσεις ώστε να δελεάσουμε τους Άγγλους να αφήσουν τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ακρόπολη.

Πράγματα που μπορούμε να δώσουμε στους Άγγλους για να μας δώσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα

 

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΜΑΡΜΑΡΑ της Ακρόπολης

Στο πλαίσιο συνεννόησης επιπέδου δημοτικού το οποίο συνοψίζεται στο “έλα δώστο μου, αφού εσύ το έχεις όλη μέρα”, πρόκειται για μια win-win κατάσταση, στην οποία δίνουμε στους Βρετανούς τα γλυπτά που έχουμε στο μουσείο της Ακρόπολης, οι Βρετανοί μας δίνουν αυτά που έχουν στο Βρετανικό μουσείο και κάπως έτσι δε χαλάει και το μυστήριο του πως σκατά θα ήταν εάν έμπαιναν όλα μαζί σε μια σειρά και επανενωνόταν ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα.

 

ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ

“ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ, ΧΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ ανταλλάσσεται με γλυπτά Παρθενώνα, τρίγλυφα, ζωφόρους και κτερίσματα. Δώρο το στέγαστρο του μονοπατιού του ΟΑΚΑ (χρίζει επισκευής), ιδανικό για σκραπ ή ίνσταγκραμ.”

 

 

TO METΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΗ.

 

 

ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ 1 ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΠΟ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Πείτε οριστικό αντίο στα κακά τσι, τα μπλοκαρισμένα τσάκρα και ενεργειακές σκορδοκαϊλες, αγαπητοί φίλοι του Βρετανικού Μουσείου. Με ένα δωρεάν σέσσιον η Λυδία η Κονιόρδου σας σκανάρει, εντοπίζει την πηγή του κακού και πετάει μακριά τις κακές τις αύρες. Εσείς δε χρειάζεται να πληρώσετε κάτι φυσικά, it’s on the house, απλά στείλτε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα, γιατί τα πήρατε μπαμπέσικα on the first place και αυτό από μόνο του καταλαβαίνεται ότι είναι κακή ενέργεια.

 

ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Λοιπόν, το αφεντικό τρελάθηκε, απορούμε μάλιστα γιατί σας το προτείνουμε καν φίλοι Βρετανοί, είναι σα να κλέβουμε τους εαυτούς μας. Επειδή όμως η Αγγλία είναι παραδοσιακή σύμμαχος της χώρας μας, αποφασίσαμε να σας δώσουμε τον ένα και μοναδικό εθνικό μας ευεργέτη (και επιπλέον τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου) τον Αρτέμη τον Σώρρα. Στην συμφωνία ανταλλαγής συμπεριλαμβάνονται όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, και οι πραγματικοί με τα χρέη και οι άλλοι με τα τρισεκατομμύρια. Μας επιστρέφετε τα Ελλάνια Μάρμαρα σε κάποιο δημόσιο χώρο χωρίς όπλα και μαλακίες. Κρατήστε τους μπάτσους έξω απ’ όλο αυτό και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι.

 

ΠΕΝΤΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΥΣ ΟΓΚΟΔΕΣΤΑΤΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τα λιγουρέυεστε Βρετανοί; Τα λιμπίζεστε; Τώρα με ένα τηλέφωνο στο 2103815000 μπορείτε να τα αποκτήσετε στην προνομιακή τιμή των ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΙΣΩ.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ PILLOWFIGHTS

Οι φήμες που θέλουν τους συντάκτες του ερωτικού πόρταλ Pillowfights να πληρώνουν προκειμένου να γράφουν για το περιβόητο σάητ, έρχονται να μας λύσουν τα χέρια σχετικά με το πως θα δελεάσουμε τους Βρετανούς να μας επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Προτείνουμε το Υπουργείο Πολιτισμού να προτείνουμε να προσφέρει 2 (δύο) δωρεάν καταχωρίσεις στο θρυλικό Pillowfights σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου ενδιαφέρονται να πουν δυ0-τρια πραγματάκια σχετικά με την αγάπη, τον έρωτα, το τι θέλει μια γυναίκα, τι πρέπει να φοράει μια καρυάτιδα και τελοσπάντων το παλιό και δοκιμασμένο “Όταν αγαπάς κάτι, άστο να φύγει. Εάν δεν γυρίσει πίσω σημαίνει πως δεν σ’ αγάπησε ποτέ”.

 

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

“Αρχαιολογικά αριστουργήματα” αναφέρει ο Independent και σκεφτήκαμε ότι η βασανισμένη από το συστηματικό bullying εθνική μας συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου, ίσως νιώσει ανακουφισμένη εάν υπηρετήσει την πατρίδα ποζάροντας στη γηραιά Αλβιόνα πλάι στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά. Δώρο ένα ριζικό redesign των εσωτερικών χώρων του Βρετανικού Μουσείου στα πρότυπα του απαράμιλλου γούστου της Δημουλίδου.

 

 

TO ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΒΑΗΒΟΡ

Το σκεπτικό είναι απλό. Σας δίνουμε το φίδι, δώστε μας τον Φειδία. Ένα από τα μεγαλύτερα asset του Ελληνικού Πολιτισμού στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο Μάνατζερ Ράγκμπι, aka Panos aka ΦΙΔΙ από το Survivor του 2017. Ένα δώρο 5 και πλέον αστέρων, μιας και έρχεται πακέτο με τη γκαρνταρόμπα του λαοφιλούς παίκτη των Μαχητών. Έρχεται για να σπείρει την αγάπη και την ομαδικότητα μεταξύ των εκθεμάτων του Βρετανικού Μουσείου και να διασφαλίσει την ομαλή τους συμβίωση στους εκθεσιακούς χώρους.

Best of internet