Quantcast
ORIGINALS

12 φορές που ο Γιώργος Καμίνης μας έκανε περήφανους που είμαστε Αθηνέζοι

Από το προσφυγικό στη ρόδα του φτωχού και απο κεί στα καλτσόδεντρα, ένας άνθρωπος που τα κάνει λιγότερα σκατά όταν είναι εξαφανισμένος παρά όταν θυμάται ότι είναι δήμαρχος


Hansel · 10 Ιανουαρίου 2017

Αδρεναλίνη… Αθήνα είσαι καμίνι” τραγουδούσε προφητικά πριν από 20 σχεδόν χρόνια ο Παυλίδης, δίχως προφανώς να γνωρίζει την στάση που θα κρατούσαν οι πολίτες τις Αθήνας στις αρχαιρεσίες του ιστορικού δήμου το 2010 και το 2014.

Εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης, των περιορισμένων δημοτικών τελών και εκατοντάδων δυσκολιών η Δημαρχάρα της πρωτεύουσας δεν σταματά να μας κάνει περήφανους από έναν θώκο που μας έχουν κάνει περήφανους στο παρελθόν άνθρωποι όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ένα challenge πραγματικά δύσκολο, δηλαδή. Πάμε να θυμηθούμε τις 12 φορές που η λέξη “Αθηνέζος” γράφτηκε με χρυσά γράμματα τα τελευταία αυτά 6 χρόνια.

Villa Amalias

Γενικά η Δημαρχάρα δεν συμπαθεί τις καταλήψεις. Το δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι δεν ανέχεται τέτοιες φασούλες στο χαλιφάτο του. Τον Μάιο του 2014, σε συνεργασία με τα ΜΑΤ ανακαταλαμβάνει τον χώρο της Βίλλας Αμαλία στη Βικτώρια. Λίγο ότι τον ενοχλούσε που μια κατάληψη χάλαγε το πάρτυ στις επιτροπές κατοίκων της περιοχής, λίγο που έτρεχε η προεκλογική περίοδος των εκλογών και ήθελε να μοιράσει παντού το αίσθημα ασφάλειας που διαπνέει την πόλη των Αθηνών και μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της χώρας περνά στα βιβλία της ιστορίας. Η αντίδραση του κόσμου, ανθρώπων που για 23 χρόνια είδαν συναυλίες, διάβασαν, συζήτησαν μέσα στα δωμάτια της οδού Χεύδεν αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:


Λευκή διαμαρτυρία

image001

Ο Πατούλης παίζει σε λευκές νύχτες, η δημαρχάρα σε λευκές αποχρώσεις του “Καταδικάζουμετηβιααποοπουκαιανπροερχεται”. Λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Καμίνης, μαζί με κάμποσα φιλελέδια της “Δράσης” κάνουν κίνηση ματ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βια. Πληροφορίες που μιλούν για συλλήψεις των λευκών παιδιών ως μέλη αίρεσης παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Yarn Bombing

image001

Λίγους μήνες μετά τη λευκή διαμαρτυρία, ο δήμος Αθηνών στα πλαίσια της πολιτιστικής του δράσης Υarn Bombing ντύνει τα δέντρα πίσω από τη Παλιά Βουλή με πουλόβερ. Στους άστεγους που κοίταζαν μαγεμένοι το εικαστικό δρώμενο μοιράστηκαν σκοροκτόνα και σακουλάκια λεβάντα.

1 ημίχρονο – 2 τελικό

image002

Εν μέσω του αγώνα δηλώσεων, θέσεων και προθέσεων για το δημοψήφισμα του 2015, Μπουτάρης, Καμίνης και Ψινάκης σαν άλλοι Ξάνθος, Τσακάλωφ και Σκουφάς παίζουν μπάλα υπέρ του ΝΑΙ . Γκολ στο 95’ και κουβάς και για τους τρεις

3 2 1

Η δημαρχάρα της Αθήνας κανονικά θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ξέρει να μετράει. Το 2015 σε ένα fabulous  σουαρέ στο Θησείο έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου. Ο παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης έκανε το αγροτικό του και ο Καμίνης χάνει το μέτρημα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τους Ατενίστας να τα βάψουν

image003

Σε εκείνη την φαντασμαγορική εκδήλωση, η δημαρχία αποφάσισε να ψυχαγωγήσει το κοινό με αξέχαστες επιτυχίες του Φίλιππου Πλιάτσικα και του του Πάνου Μουζουράκη. Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα το μανίκι ανήλθε στα 200 χιλιάδες ευρώ.

Δημοτική αστυνομία

image004

Λίγο τα ρουσφέτια, λίγο η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων φραπέ στα Everest, o δήμαρχος μας πάλεψε με νύχια, δόντια και βελονάκι πλεξίματος για την επιστροφή των αστυνομικών που ντύνονται σαν αστυνομικοί, φέρονται σαν αστυνομικοί, κυνηγάνε μετανάστες και καμιά φορά τους σκοτώνουν σαν αστυνομικοί αλλά δεν είναι αστυνομικοί. Βήμα βήμα και με αποφασιστικές κινήσεις το σχέδιο του επετεύχθει και πλέον οι θλιβερές χακί φιγούρες συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα και να περιφέρονται στο κέντρο της Αθήνας.

Προσφυγικό

image005

Πολλά κακά μπορείς να του κάνεις, πολλά βάσανα μπορούν να τον βρουν αλλά ο ένα πράγμα δεν μπορεί να ανεχθεί ο δήμαρχος μας: την έλλειψη αισθητικής. Η οποία φαίνεται πως διαταράσσεται από τους πρόσφυγες που συρρέουν στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

 

Η εικόνα μιας πόλης γεμάτης από άστεγους και πρόσφυγες πολέμου φαίνεται πως κάνει τον Γιώργο να ιδρώνει τα βράδια. Η έλλειψη ύπνου ( και αισθητικής βεβαίως – βεβαίως) τον οδηγεί αρκετές φορές σε παραληρηματικές δηλώσεις και μικροπογκρόμ σε συνεργασία με το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Κάποια σταχυολογημένα δείγματα λόγου γεμάτου συμπόνοια και αισθητικής:

Για να δώσουμε χώρο ως δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες πρέπει να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος. Να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα φύγουν από εκεί οι πρόσφυγες και θα διαθέσουμε άλλο χώρο. Δεν μπορεί να γίνει καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας.

Πηγή

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί παράνομοι μετανάστες.

Πηγή

Πρέπει να αφήσουμε πλέον οποιοδήποτε επιχείρημα που εμποδίζει την Frontex να δράσει, πρέπει να συνεργαστούμε με τη Frontex, η Frontex είναι ευρωπαϊκή δύναμη, άρα και ελληνική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν μιλάμε για την ΕΕ μιλάμε για τη δεύτερη πατρίδα μας.  

Πηγή

– Καθαριότητα = Διαδηλώσεις + Άστεγοι

Γενικά ο δήμος έχει έξοδα, κυρίως πολιτιστικά αλλά και τόσους χακί δημοτικούς αστυνομικούς να θρέψει. Γίνεται έτσι σαφές ότι τα δεν παίζει μαρούλι για να περάσει η σκουπιδιάρα από τους δρόμους της Αθήνας. Η Δημαρχάρα μην μπορώντας να αντέξει τους ψευδείς χαρακτηρισμούς ότι η πόλη ζέχνει σαν τουαλέτα στο Rockwave, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα απεφάνθη: οι άστεγοι και διαδηλώσεις φταίνε για την έλλειψη καθαριότητας.

Ρόδα είναι και δεν γυρίζει

image006

Ο δήμαρχος ξέρει να το γιορτάζει. Λίγο το τέλος του 2016 που όλοι προσπαθούσαμε να ξεχάσουμε, λίγο ο ευρωπαϊκός αέρας που αποπνέει το κέντρο της Αθήνας, λίγο το εορταστικό πνεύμα των γιορτών, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος: μια τεράστια ρόδα, πιστή απομίμηση του London Eye έρχεται να συντροφεύσει τα ασθενικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Το πρόβλημα είναι ότι το ελληνικό θαύμα δεν “Koun Eye” μιας και τα τσακάλια της εταιρείας κατασκευής στήριξαν το όλο εγχείρημα σε παλέτες.

image008

Η ρόδα δεν λειτούργησε ποτέ, ο αθηναϊκός ουρανός δεν έβρεξε παιδάκια και χαρωπές μαμάδες παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του δήμου για την ασφάλεια του εν λόγω εγχειρήματος:

 

Η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας ελήφθη αρχικά από το δήμο Αθηναίων με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο καθώς η χρήση της θα ήταν δωρεάν για την περίοδο των γιορτών”. Οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη, αναφερόμενοι στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επαναλαμβάνουν ότι “όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα”

 

Βουαλά η Αθήνα

image008

Μετά το φιάσκο των προηγούμενων χρόνων όπου απέτυχε να μετρήσει αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου, ο Γιώργος αποφάσισε να απευθυνθεί στους ειδικούς. Με τον ευφάνταστο τίτλο “Βουαλά η Αθήνα” ο Δήμος Αθηναίων αποχαιρέτισε το 2016 σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Θήσειο.

Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Τάκης Ζαχαράτος, Κωστής Μαραβέγιας, συμμάχησαν σαν άλλοι Avengers και επιλέχθηκαν να ψυχαγωγήσουν τους Αθηναίους στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Από όσο διαβάζουμε η εκδήλωση στοίχισε στους δημότες 165.000 ευρώ και η ανάθεση της έγινε με μάλλον σκιώδεις διαδικασίες. Τουλάχιστον φέτος συγχρονίστηκαν με το ρολόι.

Με τον Καμίναρο οι άστεγοι δε θερμαίνονται ακόμη κι αν το προσπαθήσει ο δήμος

218233-174833-astegoi

Το φινάλε σε αυτή την προσπάθεια ήταν χτες. Παρότι υπήρχε ειδική αίθουσα του Δήμου με όνομα Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, τελικά έμεινε κλειστή επειδή ο υπάλληλος που τη διαχειριζόταν κατέβασε τα ρολά στις 11 το βράδυ επειδή ήθελε να πάει σπίτι του, όπως κατέγραψε χρήστης του facebook:


Ξεκάθαρη περίπτωση επίδρασης τύπου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

TL;DR

image009

Για εσένα φίλε αναγνώστη, που έφτασες ηρωικά ως το τέλος ενός ακόμα άρθρου, έχεις οπλίσει τα φονικά σου ένστικτα και ετοιμάζεσαι να βγάλεις το μένος σου στα σχόλια, μια μικρή σημείωση: ο Καμίνης είναι ο μοναδικός ίσως δήμαρχος στον κόσμο που δεν μένει στη πόλη που διοικεί, συγκεκριμένα είναι κάτοικος Βριλησσίων. Και εις αύριον τα σπουδαία.

 

Best of internet