Quantcast

MARVEL ΠΟΝΑΣ: 5 ελληνικά multiverses που έδειξαν πώς γίνεται πριν γίνει κουλ

Όταν εμείς είχαμε πολυσύμπαντα αυτοί ακόμα τρώγανε βελανίδια και ζούσανε στα δέντρα

THE NERDSTREAM

10 Μαΐου 2022

Ναι οκ, τώρα όλοι κάνουνε Multiverses. Την βρήκανε τη νέα μόδα. Ήρθε εκεί η Marvel, σου λέει τι να φτιάξουμε μετά το Infinity War ώστε να κρατήσουμε εθισμένα τα man-babies στις ταινίες μας; Φτιάξει εκεί ένα Multiverse να έχουν να πορεύονται. Κι αφού μας έριξαν το fan service με το Spider-Man: No Way Home όπου είδαμε το αγαπημένο μας meme να γίνεται ταινία, τώρα το συνεχίζουν με το Dr. Strange in the Multiverse of Madness που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα και υπόσχεται ένα τρελό τρελό σαββατοκύριακο στο πολυσύμπαν.

Από κοντά φυσικά κι οι θολοκουλτουριάρηδες της A24 που με το επίσης φρέσκο Everything Everywhere All at Once έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά για σινεφίλ που θέλουν να νιώθουν ανώτεροι από τον μέσο θεατή Marvel Cinematic Universe. Αυτό που σας κρύβουν και δεν θέλουν να μάθετε βέβαια είναι ότι (προφανώς) το Multiverse είναι (άλλο) ένα concept που έφεραν πρώτοι οι Έλληνες όταν οι άλλοι ακόμα τρώγανε βελανίδια και ζούσανε στα δέντρα. Για του λόγου το αληθές, έχουμε 5 τεκμηριωμένα παραδείγματα ελληνικού πολυσύμπαντος που το έκαναν νωρίτερα και καλύτερα.

Απολαύστε ψύχραιμα και υπεύθυνα, όπως πάντα.

Γιάννης Μπέζος Multiverse

Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ο Μπέζος παίζει απλά τον ίδιο χαρακτήρα ξανά και ξανά. Και πράγματι, υπάρχει άραγε πραγματική διαφορά ανάμεσα στον Κάκαλο και τον Δόγκανο; Ή μήπως δεν παίζει τον ίδιο μπαμπά ξανά και ξανά μετά το Άκρως Οικογενειακόν; Το στοιχείο που επιβεβαιώνει περισσότερο την ύπαρξη ενός Μπέζος Multiverse όμως είναι ξεκάθαρα η παρουσία ενός gay-Μπέζου στους Απαράδεκτους κι ενός γύπα-Μπέζου στο Εκείνες κι Εγώ.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης Multiverse

Υπάρχει πιο πασιφανές ελληνικό τηλεοπτικό Multiverse από αυτό του Παπακαλιάτη; Δύσκολα. Θα τολμούσε να πει κανείς ότι ο Χριστόφορος απλά παίζει τον εαυτό του, ή το πώς φαντασιώνεται τον εαυτό του, ζώντας σε ένα δικό του παράλληλο timeline όπου κάθε μέρα είναι η Γιορτή της Μητέρας. Κάτι μέσα μας λέει ότι υπάρχει ένα universe στο ο οποίο ο ίδιος ο Παπακαλιάτης είναι μητέρα και ένας εαυτός του από άλλο σύμπαν ταξιδεύει σε εκείνο για να του την πέσει.

Ρένος Χαραλαμπίδης Multiverse

Το πιο evil Multiverse του αφιερώματος. Απλά δείτε τον Ρένο Χαραλαμπίδη στο Βότκα Πορτοκάλι. Έχει ακόμα και το χαρακτηριστικό evil μούσι κάθε σωστού evil timeline. Ουσιαστικά, όλες οι εκδοχές του Χαραλαμπίδη αποτελούν παραλλαγές λιγότερο και περισσότερο πετυχημένων κομπιναδόρων που συλλέγουν στιγμές στο Multiverse. Για την ιστορία, είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να κάνει multiversal travel αφού έχει εμφανιστεί σε δύο timelines Φτηνών Τσιγάρων.

Σπύρος Παπαδόπουλος Multiverse

Ίσως το πιο ξεχού Multiverse της λίστας αλλά από μια πλευρά ίσως και το πιο προφανές αν το καλοσκεφτεί κανείς. Υπάρχει ένας Σπύρος Παπαδόπουλος που ήταν στο Πολυτεχνείο κι ένας που πληρώνεται από καμπάνιες Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα υπάρχει ένας Παπαδόπουλος host τηλεπαιχνιδιών που ήταν κουστουμάτος κυριλέ κι ένας που ήταν παρτάλι μαλλιάς. Το timeline θα κάνει converge όταν όλοι οι διαφορετικοί Παπαδόπουλοι έρθουν καλεσμένοι στο Στην Υγειά Μας.

Χάρης Ρώμας Multiverse

Το απόλυτο ελληνικό Multiverse. Βασικά, το μόνο του αφιερώματος που έχει επίγνωση ότι είναι Multiverse, γεγονός που αποδεικνύει την παρεξηγημένη μεγαλοφυΐα του Χάρη Ρώμα (κάπου ανάμεσα σε David Lynch και Christopher Nolan αν μας ρωτάτε). Ο Μανωλάκης στο Καφέ της Χαράς βλέπει Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο Λίφτινγκ εμφανίζεται ο Κατακουζηνός. Η Τζόυς Ευείδη παίζει σχεδόν σε όλα κι αποτελεί μάλλον τον χαρακτήρα που κρατάει το multiverse ενωμένο. ΡΩΜΑΣ = META GENIUS ΓΤΧ.

Best of internet