7 πράγματα που ακούς σε ένα θερινό σινεμά λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Τι, δεν έχουμε ακόμα καλοκαίρι;

THE NERDSTREAM

17 Σεπτεμβρίου 2019

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάει κανείς σε ένα θερινό σινεμά, φίλες και φίλοι. ΟΚ, ναι, ένας λόγος είναι η ταινία. Το ξέρουμε. Προχωράμε. Πέρα απ’ αυτό, λοιπόν, το θερινό σινεμά σε μια χαλαρή και δροσερή πόλη σαν την Αθήνα είναι και μια ευκαιρία για να ακονίσετε και τις κοινωνικές δεξιότητες σας!

Σε ένα θερινό σινεμά ερωτοτροπείς, πετυχαίνεις γνωστούς, τσιμπολογάς ψιψιψόνια, κυνηγιέσαι με κουνούπια, προσπαθείς να βρεις την κατάλληλη γωνία στην καρέκλα σου ώστε να έχεις την καλύτερη θέα στην οθόνη προβολής, απολαμβάνεις μια παγωμένη Fischer. Κυρίως, όμως, αυτό που κάνεις είναι να συμμετέχεις σε ένα αόρατο κοινωνικό πείραμα όπου έχεις έως και πάνω από 100 άτομα στον ίδιο χώρο σε ένα καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι (ναι ακόμα καλοκαίρι έχουμε).

Κι αυτό με τη σειρά του, λοιπόν, σημαίνει πώς είναι ιδανικός χώρος για αυτοσχέδια κοινωνική έρευνα. Έτσι, σαν αυτοσχέδιοι κοινωνικοί ερευνητές που είμαστε, πήγαμε θερινό σε μια από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, είδαμε ξανά το νέο Ταραντίνο, αλλά κυρίως στήσαμε αυτί για να ακούσουμε τι συμβαίνει στην ζωή της Αθήνας λίγο πριν το τέλος του κόσμου του καλοκαιριού.

“Καλό χειμώνα…”

Σίγουρα όχι ο πιο αισιόδοξος συνδυασμός λέξεων που μπορείς να ακούσεις τέτοια εποχή, και μάλλον ένας από τους πιο δυσάρεστους για οποιαδήποτε εποχή. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον χειμώνα, έχουμε και φίλους χειμώνες κλπ, αλλά η συγκεκριμένη έκφραση καλό είναι να αποφεύγεται. Ακόμα περισσότερο τα ακόμα πιο τρομακτικά “τα κεφάλια μέσα”, “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” και τα σχετικά.

“Και τι κάνατε από διακοπές;”

Το πρόβλημα εδώ είναι το εξής. Κάποιος ρωτάει από τυπική ευγένεια έναν γνωστό του που πέτυχε στο θερινό, κι εκείνος αρχίζει την αναλυτική, εξονυχιστική εξιστόρηση μέχρι και της τελευταίας βασανιστικής λεπτομέρειας για το πώς κάρφωσε τα πασαλάκια της σκηνής του στην Ψέριμο. Υπομένουμε το αναλυτικότατο brief μέχρι να χαμηλώσουν τα φώτα και η οθόνη να παίξει τα αγαπημένα προσεχώς.

“Θα πάτε πουθενά αλλού;”

Κλασική ερώτηση παγίδα. Αν αυτός που δέχεται την ερώτηση απαντήσει θετικά, τότε ο ερωτών θα ζηλέψει. Αν αυτός που δέχεται την ερώτηση απαντήσει αρνητικά, τότε ζηλεύει εκείνος. Γενικά, είναι μια ερώτηση που τελειώνει με κάποιον να ζηλεύει οπότε αποφύγετε την με κάποια αισιόδοξη προτροπή: «Πουθενά καλύτερα απο εδώ!»

“Έφερες αντικουνουπικό;”

Πάντα ακούς μια παρέα ή ένα ζευγάρι να ρωτάει αναμεταξύ του αν έφερε αντικουνουπικό, γιατί αφού το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρατάει μέχρι τον Οκτώβριο, τότε αποφασίζουν και τα κουνούπια να παραμείνουν ενεργά μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν δεχτείς εσύ την ερώτηση και έχεις ξεχάσει να το φέρεις, τότε ξέρεις πολύ καλά ότι θα σε περιλάβουν και τα κουνούπια και αυτός που σε ρώτησε.

“Θέλετε τίποτα απ’ το κυλικείο;”

Παραδοσιακή ερώτηση που προκαλεί πάντα έναν χείμαρρο παρεξηγήσεων, αυθόρμητων πρωτοβουλιών και ματαιώσεων επιθυμιών. Κι όταν οι διακοπές σου έχουν μόλις τελειώσει και σε περιμένει ένας αθηναϊκός χειμώνας, τότε αυτό το τελευταίο είναι και το τελευταίο πράγμα που θέλεις να βιώσεις. Η απάντηση είναι πάντα απλή. Είμαστε σε θερινό: Θα φέρεις παγωμένες Fischer.

“Τι υπέροχος/απαίσιος που ήταν ο Αύγουστος στην Αθήνα”

Η μία από τις δύο εκδοχές είναι δήλωση πόνου. Η άλλη είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράματα που μπορείς να ακούσεις από την 1η μέχρι την 31η Αυγούστου, συνήθως από ανθρώπους που έλειπαν όλο τον Ιούλιο και θα λείπουν τον μισό Σεπτέμβριο. Μάντεψε ποια είναι ποια. Για να μην παρεξηγηθούμε παντού είναι μια χαρά αλλά ας μην λέμε ψέματα στους εαυτούς μας αγαπητοί φίλοι.

“Τι άλλο παίζει σε θερινό αυτές τις μέρες;”

Πολλά πράγματα. Είπαμε, το καλοκαίρι συνεχίζεται. Αν τυχόν είχατε αμφιβολίες, έχουμε και πιο συγκεκριμένες προτάσεις με αποδείξεις και ονόματα.

#StarringFischer #ItsAboutYourTaste #FischerBeer

Best of internet