Quantcast

Η Νοτιοκορεάτικη Τηλεόραση Απαγορεύει τον PSY

…και τα μυαλά μας πονάνε για τον λόγο

Normo Gin

20 Απριλίου 2013

psygentleman

 
 

Το εφιαλτικότερο στοιχείο της τελευταίας πρωτοχρονιάς ήταν η στιγμή που σίμωνες στο κάθε επόμενο πάρτυ και άκουγες το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά: ΓΚΑΝΓΚΝΑΜ ΣΤΑΪΛ. Έστω ότι το ζήσαμε, το συγχωρήσαμε, νιώθαμε ίσως και μία συμπάθεια γι’ αυτόν τον ασουλούπωτο κορεάτη που έγινε αστέρι στα 35 του.

Μετά, από παράδοξη ιστορία ποπ ανάβασης, γρήγορα μας έγινε άλλος ένας αυτοδημιούργητος, πράγμα που φαίνεται ενοχλητικά πολύ στο νέο του βιντεοκλίπ, το “Gentleman”. Εκεί, αντιγράφει τον αλγόριθμο της προηγούμενης επιτυχίας (προκάτ χορευτικό, απλό μπιτ, sprachstimme) με μία έντονη διαφορά: ο τυπάκος ξεψάρωσε και έγινε κωλοπαίδι.

Μην με παρεξηγείτε, τα συμπαθώ τα κωλοπαίδια. Δεν συμπαθώ αυτά τα ντεμέκ κωλοπαίδια όμως που ρίχνουν καυτά ροφήματα στο πρόσωπο μίας κοπέλας και γελάνε μετά σαν ηλίθιοι, αυτούς που μπαίνουν με κουστωδία στα ρουχάδικα, αυτούς που γενικά είναι ψιλο-παράσιτα που έπιασαν την καλή. Θα μου πει κανείς: «ένα βιντεοκλίπ είναι». Ναι, ένα βίντεοκλιπ που κάτι λέει όμως για το τι είναι το προφίλ-εμπόρευμα PSY.

Το αστείο της ιστορίας είναι πως το νοτιοκορεάτικο κρατικό κανάλι KBS πρόσφατα απαγόρευσε την προβολή του Gentleman.

Όχι για τα μισογυνικά του μηνύματα.

Όχι για τη γελοιότητά του.

Όχι για το ότι θες να βαρέσεις την οθόνη κάθε φορά που το βλέπεις.

Γιατί;

Κρατηθείτε.

Επειδή στην αρχή του βίντεο, ο PSY φαίνεται να κλωτσάει έναν κώνο της τροχαίας, πράγμα που κρίνεται απαράδεκτη συμπεριφορά για να προβάλλεται απο ένα κανάλι. Τέτοιες αναρχίες δεν τις σηκώνει το κρατικό κανάλι και ειδικά από ένα τέτοιο πρότυπο, απ’ αυτά που χάρη στην ευφυία, το ταλέντο και το μεγάλο καλλιτεχνικό τους έργο έχουν απήχηση στην νεολαία. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν άμα ξεχύνονταν οι νέοι στους δρόμους να κλωτσάνε κώνους ενώ χορεύουν σα ζαβά; Γρήγορα οι μικροί κορεάτες θα χρειάζονταν πολλά ναρκωτικά για να αντέξουν την ανουσιότητα της κίνησης. Τα πανεπιστήμια θα έκλειναν, οι τράπεζες θα καίγονταν και τα ταξί δεν θα είχαν δρόμους να διαβούν.

Τα βίαια αστειάκια εναντίον γυναικών βέβαια, μάλλον αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς. Άντε, πάμε στον επόμενο βλάκα τώρα.

 
 

 
 

[sauce]

Best of internet