Quantcast

Explain Like I’m Five

Η κρίση στη Συρία, η αγορά ομολόγων και ο Νίτσε με πολύ-πολύ-πολύ απλά λόγια και σε βίντεο

Normo Gin

19 Απριλίου 2013

explainlikeimfive (600x333)

 
 

Θέση: το reddit είναι ένα απ’ τα πιο ωραία πράγματα στο ίντερνετ. Είναι διαδραστικό, γρήγορο και η ύλη του καλύπτει τα πάντα, απ’ τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μέχρι τα μεγαλύτερα σκουπίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες που το στελεχώνουν είναι κάθε λογής άνθρωποι, διαφόρων φύλων, εθνικοτήτων, τάξεων κλπ. Αν θέλαμε να σκεφτούμε μία ουτοπική εκδοχή της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας, θα θέλαμε να είναι κάπως έτσι. Δυστυχώς δεν θα είναι. Αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά.

Ένα απ’ τα πολύ ενδιαφέροντα subreddit, είναι και το Explain Like I’m Five, ένα board συζητήσεων όπου οι χρήστες καλούνται να εξηγήσουν σε άλλους χρήστες πολύπλοκα ζητήματα σαν να απευθύνονται σε πεντάχρονα. Ξεχωρίζουμε παρενθετικά την παρουσίαση/απλοποίηση του μετα-στρουκτουραλισμού, κυρίως γιατί η προσπάθεια να το εξηγήσεις σε 5χρονο θα είναι τόσο σίγουρη αποτυχία.

Η Donor’s Choose, συνεργάστηκε με το reddit, για να μεταφέρουν κάποιες απ’ αυτές τις συζητήσεις σε διάλογο με πραγματικά 5χρονα σε έναν παιδικό σταθμό. Προέκυψαν τρία βίντεο με θέμα την Κρίση στη Συρία, την Αγορά Ομολόγων και τον φιλόσοφο Φρίντριχ Νίτσε. Επειδή αφ’ ενός είμαστε σίγουροι ότι γι’ αυτά τα θέματα θα ξέρετε όσα ξέρουν και τα πεντάχρονα και αφ’ ετέρου βρίσκουμε τις αντιδράσεις των σκασμένων απολαυστικές (Spoiler: ένας μικρός θέλει να βάλει κάτω τον Νίτσε να τον πατάει), σας τα βάζουμε να τα δείτε. Δεν έχουν υπότιτλους, αλλά έχουν πανεύκολα εγγλέζικα· ffs, τα καταλαβαίνουν 5χρονα παιδάκια!

 
 

Best of internet