Quantcast
TV

Ο σκηνοθέτης του Ex Machina έρχεται στην τηλεόραση επιστρέφοντας στις sci-fi ρίζες του

Μια σειρά οκτώ τηλεοπτικών επεισοδίων βασισμένη στις ρίζες της επιστημονικής φαντασίας, είναι στα σκαριά από τον Alex Garland

THE NERDSTREAM

10 Φεβρουαρίου 2018

Μπόλικη δουλίτσα έχει πέσει στα χέρια του Alex Garland τον τελευταίο καιρό και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για τους θαυμαστές του σκηνοθέτη και του sci-fi γενικότερα. Εκτός από την επερχόμενη ταινία του «Annihilation», ξέρουμε ότι ο οραματιστής σκηνοθέτης ετοιμάζεται να μπει και αυτός στο τηλεοπτικό πεδίο με μια παραγωγή του καναλιού FX, υπογράφοντας μια συμφωνία για την δημιουργία τηλεοπτικού πρότζεκτ για το κανάλι. Τώρα, ο Garland αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για το προτεινόμενο πρότζεκτ του, αποκαλύπτοντας ότι, σε αντίθεση με τη νέα του ταινία όπου παίζει δράση με παράξενα πλάσματα και τέρατα, η νέα σειρά θα τον φέρει λίγο πιο πίσω στις ρίζες του που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και την επιστημονική φαντασία.

Ο Garland, ο οποίος είναι γνωστός για τίτλους όπως το Dredd, το 28 Days Later και το δυστοπικό ρομάντσο Never Let Me Go, λέει ότι εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τότε η μίνι σειρά που θα αποτελείται από 8 μέρη-επεισόδια, θα αποτελούν ένα είδος επιστημονικής φαντασίας που θα θυμίζει το Ex Machina. O σκηνοθέτης σημείωσε ότι τα σενάρια για την σειρά έχουν ήδη γραφτεί και θα ακολουθήσουν την sci-fi προσέγγιση που είδαμε και στο Ex Machina: «Παίρνοντας στοιχεία απ’ τον σημερινό μας κόσμο, όχι τον μελλοντικό κόσμο, αλλά ούτε τον κόσμο ως έχει σήμερα, στη συνέχεια αντλώντας συμπεράσματα από αυτό».

Μπορεί να μην είναι πολύ σαφής, αλλά η προσέγγιση του scifi όπως την είδαμε στο Ex Machina μας αρκεί για να ανυπομονούμε να δούμε τι είναι αυτό που ετοιμάζει ο Garland.

Best of internet