Quantcast

To Black Mirror ζήτησε απ’ τον Γιώργο Λάνθιμο να σκηνοθετήσει επεισόδιο για τη νέα σεζόν

Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε επεισοδιάρα της αγαπημένης σειράς απ’ τον αγαπημένο σκηνοθέτη

Χρήστος Πρόεδρος

3 Νοεμβρίου 2017

Μια καταπληκτική είδηση που μας κάνει να αναρρωτιόμαστε γιατί δεν έχει συμβεί ακόμα, έρχεται μετά από μια συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου στον Independent. Ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης δήλωσε αρχικά ότι έχει σκεφτεί στο παρελθόν να κάνει τηλεόραση, ενώ αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει με τους δημιουργούς του Black Mirror ώστε να αναλάβει ένα επεισόδιο στην επερχόμενη σεζόν της Βρετανικής σειράς sci-fi, οπότε μάλλον υπήρχε αρκετός κόσμος εκεί έξω που θεωρούσε ότι τα δυστοπικά σύμπαντα του Λάνθιμου θα ταίριαζαν με το κλίμα της αγαπημένης σειράς.

Ο δημοσιογράφος του Independent είπε ότι θα ήταν ταιριαστό να βλέπαμε τους μοναδικούς «κόσμους» του Γιώργου Λάνθιμου μέσα σε ένα επεισόδιο του Black Mirror, με τον σκηνοθέτη να απαντάει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει κάτι τέτοιο. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη, τον είχε πλησιάσει ο δημιουργός της Βρετανικής σειράς Charlie Brooker για να αναλάβει ένα επεισόδιο της νέας σεζόν της σειράς:

«Το συζητήσαμε. Δεν φτάσαμε τελικά να γυρίσουμε μαζί κάποιο επεισόδιο, αλλά γνωριστήκαμε με τα παιδιά. Θα ήταν ενδιαφέρον. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον»

Επιπλέον ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να ξαναδουλέψει το σενάριο της ταινίας του «Άλπεις» ώστε να γίνει μίνι-σειρά. Γυρισμένη το 2011 η ταινία ακολουθεί μία μυστηριώδη υπόγεια οργάνωση, που φέρει το όνομα «Αλπεις» και που προσφέρει μία πολύ ιδιόρρυθμη υπηρεσία σε άτομα που πενθούν: τα μέλη της παίρνουν τη θέση των πεθαμένων τους.

«Έπαιξα πολύ με την ιδέα να κάνω μια σειρά βασισμένη στις Άλπεις, επειδή είναι μια ταινία που δεν είδε κανείς.» Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν τον ενθουσιάζει και πολύ η ιδέα να επανεξετάζει τα παλιά του έργα.

Όπως και να ‘χει, φαίνεται ότι ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Λάνθιμος επεξεργάζεται την προοπτική να ασχοληθεί με την τηλεόραση, ειδικά πλέον που πολλά τηλεοπτικά πρότζεκτ και σειρές έχουν σοβαρές παραγωγές και λιγότερα στεγανά από άποψη περιεχομένου.

H τέταρτη σεζόν του Black Mirror αναμένεται να βγει μέσα στον Δεκέμβρη.

Πηγή: Independent

Best of internet