Quantcast

Αυτές είναι όλες οι σειρές που έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής από την απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΣΚΗΝΗ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

THE NERDSTREAM

5 Μαΐου 2023

Προχτές, φίλες και φίλοι, σας γράφαμε για τη μεγάλη απεργία που ξεκίνησαν οι σεναριογράφοι του Hollywood που εκφράζονται μέσα από το Writers’ Guild of America, απαιτώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας σε αυτήν την ζούγκλα που ονομάζεται βιομηχανία του θεάματος. Βρισκόμαστε ήδη στην 4η μέρα της απεργίας, και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στην τηλεοπτική παραγωγή, με πολλές εκπομπές και σειρές να έχουν μπει στον πάγο ή να συνεχίζονται με δυσκολίες. Δεν πειράζει όμως, ας περιμένουν, τα εργατικά δικαιώματα είναι πιο σημαντικά.

Οι πρώτοι που επηρεάστηκαν από την απεργία είναι φυσικά οι ζωντανές εκπομπές της αμερικάνικης τηλεόρασης, όπως το The Tonight Show, το The Late Show, το Jimmy Kimmel Live, το Saturday Night Live κ.ά, που ήδη παίζουν επαναλήψεις. Με όλα λόγια, όλη η Late Night τηλεόραση των ΗΠΑ έχει μπει στον πάγο. Ήδη βέβαια άρχισαν να επηρεάζονται κι οι τηλεοπτικές σειρές που είναι ή επρόκειτο να μπουν σύντομα στο στάδιο της παραγωγής, οπότε μαζέψαμε εδώ πέρα το πού βρίσκεται η καθεμιά σε σχέση με την απεργία.

Το sitcom Abbott Elementary θα ξεκίναγε την τρίτη σεζόν του, αλλά θα περιμένει:

Το ίδιο συμβαίνει και με την 6η σεζόν του Cobra Kai:

Ανάμεσα στους απεργούς είναι και το Neil Gaiman, οπότε το Good Omens 2 θα περιμένει:

Στο μεταξύ, το The Rings of Power έχει ολοκληρώσει τα σενάριά του για την 2η σεζόν, αλλά τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν χωρίς showrunners στο σετ, το οποίο δεν είναι βέβαια και η καλύτερη ιδέα για την ομαλότητα της σειράς (που ήδη πάσχει κάπως σεναριακά εδώ που τα λέμε).

Η τρίτη σεζόν του Yellowjackets στο μεταξύ επίσης τρώει παύση προς το παρόν:

Το ίδιο συνέβη και με το Big Mouth, ενώ τα spinoffs του The Walking Dead παίρνουν αναβολή και τα γυρίσματα του The House of the Dragon θα προχωρήσουν κανονικά αφού όλο το γράψιμο είχε ολοκληρωθεί και τα σενάρια είχαν παραδοθεί ήδη.

Best of internet