Quantcast

O Guillermo del Toro έχει έτοιμη λίστα σκηνοθετών για τον δεύτερο κύκλο Cabinet of Curiosities

Απ’ όσα διαβάζουμε μέχρι τώρα, ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ

THE NERDSTREAM

16 Νοεμβρίου 2022

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστικοί και ψύχραιμοι, θα πρέπει να πούμε ότι το Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities ίσως ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει παίξει τελευταία στο Netflix. Ο λατρείας Guillermo del Toro ζωντανεύει την υπέροχη καλτ παράδοση των horror ανθολογιών και παρουσιάζει μια σειρά 8 επεισοδίων γοτθικού τρόμου με γενική επιμέλεια και παραγωγή από τον ίδιο, αλλά διαφορετικούς σκηνοθέτες στο τιμόνι κάθε ιστορίας.

Κι εδώ ακριβώς είναι το ζουμί: ότι ο del Toro έχει κάνει πολύ καλές επιλογές, από τον Panos Cosmatos του Mandy μέχρι την Ana Lily Amirpour του A Girl Walks Home Alone at Night και την Jennifer Kent του The Babadook. Τώρα λοιπόν, καθώς έχει επιβεβαιωθεί ότι θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος, ο del Toro ανοίγει τα χαρτιά του ως προς του σκηνοθέτες που θα ήθελε να συμπεριλάβει στην ανθολογία του.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρεί σημαντικό το να στηρίξει νέους σκηνοθέτες, και λέει πως πάνω-πάνω στην λίστα του βρίσκονται αυτοί που δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη σεζόν. Για παράδειγμα, ο Jayro Bustamente δεν μπόρεσε λόγω covid, ενώ η επίσης Μεξικάνα Issa Lopez έφυγε τελευταία στιγμή από το πρότζεκτ για να σκηνοθετήσει το νέο κύκλο True Detective. Αντίστοιχα ο Boots Riley, ο λατρείας σκηνοθέτης του Sorry to Bother You, δεν κατάφερε να συγχρονιστεί με τον del Toro επειδή ξεκίνησε παραγωγή η δική του σειρά (για την οποία παρεμπιπτόντως ανυπομονούμε).

Και τέλος, το τελευταίο όνομα που μας δίνει είναι αυτό του έμπειρου Larry Fessenden, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπογράψει indie horror ταινίες σαν το Habit, το Wendigo και το The Last Winter. Προς το παρόν πάντως θυμίζουμε ότι ο del Toro είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει το δικό του Pinocchio, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη βδομάδα στα σινεμά και 9 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα του Netflix.

 

Best of internet