Quantcast

Κάνε χώρο Squid Game, η νέα κορεάτικη μανία του Netflix λέγεται Hellbound κι έχει γιγάντιους τριχωτούς δαίμονες

Οκ, βλέπουμε ένα pattern εδώ

THE NERDSTREAM

23 Νοεμβρίου 2021

Κάτι παίζει με την απήχηση της κορεάτικης pop κουλτούρας στην παγκόσμια κοινότητα. Πρώτα ήταν το K-Pop, μετά το κορεάτικο σινεμά που έφτασε μέχρι την κορυφή με το Parasite, μετά το Netflix άρχισε να φτιάχνει σειρές σαν το Kingdom, και τελικά το μεγάλο μπαμ έγινε με το Squid Game που έφτασε στην κορυφή της streaming πλατφόρμας με τις πιο πετυχημένες σειρές ever. Και τώρα, τι;

Απ’ ό,τι φαίνεται, τώρα η φάση είναι γιγάντιοι τριχωτοί δαίμονες που κυνηγούν αμαρτωλούς (σχεδόν title of our sextape). Αυτό είναι πάνω κάτω το premise του Hellbound, της νέας κορεάτικης σειράς του Netflix που εκτόπισε το Squid Game από την κορυφή της πλατφόρμας αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με τα analytics του FlixPatrol (μιας και η ίδια η πλατφόρμα σπανίως δίνει στοιχεία), το Hellbound έγινε η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του Netflix στον κόσμο στις 20 Νοεμβρίου, κατακτώντας την κορυφή σε περισσότερες από 80 χώρες μέσα σε 24 ώρες.

Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η πρωτιά κι αν η σειρά θα αποδειχτεί εξίσου μεγάλη επιτυχία μακροπρόθεσμα, αλλά ξέρουμε πως δημιουργός της είναι ο Yeon Sang-ho, δηλαδή ο σκηνοθέτης του Train to Busan (μιας από τις καλύτερες horror ταινίες της περασμένης δεκαετίας), κι αυτό σίγουρα είναι ένα αρκετά μεγάλο κίνητρο για να τσεκάρουμε το Hellbound.

Best of internet