Quantcast

Τέλος το Peaky Blinders με την έκτη σεζόν, ο δημιουργός του υπόσχεται συνέχεια με άλλα μέσα

Ημέρα πένθους κηρύσσεται σε όλα τα κομμωτήρια της χώρας

THE NERDSTREAM

19 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλη αμαρτία, φίλες και φίλοι, να ανακοινώνεται το τέλος του Peaky Blinders την ίδια μέρα που ανοίγουν τα κομμωτήρια, ενώ θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί ήδη ημέρα πένθους για όλον τον κλάδο. Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια. Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς, Steven Knight, η οικογένεια Shelby πρόκειται σύντομα να κρεμάσει τα κλαρίνα της.

Σύντομα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Knight, επίσης δημιουργός του τηλεοπτικό Taboo αλλά και του κινηματογραφικού Locke, η σειρά θα ολοκληρωθεί με την επερχόμενη 6η σεζόν, παρόλο που ο ίδιος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως η σειρά θα έχει συνολικά 7 σεζόν και θα φτάσει στο τέλος της με την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρόλα αυτά, πιθανώς και λόγω των αναδιαρθρώσεων που έφερε ο covid στην τηλεοπτική παραγωγή, η αγαπημένη σειρά θα μας δώσει το φινάλε της κάπου προς τα τέλη του 2021 ή τις αρχές του 2022. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι το τέλος της οικογένειας Shelby, αφού ο Knight δήλωσε επίσης πως η ιστορία θα συνεχιστεί με κάποια άλλη μορφή.

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί θετικό σημάδι να μην ξεχειλώνεται μια σειρά μέσα σε άπειρες σεζόν απλά και μόνο επειδή κάνει επιτυχία. Μ’ αυτήν την έννοια, επί της αρχής στηρίζουμε την απόφαση. Αν αυτό σημαίνει ότι ο Knight σκοπεύει να ολοκληρώσει την ιστορία με μια ταινία, μιας κι ούτως ή άλλως η κινηματογραφική παραγωγή δεν του είναι κάτι ξένο, ακόμα καλύτερα. Αν βέβαια από την άλλη σημαίνει ότι θα έχουμε spin-offs που θα δημιουργήσουν ένα Shelby Interconnected Universe, τότε από εμάς είναι όχι, κούραση.

Κατά τ’ άλλα, μερικές δικές μας καλλιτεχνικές προτάσεις, ελπίζουμε να ακούει το BBC:

Best of internet