Quantcast

Το The Queen’s Gambit έγινε αισίως η πιο πετυχημένη μίνι-σειρά που έχει φτιάξει ποτέ το Netflix

Την ώρα που τα προϊόντα σκακιού ξεπουλάνε στα ίντερνετς

THE NERDSTREAM

24 Νοεμβρίου 2020

Όπως φαίνεται, φίλες και φίλοι, σε κάθε καραντίνα που θα περνάμε το μόνο μας αποκούμπι θα είναι οι 1-2 viral σειρές που θα φτιάχνει το Netflix καταφέρνοντας να ενώσει την παγκόσμια online ανθρωπότητα. Αυτή είναι η ζωούλα μας πια. Στο προηγούμενο lockdown, είχαμε Tiger King και The Last Dance, η χαρά του ντοκιμαντέρ. Τώρα, η σειρά που κάλυψε αυτήν την θέση ήταν το The Queen’s Gambit.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει πρέφα, λοιπόν, εδώ και κάνα μήνα έχει προκληθεί ένας μεγάλος χαμός με το σκακιστικό Karate Kid του Scott Frank (του υποτιμημένου Godless) στο οποίο πρωταγωνιστεί η Anya Taylor-Joy (του αριστουργηματικού The VVitch). Συγκεκριμένα, χτες η streaming πλατφόρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα νούμερα τηλεθέασης της μίνι-σειράς, και είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Στις πρώτες 28 μέρες κυκλοφορίας του, το The Queen’s Gambit το είδανε 62 εκ. λογαριασμοί (άρα σίγουρα περισσότεροι άνθρωποι), αριθμός-ρεκόρ που ξεπερνάει τις επιδόσεις κάθε άλλης μίνι-σειράς του Netflix, και μπαίνοντας στο top-10 τηλεθέασης σε 92 χώρες. Ταυτόχρονα, οι έμποροι προϊόντων σκακιού έχουν γνωρίσει μια απρόσμενη άνθιση στις μπίζνες τους αυτό το διάστημα, αφού η σειρά έψησε αβέρτα κόσμο να ψωνίσει πραματάκια σχετικά με το σκάκι, μπας και μάθει να παίζει αλλά κυρίως εδώ που λέμε για λόγους aesthetics.

Best of internet