Quantcast

Emmys 2020: Δίκαιος θρίαμβος για Succession και Watchmen στα πρώτα virtual τηλεοπτικά βραβεία

Αλλά ο κόσμος μαγεύτηκε από το μίνι-reunion των Friends

THE NERDSTREAM

21 Σεπτεμβρίου 2020

Έγινε κι αυτό. Τα βραβεία Emmy, τα πρώτα μεγάλα βραβεία της pop κουλτούρας μετά την υγειονομική κρίση του covid, έγιναν (virtual) πραγματικότητα. Και προφανώς, όλη η τελετή διεξήχθη ψηφιακά, με τις συνδέσεις μέσω Zoom να είναι τόσες πολλές που ενισχύεται γι’ άλλη μια φορά η υποψία ότι τον κορονοϊό τον εξαπέλυσε το ίδιο το Zoom για να ελέγξει την φάση.

Με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel σε μια άδεια κυριλέ αίθουσα, τα φετινά βραβεία αναγκάστηκαν να επινοήσουν νέους τρόπους να τραβήξουν το ενδιαφέρον του ψηφιακού κοινού. Αρχικά, είχαμε ένα (βαρετό) βίντεο με την δραστηριότητα καραντίνας στην οποία επιδόθηκαν οι τηλεοπτικοί και μη stars, ενώ περισσότερο σούσουρο δημιουργήθηκε από το μίνι-reunion Friends που πραγματοποίησαν οι πάλαι ποτέ πρωταγωνίστριές του:

Και… πάμε στα βραβεία λοιπόν. Τα φετινά Emmys βράβευαν τις καλύτερες σειρές από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2020, οπότε λίγο πολύ έμειναν ανεπηρέαστα από τον κορονοϊό όσον αφορά τις επιλογές των υποψηφίων τους. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το εξαιρετικό Watchmen του Damon Lindelof, το οποίο κέρδισε συνολικά 11 βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης μίνι-σειράς.

Έπειτα, το Schitt’s Creek που ολοκλήρωσε φέτος την πορεία του κέρδισε όλα τα βραβεία κωμωδίας φτάνοντας συνολικά στα 9, ενώ στο πεδίο του δράματος κυριάρχησε (δίκαια) το (φοβερό) Succession με 7 βραβεία, ανάμεσά τους και το καλύτερης δραματικής σειράς. Όσον αφορά τα βραβεία ερμηνείας, να σημειώσουμε ότι μας χαροποίησε φουλ η νίκη της Zendaya για το Euphoria.

Τέλος, στην μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε HBO και Netflix για το σύνολο των βραβείων που τσίμπησαν μέσα στη βραδιά, φέτος κυριάρχησε το πρώτο με 30 βραβεία έναντι των 21 της streaming πλατφόρμας. Κατά τ’ άλλα, αξίζει να σημειωθεί πως το φρέσκο Disney+ μάζεψε ήδη 8 βραβεία στην πρώτη του χρονιά.

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές των μεγάλων κατηγοριών παρακάτω:

Καλύτερη δραματική σειρά: Succession (HBO)

Καλύτερη κωμική σειρά: Schitt’s Creek (Pop)

Καλύτερη μίνι σειρά: Watchmen (HBO)

Α΄ ανδρικός ρόλος σε δράμα: Jeremy Strong, Succession

Α΄ γυναικείος ρόλος σε δράμα: Zendaya, Euphoria

Α΄ ανδρικός σε κωμωδία: Eugene Levy, Schitt’s Creek

Α΄ γυναικείος σε κωμωδία: Catherine O’Hara, Schitt’s Creek

Β΄ ανδρικός σε δράμα: Billy Crudup, The Morning Show

Β΄ γυναικείος σε δράμα: Julia Garner, Ozark

Β΄ ανδρικός σε κωμωδία: Daniel Levy, Schitt’s Creek

Β΄ γυναικείος σε κωμωδία: Annie Murphy, Schitt’s Creek

Α΄ ανδρικός σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Mark Ruffalo, I Know This Much Is True

Α΄ γυναικείος σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Regina King, Watchmen

Β΄ ανδρικός σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Yahya Abdul-Mateen II, Watchmen

Β΄ γυναικείος σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Uzo Aduba, Mrs. America

Best of internet