Quantcast

Foundation: Η Apple ετοιμάζεται να γράψει ιστορία μεταφέροντας το έπος του Isaac Asimov στη μικρή οθόνη

Κι έχουμε ήδη το πρώτο trailer

THE NERDSTREAM

24 Ιουνίου 2020

Είναι το διαστημικό έπος που καθόρισε όλα τα διαστημικά έπη, κι επιτέλους βρίσκει το δρόμο του για την οθόνη. Σίγουρα θα του άξιζε η μεγάλη, αλλά βολευόμαστε και με τη μικρή. Το Foundation (Θεμέλιο ελληνιστί), δηλαδή η υπερ-κλασική sci-fi τριλογία του πρωτομάστορα του είδους Isaac Asimov, είναι πλέον σειρά της Apple κι ήδη παίρνουμε την πρώτη γεύση.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, η streaming πλατφόρμα Apple TV+ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser του τηλεοπτικού Foundation, την παραγωγή του οποίου έχουν αναλάβει οι David S. Goyer και Josh Friedman (οι οποίοι θα είναι και showrunners). Ακόμα δε γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά το teaser μας πληροφόρησε πως η σειρά θα καταφτάσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Τσεκάρετέ το:

Για την ιστορία, τα πρώτα τρία βιβλία του Foundation εκδόθηκαν από το 1951 έως το 1953, κι από τότε κυκλοφόρησαν δύο prequels και δύο sequels μέχρι τον θάνατο του συγγραφέα το 1993. Και σίγουρα δεν είναι το μόνο μεγάλο λογοτεχνικό έργο επιστημονικής φαντασίας που ετοιμάζεται για μεταφορά. Ο Denis Villeneuve ετοιμάζει νέο Dune. Την ίδια ώρα, βρίσκονται στα σκαριά οι μεταφορές του Ringworld του Larry Niven, του Consider Phlebas του Iain M. Banks και του Snow Crash του Neal Stephenson, μεταξύ άλλων.

Best of internet