Quantcast

Έρχεται σειρά The Girl With The Dragon Tattoo, μπας και δουλέψει επιτέλους μια αμερικανική μεταφορά

Άντε να δούμε

THE NERDSTREAM

28 Μαΐου 2020

Ο κόσμος αγαπάει το σκανδιναβικό noir, φίλες και φίλοι. Υπάρχει κάτι σ’ αυτόν τον συνδυασμό ψύχους και εγκλήματος που γοητεύει το διεθνές αναγνωστικό, τηλεοπτικό και κινηματογραφικό κοινό. Όλοι έχουμε κολλήσει στο παρελθόν με το Bron/Broen ή το The Killing, ενώ η Millenium σειρά βιβλίων του Stieg Larsson παραμένει ένα παγκόσμιο best-seller.

Παρόλα αυτά, η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακή όσο θα περίμενε κανείς. Μπορεί το σουηδικό The Girl With the Dragon Tattoo να ήταν μια χαρά thriller, αλλά η αμερικάνικη μεταφορά του David Fincher ήταν μάλλον κατώτερη των προσδοκιών για το μέγεθος ενός τέτοιου σκηνοθέτη. Και δε μιλάμε καν για το The Girl in the Spider’s Web που ήταν απλά σκατά.

Τώρα, λοιπόν, η Amazon ανέλαβε να ετοιμάσει μια νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα Millenium βιβλία, η οποία όμως δεν θα αποτελεί ευθεία μεταφορά κάποιου εξ αυτών. Επίσης, δεν θα είναι ούτε sequel ούτε prequel των μέχρι τώρα ταινιών. Αντίθετα, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety μας λέει ότι ετοιμάζεται μια νέα αυτοτελής ιστορία με την Lisbeth Salander για τη σειρά.

Αυτό είναι καλό σημάδι βέβαια, αλλά το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο σεναριογράφος και ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια. Μέχρι τότε, περιμένουμε και βλέπουμε.

Best of internet