Quantcast

Μίνι-σειρά στο HBO θα γίνουν τα Παράσιτα, γιατί η Αμερική είναι πάντα πρόθυμη να καταστρέψει κάτι

Πραγματικά, δεν είναι ανάγκη

THE NERDSTREAM

10 Ιανουαρίου 2020

Μιας από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς ήταν το Parasite. Όχι μόνο επειδή μια τέτοια ταινία πήρε τον Χρυσό Φοίνικα ή επειδή αποδείχτηκε μια από τις καλύτερες ταινίες του 2019. Ήταν επίσης έκπληξη γιατί αποδείχτηκε εμπορική επιτυχία από το πουθενά, μαζεύοντας 130 εκ. δολάρια στο box office και ξεπερνώντας τα 60.000 εισιτήρια στην Ελλάδα. Ναι, αυτά είναι τρομερά νούμερα για μια μη-αγγλόφωνη ταινία σαν αυτή.

Και βέβαια, αυτή η απροσδόκητη επιτυχία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη στις ΗΠΑ. Λίγο πριν τα Όσκαρ, όπου αναμένεται επίσης να διαπρέψει, η ταινία του Bong Joon-ho έγινε μήλο της έριδας ανάμεσα στο ΗΒΟ και το Netflix προκειμένου να μετατραπεί σε αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά. Τελικά, το ΗΒΟ κέρδισε τη μάχη και πλέον μπορούμε να περιμένουμε την αμερικάνικη εκδοχή των Παράσιτων.

Τα καλά νέα είναι ότι στη μεταφορά θα συμμετάσχει ο ίδιος ο Bong Joon-ho, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει συνεργαστεί με αμερικάνικη τηλεόραση για το Okja του Netflix, μαζί με τον Adam McKay του The Big Short και του Vice. Τα κακά νέα είναι ότι δεν ταιριάζουν και πολύ μεταξύ τους. Και τα ακόμα πιο κακά νέα είναι ότι πραγματικά δεν ήταν καθόλου ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Μας έφτανε η ταινία.

Best of internet