Quantcast

Αυτό το site-εγκυκλοπαίδεια του Watchmen είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να καταλάβετε τι συμβαίνει στη σειρά

Γιατί πρόκειται για μια τρελή, τρελή σειρά

THE NERDSTREAM

29 Νοεμβρίου 2019

Ήμασταν επιφυλακτικοί, φίλες και φίλοι. Αγαπάμε το Watchmen, αγαπάμε τον Alan Moore, δεν μας άρεσε η ταινία του Zack Snyder, έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα απέναντι στον Damon Lindelof. Όταν ανακοινώθηκε ότι ο μαν του Lost και του Leftovers θα έφτιαχνε μια τηλεοπτική εκδοχή του κόμικ, αρχίσαμε να γινόμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Κυρίως επειδή μάθαμε ότι θα επιχειρούσε ένα “remix“, όπως έλεγε ο ίδιος, παρά μια πιστή αντιγραφή.

Και πράγματι, αυτό έκανε μέχρι στιγμής. Το τηλεοπτικό Watchmen του ΗΒΟ πηγαίνει πολύ καλά κι έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό. Να διασκευάσει ελεύθερα και με σύγχρονο τρόπο το κόμικ του Moore, αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα στην πλοκή αλλά παραμένοντας πιστό στο πνεύμα του έργου. Και, αν μας ρωτάτε, αυτό είναι πάντα το καλύτερο.

Είμαστε fans της σειράς λοιπόν, αλλά ομολογούμε ότι πράγματι κάποιες φορές το πράγμα γίνεται φουλ πυκνό, πολύπλοκο και δύστροπο. Σα να χρειάζεσαι ρε παιδί μου ένα βοήθημα για να σε κατευθύνει στο background των όσων συμβαίνουν, στις συνδέσεις με τον κόμικ, στο ιστορικό context του σύμπαντος της σειράς. Αυτό ακριβώς λοιπόν κάνει το Peteypedia (επειδή υποτίθεται πως πρόκειται για το υλικό που μάζευε ο Agent Petey), το ειδικό companion mini-site που έφτιαξε το HBO προκειμένου να πάρουμε καλύτερα πρέφα το τι συμβαίνει.

Εκεί μπορείτε να βρείτε φουλ πράγματα για το backstory και το lore του Watchmen, εξηγήσεις για πράγματα όπως το γιατί όλοι χρησιμοποιούν ακόμα βομβητές, παραθέτοντας memos και άρθρα εφημερίδων που γεμίζουν τα κενά που αφήνει η σειρά. Καλή διασκέδαση.

Best of internet