Quantcast

Επιτέλους, το Elric Saga του Michael Moorcock έρχεται στην οθόνη

Αυτό είναι το επόμενο Game of Thrones που θέλουμε

THE NERDSTREAM

20 Νοεμβρίου 2019

Ρε, πραγματικά, πώς είναι δυνατόν να μην είχε μεταφερθεί ποτέ σε σινεμά ή τηλεόραση αυτό το έπος; Κι όταν λέμε έπος, δεν το χρησιμοποιούμε μεταφορικά ή ξεχειλωμένα. Το εννοούμε, γιατί το saga του Elric of Melnibone του σπουδαίου Michael Moorcock είναι πράγματι ένα μεγάλο έπος που ξεκίνησε το 1961 και παραμένει ζωντανό και αγαπημένο μέχρι σήμερα.

Ο 80χρονος σήμερα Moorcock είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές στην sci-fi και fantasy λογοτεχνία του 20ού αιώνα, αφού ήταν ανάμεσα στους πρώτους που μετέτρεψαν το είδος σε μοντέρνα, πολυεπίπεδα, ριζοσπαστικά έργα τέχνης κατά τα 60s. Επίσης, αν πλέον βλέπετε παντού την φάση με τις αλληλοσυνδεόμενες παράλληλες πραγματικότητες και τα εναλλακτικά σύμπαντα, είναι γιατί την εδραίωσε καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος ο Moorcock. Για την ακρίβεια, κι ο ίδιος ο όρος Multiverse είναι δική του επινόηση.

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, επιτέλους έχουμε τα χαρμόσυνα νέα ότι ο κεντρικός ήρωας του Moorcock, ο Elric δηλαδή, πρόκειται να βρει τον δρόμο του προς την μικρή οθόνη. Για την ακρίβεια, ο Glen Mazzara του The Shield και του The Walking Dead μαζί με τον Vaun Wilmott του Prison Break πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των βιβλίων σε τηλεοπτική σειρά.

Την ώρα που οι πάντες θα ψάχνουν το επόμενο Game of Thrones, το υλικό του Moorcock φαντάζει το πιο κατάλληλο και το πιο επίκαιρο αυτήν την στιγμή, παραμένοντας αγέραστο από το 1972 που εκδόθηκε το πρώτο solo μυθιστόρημα του Elric. Και για να είμαστε ειλικρινείς, απλά ανυπομονούμε να δούμε τον Eternal Champion και το Stormbringer στην οθόνη.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα αυτοί που είχαν εκτιμήσει περισσότερο το έργο του Moorcock ήταν οι rock και metal μουσικοί. Κάποιες φορές συνεργάζονταν με τον ίδιο, όπως εδώ:

Κι εδώ:

Ενώ άλλες φορές απλά εμπνέονταν από το σκοτεινό έπος του για να φτιάξουν πηχτό ατσάλινο σκοτάδι:

Best of internet