Quantcast

Αυτή είναι η σειρά με την οποία έρχεται στο Netflix o μπαμπάς μας, David Cronenberg

Κι αλήθεια είναι ότι φαίνεται πολύ παράξενο ακόμα και για Cronenberg

THE NERDSTREAM

14 Οκτωβρίου 2019

Λοιπόν, αυτά που έχει κάνει ο David Cronenberg στο σινεμά δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος. Κι αυτό δεν είναι απλά η γνώμη μας, είναι fact. Ήδη από τα τέλη των 60s και τις αρχές των 70s o Καναδός σκηνοθέτης είχε αποδείξει ότι επρόκειτο να γίνει μια από τις πιο μοναδικές φωνές του sci-fi και του horror κινηματογράφου, ενώ από τέλη του ’70 μέχρι τις αρχές των 90s είχε ένα απίστευτο σερί από ταινιάρες: The Brood, Scanners, Videodrome, The Dead Zone, The Fly, Dead Ringers, Naked Lunch.

Και μέχρι σήμερα φυσικά συνεχίζει να φτιάχνει ταινίες-ορόσημα υψηλού επιπέδου καλτίλας σαν το Crash και το Existenz, ενώ την τελευταία 15ετία έχει δώσει και πιο prestigious υπέροχα φιλμ σαν το A History of Violence, το A Dangerous Method και το Cosmopolis μεταξύ άλλων. Κι ήρθε λοιπόν η ώρα του Cronenberg να κάνει την μεγάλη μετάβαση από το σινεμά στην τηλεόραση.

Όταν πέρσι τέτοια εποχή είχε πρωτοκυκλοφορήσει η φήμη ότι ετοιμάζει δική του σειρά, ο ίδιος επαναδιατύπωνε τις δηλώσεις του για το θάνατο του κινηματογράφου, διευκρινίζοντας ότι η εμπειρία της δημιουργίας και της παρακολούθησης του σινεμά βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής, με τις τηλεοπτικές οθόνες να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο. Και τώρα μαθαίνουμε επιτέλους τα πρώτα νέα για το τι θα είναι αυτή η σειρά.

Παρουσιάζοντας την 4Κ έκδοση του Crash στο Μοντρεάλ, ο Cronenberg ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το Netflix για την μίνι σειρά Consumed που θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημά του από το 2014. Φυσικά, επειδή Cronenberg είσαι αφού, η πλοκή θα ακολουθεί ένα ζευγάρι μεσήλικων που ταξιδεύουν ψάχνοντας αλλόκοτους ανθρώπους για φωτογράφηση και πέφτουν πάνω σε μια μεγάλη συνωμοσία για παγκόσμια κυριαρχία που βασίζεται σε τεχνολογικά εμφυτεύματα σε σώματα γυναικών.

Cronenberg με λίγα λόγια. Πάρτε μια πρώτη γεύση από το φουλ disturbing μικρού μήκους ταινιάκι The Nest που είχε φτιάξει για την προώθηση του βιβλίου και αναμείνατε για όλα τα υπόλοιπα:

Best of internet