Quantcast

Αυτές είναι οι 10+1 καλύτερες σειρές που παίζουν αυτήν τη στιγμή, μήπως και την παλέψετε τον Αύγουστο

Για όσους έχουν ξεμείνει στην καυτή πόλη, αλλά και όχι μόνο – γιατί όχι;

Είναι δύσκολο πράγμα ο Αύγουστος αν δεν είσαι διακοπάρες. Το ξέρουμε, το έχουμε ζήσει, το έχουμε καταγράψει. Κι αλίμονο, φωτιά να πέσει να μας κάψει αν βγει ποτέ από το στόμα ή το πληκτρολόγιό μας οποιοσδήποτε συνδυασμός των λέξεων “ωραία“, “Αθήνα“, “καλοκαίρι“. Κυρίως γιατί, κακά τα ψέματα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων λέει τέτοια τρισκατάρατα λόγια του Αζαθόθ είτε είναι fans των Φτηνών Τσιγάρων είτε ξεστομίζουν κάτι τέτοιο κάπου στα μέσα Ιουλίου και μετά περνάνε όλον τον Αύγουστο και τον μισό Σεπτέμβριο παίρνοντας σβάρνα όλες τις παραλίες της Μεσογείου.

Άπαξ κι έχεις ξεμείνει στην πόλη κατοικίας ή καταγωγής σου, λοιπόν, η μοίρα που σε κυνηγάει είναι γνωστή. Στην πρώτη περίπτωση, δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί τον δεκαπενταύγουστο, οπότε αρχίζεις να φλερτάρεις με την ιδέα να ζωγραφίσεις πρόσωπο σε μια μπάλα βόλεϊ και να ανοίξετε τις καρδιές σας. Στην δεύτερη περίπτωση, αν μείνεις μέσα είναι εγκλωβισμένος στον ίδιο χώρο με την οικογένειά σου, πράγμα ποτέ ευχάριστο σε γιορτές και αργίες, ενώ αν μείνεις έξω διατρέχεις τον αυξημένο κίνδυνο να συναντήσεις παλιούς συμμαθητές που έχουν πάθει το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Τι κάνεις, αγαπητέ φίλε κι αγαπητή φίλη; Μήπως μιζεριάζεις; Βασικά, ναι, αλλά αυτό θα το έκανες έτσι κι αλλιώς. Αυτήν την φορά όμως η μιζέρια σου έχει την ευχέρεια να είναι διαφορετική, χαλαρότερη, με άπλετο χρόνο στα χέρια της. Αφενός λατρεύει την παρέα (κατά το γνωστό μεφιστοφελικό ρητό) κι αφετέρου κρύβει την μοναδική δροσερή γιατρειά για την κουρασμένη και ιδρωμένη ψυχή σου: το μελετημένο, οργανωμένο, παθιασμένο, επιστημονικό binge-watching τηλεοπτικών σειρών.

Και κάπως έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, είπαμε να καταρτίσουμε μια λίστα με τις 10+1 καλύτερες σειρές που παίζονται τώρα (ή περίπου τώρα), μέσα στον Αύγουστο, τη στιγμή που μιλάμε – κι ενδέχεται να σας βοηθήσουν να την παλέψετε. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο μήνας έχει καταλήξει κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο να έχει τις καλύτερες σειρές τις χρονιάς. Αν, παρ’ όλα αυτά, σας κάτσουν διακοπές, disregard all this και πάτε σε καμιά παραλία σαν άνθρωποι. Θα το αντέξουμε.

The Boys

Γιατί να το δείτε: Τα είπαμε αναλυτικά εδώ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, οπότε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Χοντρικά, μιλάμε για πολύ τίμια σεζόν σκληροτράχηλου αντι-υπερηρωισμού.

Πότε βγαίνει: Βγήκε όλο μαζί στο Amazon Prime στις 26 Ιουλίου, οπότε υπάρχει μια πιθανότητα να το έχετε δει ήδη. Αν όχι, καλή όρεξη.

Legion

Γιατί να το δείτε: Ενδέχεται να έχουμε γίνει κουραστικοί εγκωμιάζοντας τόσες και τόσες φορές την σειρά του Noah Hawley (δημιουργού επίσης του εξαίρετου τηλεοπτικού Fargo), αλλά δεν φταίμε εμείς, αυτό είναι γαμάτο. Και τώρα, προχτές για την ακρίβεια, η σειρά μας έδωσε το φινάλε της – οπότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείτε όλη την τελευταία σεζόν μαζεμένη.

Πότε βγαίνει: Είπαμε, όχι μόνο βγήκε, αλλά στις 12 Αυγούστου τελείωσε κιόλας.

Pose

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες queer-themed σειρές που έχουμε δει – και μάλιστα από έναν εκ των σημαντικότερων Αμερικανών τηλεοπτικών δημιουργών. Γιατί αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Ryan Murphy, τότε σίγουρα σας λένε οι τίτλοι των σειρών που έχει φτιάξει, από το Nip/Tuck μέχρι το Glee και τα American Crime/Horror Story.

Πότε βγαίνει: Η δεύτερη σεζόν παίζεται αυτήν την στιγμή και μένει μόνο ένα επεισόδιο για να ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου.

Glow

Γιατί να το δείτε: Μπορεί στην αρχή να μην το έπιανε και τόσο πολύ το μάτι μας, αλλά τελικά η σειρά που έφτιαξε η Liz Flahive με την Carly Mensch είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που παίζουν πλέον στο Netflix, με την Alison Brie και τον Marc Maron να δίνουν δύο από τις πιο όμορφες ερμηνείες των τελευταίων τηλεοπτικών χρόνων.

Πότε βγαίνει: Ο τρίτος κύκλος βγήκε ολόκληρος στην streaming πλατφόρμα στις 9 Αυγούστου.

Preacher

Γιατί να το δείτε: ΟΚ, το ξέρετε, το αγαπάτε, είναι τίμιο – δεν είναι φοβερό, αλλά είναι τίμιο. Με κόμικ Garth Ennis και με παραγωγή Rogen/Goldberg, το λιγότερο που θα μπορούσε να είναι θα ήταν τίμιο. Κι επιπλέον, κερδίζει τον σεβασμό μας επειδή αρνείται να ξεζουμιστεί κι η υπόσχεται ότι η τέταρτη σεζόν που παίζει τώρα θα είναι κι η τελευταία του.

Πότε βγαίνει: Ο τελευταίος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 4 Αυγούστου με ένα διπλό επεισόδιο και θα ακολουθήσουν άλλα 8.

Succession

Γιατί να το δείτε: Πραγματικά, δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν βλέπει περισσότερος κόσμος αυτό το διαμάντι σατιρικού οικογενειακού δράματος. Ο Jesse Armstrong είναι ένας μάστορας του σεναρίου (κάτι που ξέραμε ήδη από το Four Lions, το Black Mirror, το Peep Show και το In the Loop) κι εδώ είναι σε διαολεμένα καλή φόρμα.

Πότε βγαίνει: Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου και συνολικά θα έχει 10 επεισόδια.

South Side

Γιατί να το δείτε: Είναι λίγο Atlanta απλά για το Chicago; Ναι. Είναι καλύτερο από το περσινό The Chi για την ίδια πόλη; Ναι. Σε κάθε περίπτωση, το South Side είναι πολύ τίμια κωμωδία για με επίκεντρο τις εμπειρίες δύο φτωχών αφρο-αμερικάνων σε μια σύγχρονη αμερικάνικη μητρόπολη.

Πότε βγαίνει: Έκανε πρεμιέρα στις 24 Ιουλίου και θα το βλέπουμε κάθε βδομάδα για 10 επεισόδια.

The Terror

Γιατί να το δείτε: Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά θα παραθέσουμε αυτόν που μας βρίσκεται πιο πρόχειρος, δηλαδή γιατί ο πρώτος κύκλος της σειράς του David Kajganich την έβαλε με σχετική ευκολία μέσα στις 10-15 αγαπημένες μας για αυτήν την δεκαετία. Στο μεταξύ, το The Terror πήρε την σωστή απόφαση να γίνει ανθολογία και στη νέα σεζόν βρισκόμαστε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Ιαπώνων-Αμερικάνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πότε βγαίνει: Ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και θα κρατήσει για 10 επεισόδια.

Lodge 49

Γιατί να το δείτε: Γιατί το παρανοϊκό, συνωμοσιολογικό, σουρεαλιστικό, ευαίσθητο, ειλικρινές Lodge 49 είναι μια από τις σειρές-έκπληξη των τελευταίων χρόνων. Βασικά, ήταν μια έκπληξη που δημιουργήθηκε κι ήταν άλλη μια ακόμα έκπληξη ότι ανανεώθηκε και συνεχίζεται. Μπράβο, πάντα τέτοια κλπ.

Πότε βγαίνει: Όπως και το παραπάνω, ξεκίνησε 12 Αυγούστου και θα είναι κοντά μας για 10 επεισόδια.

Mindhunter

Γιατί να το δείτε: Ξέρετε γιατί, δεν χρειάζεστε παραπάνω εξηγήσεις. Είναι David Fincher, έχει serial killers, τα γνωστά. Είναι λίγο σειρά αυτόματου πιλότου για έναν τέτοιο σκηνοθέτη, αλλά δε μας χαλάει. Το καλοκαίρι τραβάει τέτοια thrillers περισσότερο κι από κοκτέιλ σε παραλία.

Πότε βγαίνει: Στις 16 Αυγούστου βγαίνει ολόκληρο στο Netflix, οπότε, ναι, μονοκοπανιά.

David Makes Man

Γιατί να το δείτε: Εδώ είναι που κρύβεται το +1 του τίτλου, φίλες και φίλοι. Και όχι, δεν είναι από αυτά τα ανούσια 10+1 επειδή απλά θέλουμε να αποφύγουμε το 11 (που ποτέ δεν μας έχει πειράξει και δεν μας έχει κάνει κακό), αλλά το βάζουμε με +1 γιατί δεν έχουμε κανένα δείγμα ακόμα από την σειρά, οπότε επιφυλασσόμαστε. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι ο δημιουργός της, Tarell Alvin McCraney, είναι έμμεσα ή άμεσα υπεύθυνος για τις ιστορίες που μας είπαν το Moonlight και το High Flying Bird είναι ένας καλός λόγος για να υποθέσουμε ότι αυτή η coming-of-age ιστορία ενός μαύρου αγοριού από τα γκέτο της Αμερικής θα είναι καλή – το λιγότερο.

Πότε βγαίνει: Σήμερα, 14 Αυγούστου, οπότε από αύριο θα μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα.

Best of internet