Quantcast

Το Εκατό Χρόνια Μοναξιά έρχεται στο Netflix, ετοιμαστείτε για bingeing μαζί με τους γονείς σας

Για πρώτη φορά σε οθόνη το βιβλίο του Gabriel García Márquez

THE NERDSTREAM

7 Μαρτίου 2019

Χτες, λοιπόν, το Netflix έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση: ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο Εκατό Χρόνια Μοναξιά του Gabriel García Márquez. Ναι, του κλασικού μυθιστορήματος του 1967 από τον Κολομβιανό συγγραφέα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, κι ο οποίος τσίμπησε κι ένα βραβείο Νόμπελ παρεμπιπτόντως.

Φυσικά, το βιβλίο είναι ένα παγκόσμιο υπερ-best-seller, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε μεταφερθεί ποτέ στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τους New York Times που μίλησαν με τον γιο του συγγραφέα, Rodrigo García, ο οποίος θα είναι παραγωγός της σειράς μαζί με τον αδερφό του, Gonzalo, ο πατέρας τους είχε πολλές προτάσεις για μεταφορά του Εκατό Χρόνια Μοναξιά αλλά πίστευε ότι δεν θα γινόταν καλή δουλειά.

Γιατί τώρα, λοιπόν; Ο ίδιος ο Rodrigo Garcia λέει πως τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της τηλεόρασης έχει ανέβει πολύ, κι οι σειρές έχουν όλο και μεγαλύτερο πρεστίζ και επιτυχία. Ναι, ΟΚ, προφανώς και ισχύει, αλλά η αλάνθαστη μύτη μας λέει επίσης πως το Netflix τους έκανε μια πρόταση που δε μπόρεσαν να αρνηθούν. Όπως και να ‘χει, η παγκόσμια επιτυχία του Roma σίγουρα θα άνοιγε το δρόμο για περισσότερα φιλόδοξα ισπανόφωνα πρότζεκτ στο Netflix, οπότε γιατί όχι; Για την ιστορία, το Εκατό Χρόνια Μοναξιά έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες κι υπολογίζεται πως έχει πουλήσει πάνω από 50 εκ. αντίτυπα.

Ας σημειώσουμε, πάντως, ότι ο Marquez είναι ίδιος με τον ΠΟΣΙΜΠΟΛ, αν μας επιτρέπετε:

Best of internet