Quantcast

To Blade Runner επιστρέφει σε εκδοχή animation, κι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ενθουσιασμένοι

Στο Adult Swim, από τον δημιουργό του Cowboy Bebop, δεν περιγράφουμε άλλο

THE NERDSTREAM

30 Νοεμβρίου 2018

Να, έτσι μάλιστα, αξίζει να αναβιώσεις έναν παλιό κλασικό τίτλο. Σε άλλο format, με άλλη αισθητική, με απρόβλεπτους δημιουργούς – κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου, μια τελείως νέα ματιά. Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Το Blade Runner του Ridley Scott είναι αριστούργημα – τελεία. Όταν σιγά σιγά πλησίαζε η στιγμή για το Blade Runner 2049 του Denis Villeneuve, προβληματιστήκαμε έντονα για το αν χρειαζόμαστε όντως μια τέτοια ταινία. Όταν είδαμε την ταινία, μας άρεσαν κάμποσα πράγματα, αφού κι ο Villeneuve είναι σπουδαίος σκηνοθέτης, αλλά δεν μας ικανοποίησε ως Blade Runner.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλός τρόπος να ξαναφέρεις στην επιφάνεια κάτι κλασικό κι αγαπημένο με καινούριο καλλιτεχνικά τρόπο. Ας πούμε, είχαμε πάθει πλάκα μ’ αυτήν την animated εκδοχή του Blade Runner πριν από μερικά χρόνια. Και λίγο πριν την κυκλοφορία του 2049, o Villeuneve είχε ζητήσει από μια σειρά δημιουργών να ετοιμάζουν μίνι-prequels μικρού μήκους, κι έτσι είχε στραφεί στον Shinichiro Watanabe, δημιουργό του αγαπημένου Cowboy Bebop, ο οποίος κι έφτιαξε αυτό το μικρό ποίημα:

Ε, τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, ο ίδιος άνθρωπος θα αναλάβει να φτιάξει μια animated τηλεοπτική σειρά 13 επεισοδίων στον κόσμο του Blade Runner, η οποία θα έχει τον τίτλο Blade Runner – Black Lotus. Η σειρά, όταν είναι έτοιμη με το καλό, θα προβληθεί στο δίκτυο του Adult Swim, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πυλώνα του ενήλικου animation. Φυσικά, τα anime έχουν τεράστια παράδοση στην cyberpunk αισθητική, οπότε μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα – κι είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί κι η μουσική του El-P των Run the Jewels, πλιζ.

Best of internet