Quantcast

Το Black Mirror μάλλον επιστρέφει πιο σύντομα απ’ όσο νομίζαμε, πιθανώς φοβάται μην το προλάβει η πραγματικότητα

Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει ένα Choose-Your-Own-Adventure επεισόδιο

THE NERDSTREAM

1 Οκτωβρίου 2018

Κακά τα ψέματα, απ’ όταν το Black Mirror μεταφέρθηκε στο Netflix, η ποσότητα δυστοπίας που έχουμε απολαύσει είναι αρκετά μεγαλύτερη απ’ ό,τι πριν. Για παράδειγμα, όσο ήταν στο Channel 4, η σειρά του Charlie Brooker έβγαλε δύο κύκλους τριών επεισοδίων σε διάστημα 2 χρόνων, κι ένα special 1μιση χρόνο μετά. Οι επόμενοι δύο κύκλο στο Netflix, όμως, είχαν από 6 επεισόδια και είχαν 14 μήνες διαφορά μεταξύ τους.

Κι αφού λατρέψαμε τον 4ο κύκλο της σειράς, είδαμε την πολωνική της εκδοχή, και χαρήκαμε που βραβεύθηκε ξανά στα Emmys, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και τις πρώτες πληροφορίες για τον επερχόμενο 5ο κύκλο. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη νέα σεζόν, αλλά το χτεσινό ρεπορτάζ του Bloomberg μας έδωσε μπόλικο πράμα – ακόμα κι αν δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένο ακόμα.

Πρώτα απ’ όλα, οι πηγές του αναφέρουν ότι η 5η σεζόν θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα πριν το τέλος του χρόνου, ζεσταίνοντας την καρδιά μας με άλλο ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, όπως και πέρσι. Όπως και να ΄χει, αναμέναμε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω για καινούρια επεισόδια Black Mirror, μιας και η ανανέωση της σειράς ήρθε μόλις το Μάρτιο, οπότε αυτό από μόνο του μοιάζει αρκετά χαρμόσυνο.

Παράλληλα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο νέος κύκλος θα έχει κι ένα διαδραστικό επεισόδιο σε φάση Choose-Your-Own-Adventure, επιτρέποντας στους θεατές με κάποιον τρόπο να επιλέξουν ή να επηρεάσουν την πλοκή του επεισοδίου. Ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, αλλά εικάζουμε ότι αυτό το interactive πράγμα θα υπερτονίζει τις απελευθερωτικές, ουτοπικές, καλοπροαίρετες δυνάμεις της τεχνολογίας, έτσι δεν είναι;

Best of internet