Quantcast

Ο δεύτερος κύκλος του American Gods είναι υπό διάλυση, κι είναι πολύ κρίμα

Γιατί έτσι ρε γαμώτο

THE NERDSTREAM

13 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν το 2014 πρωτοανακοινώθηκε ότι το American Gods θα γίνει τηλεοπτική πραγματικότητα, είχαμε χεστεί από τη χαρά μας. Όχι μόνο γιατί αγαπάμε τον Neil Gaiman και το βιβλίο του, αλλά και γιατί οι συντελεστές ήταν πολλά υποσχόμενοι. Το σενάριο θα έγραφαν οι Bryan Fuller (Pushing Daisies, Hannibal, Star Trek) και Michael Green (Heroes, Logan), με τον ίδιο τον Gaiman να συμμετέχει στην παραγωγή, και τον πολυ-αγαπημένο Ian McShane να πρωταγωνιστεί.

Και πράγματι, ο πρώτος κύκλος έφτασε πέρυσι το καλοκαίρι και τον λατρέψαμε. Για την ακρίβεια, ήταν κι η 6η αγαπημένη μας σειράς για το 2017. Από τότε, όμως, όλα μοιάζουν να έχουν πάει στραβά για τη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Starz. Αρχικά, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε ότι οι showrunners αποχωρούν, έχοντας γράψει ήδη τον μισό δεύτερο κύκλο, ενώ κι η Gillian Anderson δεν θα επέστρεφε στο καστ.

Έπειτα ανακοινώθηκε ότι νέος showrunner θα ήταν ο Jesse Alexander, ο οποίος είχε θητεία σεναριογράφου σε σειρές σαν το Heroes και το Hannibal, με τον Gaiman να συνδράμει περισσότερο απ’ ό,τι στον πρώτο κύκλο. ΟΚ, μαλακία να αλλάζεις συντελεστές μεταξύ σεζόν, αλλά υπήρχαν ελπίδες. Ε, τα χειρότερα ήρθαν χτες, όταν σύμφωνα με το σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, μαθεύτηκε ότι ο νέος κύκλος βρίσκεται 6 βδομάδες πίσω στο πρόγραμμα κι ο Alexander βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από την σειρά.

Το ρεπορτάζ μας λέει ότι ο Alexander δεν έχει απολυθεί επίσημα, αλλά πλέον δεν είναι ούτε showrunner ούτε καν σεναριογράφος, απουσίαζε από τα γυρίσματα και δεν συμμετέχει στο μοντάζ, προσθέτοντας ότι η εταιρία παραγωγής FremantleMedia δεν τον απολύει για να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα. Ναι, ακριβώς αυτήν την αρνητική δημοσιότητα για την οποία μιλάμε τώρα.

Οι φήμες λένε ότι ο Alexander τσακωνόταν συνέχεια με το καστ της σειράς, το οποίο ήθελε πίσω τους Fuller και Green, με την παραγωγή και τον Gaiman να προτιμούν μια πιο φτηνή και άμεση μεταφορά του βιβλίου αντί για την πιο φιλόδοξη οπτική των δύο πρώην showrunners. Όπως και να ‘χει, το American Gods πρόκειται να επιστρέψει μέσα στο 2019, αλλά οι προσδοκίες μας δυστυχώς δεν θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες πλέον.

Best of internet