Quantcast

Οι 10 καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή, μπας και την παλέψετε τον Αύγουστο

Εφόσον δεν έχετε φύγει για διακοπάρες, φυσικά

Ναι, το ξέρουμε. Είναι δύσκολο πράγμα ο Αύγουστος στην πόλη – ειδικά αν αυτή η πόλη είναι η Αθήνα. Συνήθως ξεμένεις αν δουλεύεις και δεν έχεις άδεια (ή αν δεν σου δίνουν άδεια ή αν την πήρες ήδη). Μπορεί, επίσης, να ξεμείνεις αν είσαι στην άλλη πλευρά του φάσματος: δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις λεφτά, δεν πας πουθενά. Και φυσικά, ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο υπάρχει κι η ιδιαίτερη limbo κατάσταση που βγάζεις τον Αύγουστο στο πατρικό σου, σε χωριό ή πόλη, που δεν είναι ούτε ακριβώς διακοπές ούτε ακριβώς μη-διακοπές. Και το χειρότερο είναι ότι πάντα θα βρεθεί ένας φίλος να σου πει “ρε είναι γαμάτη η Αθήνα τον Αύγουστο”, χαιρετώντας σε από την τουριστο-μπουκωμένη βραχονησίδα των Κυκλάδων όπου αράζει την πέτσα του αυτήν τη στιγμή.

Αφού ζωγραφίσαμε αυτήν την υπέροχη εικόνα λοιπόν, κι αποφεύγοντας με περίτεχνες ντρίμπλες την κρίση πανικού που ετοιμαζόταν να προκαλέσει, ας φτάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Όσο ζοφερά κι αν μοιάζουν τα πράγματα στην μετα-αποκαλυπτική Αθήνα του Αυγούστου, έχεις πάντα ένα αποκούμπι για την κουρασμένη και ιδρωμένη ψυχή σου: το ίντερνετ.

Αυτό σημαίνει, φίλοι και φίλες, πως ανοίγεται μπροστά μας ένα ιδιαίτερα ευρύ και αλλόκοτο πεδίο επιλογών. Για παράδειγμα, μπορείτε να περάσετε ολόκληρο τον Αύγουστο σκρολάροντας ως το τέρμα του Facebook feed σας ώστε να δείτε τι βρίσκεται στο τέλος του. Ή μπορείτε να δείτε όλα τα gifs με γάτες που υπάρχουν και να διαπιστώσετε αν έτσι ξεκλειδώνεται κάποιο μυστικό για την σοφία του γαλαξία. Ή, αν είστε αρκετά δυνατοί χαρακτήρες, να ξεψαχνίσετε τις πιο σκοτεινές γωνιές του Reddit για να κοιτάξετε κατάματα το απόλυτο κακό της ανθρώπινης κατάστασης.

Βέβαια, ένα άααλλο καλό που έχει το ίντερνετ είναι ότι σου προσφέρει την δυνατότητα να καταναλώσεις σε χονδρική ταινίες και σειρές, με διάφορους τρόπους. Κι επειδή καλό είναι η ζωή μας να έχει ένα πρόγραμμα ώστε να καταφέρνουμε να σπρώξουμε κάθε μέρα χωριστά μέχρι το τέλος της, είπαμε να καταρτίσουμε μια λίστα με τις 10 καλύτερες σειρές που παίζονται τώρα, μέσα στον Αύγουστο, τη στιγμή που μιλάμε – κι ενδέχεται να σας βοηθήσουν να την παλέψετε. Αν, παρ’ όλα αυτά, σας κάτσουν διακοπές, disregard all this και πάτε σε καμιά παραλία σαν άνθρωποι. Θα το αντέξουμε.

Sharp Objects

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι μάλλον η καλύτερη σειρά που παίζεται αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση. Γραμμένη από την Gillian Flynn του Gone Girl και σκηνοθετημένη από τον Jean-Marc Vallee του Dallas Buyers Club και του Big Little Lies, είναι μια σειρά βαθιά σκοτεινή, αντι-ηρωϊκή και πολύπλοκη, με μια Έιμι Άνταμς να δίνει ερμηνεία ζωής στον ρόλο της βασανισμένης ρεπόρτερ που επιστρέφει στην μικρή πόλη της στον αμερικάνικο νότο για να καλύψει δημοσιογραφικά τις δολοφονίες δύο νεαρών κοριτσιών.

Πότε βγαίνει: Κάθε Κυριακή στις ΗΠΑ, ε, οπότε ξέρετε. Μένουν μόλις 3 επεισόδια για να ολοκληρωθεί.

Yellowstone

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά που γράφει ο Taylor Sheridan. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, είναι αυτός που έγραψε τα δύο Sicario, το εκπληκτικό Hell or High Water και το συμπαθέστατο Wind River. Αμερικάνικη ενδοχώρα, σκληρές αρρενοπώτητες σε κρίση, προσεγμένοι διάλογοι, τέτοια πράγματα. Όχι η καλύτερη δουλειά του μέχρι στιγμής, αλλά αξιόλογο αν μη τι άλλο.

Πότε βγαίνει: Κάθε Τετάρτη, κι επίσης μένουν 3 επεισόδια για να ολοκληρωθεί.

Wellington Paranormal

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι λατρεία. Πρόκειται για την spinoff σειρά του υπερ-αγαπημένου mockumentary horror-comedy What We Do in the Shadows που μας χάρισαν το 2014 οι Jemaine Clement και Taika Waititi – υπεραγαπημένοι κι αυτοί για διάφορους λόγους, τηλεοπτικούς (Flight of the Conchords) και κινηματογραφικούς (Boy, Hunt for the Wilderpeople, Thor: Ragnarok).

Πότε βγαίνει: Κάθε Τετάρτη κι αυτό, με δύο επεισόδια να απομένουν.

Who Is America?

Γιατί να το δείτε: Ε, βασικά, γιατί είναι εξωφρενικό. Τα είπαμε κι εδώ πιο αναλυτικά, αλλά παρά τον κυνισμό και αμοραλισμό του, το νέο πρότζεκτ του Σάσα Μπάρον Κοέν είναι μάλλον ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει στην πολιτική σάτιρα εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά τ’ άλλα, περιμένουμε να δούμε πού ακριβώς θα το πάει για να κρίνουμε πιο συνολικά.

Πότε βγαίνει: Κάθε Κυριακή, και βρίσκεται στα μισά μέχρι στιγμής.

Castle Rock

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι στρωμένη δουλειά. Είναι ένα ποτ-πουρί ιστοριών και χαρακτήρων από το σύμπαν του Στίβεν Κίνγκ, είναι καλοφτιαγμένο, έχει καλό καστ, καβαλάει το κύμα επιτυχίας του Stranger Things και του It και όλων αυτών των πραγμάτων, είναι διασκεδαστική μαζική νοσταλγική pop τηλεόραση.

Πότε βγαίνει: Κάθε Τετάρτη κι αυτό, και βρίσκεται επίσης στα μισά.

Better Call Saul

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι το prequel spin-off του Breaking Bad και ξέρουμε ότι σας αρέσουν αυτά τα πράγματα. Επίσης, λογικά έχετε δει και τις προηγούμενες τρεις σεζόν. Αν όχι, να τι θα κάνετε, έκλεισε.

Πότε βγαίνει: Κάθε Δευτέρα, και για την ακρίβεια μόλις ξεκίνησε.

Preacher

Γιατί να το δείτε: Μμμ, είχαμε ποντάρει αρκετά σ’ αυτήν τη σειρά πριν από 3 χρόνια. Βασίζεται σ’ ένα απ’ τα κλασικά μεταμοντέρνα κόμιξ των 90s (δια χειρός Garth Ennis και Steve Dillon) και στην παραγωγή ήταν το αγαπημένο σαχλο-δίδυμο των Seth Rogen και Evan Goldberg. Όχι ότι προέκυψε κανένα αριστούργημα τελικά, αλλά είναι διασκεδαστικό και εθιστικό γαμώτο.

Πότε βγαίνει: Κάθε Κυριακή, και απομένουν τρία επεισόδια για να κλείσει η τρίτη σεζόν.

I Am A Killer

Γιατί να το δείτε: Γιατί ξέρουμε ότι τα true crime ντοκιμαντέρ έχουν γίνει μια εξαιρετικά μαζική απόλαυση που, η αλήθεια είναι, χρήζει ερμηνείας από μόνη της κάποια στιγμή. Το I Am A Killer έχει την ιδιαιτερότητα ότι πολύ σπάνια βλέπεις να συνεντεύξεις με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θανατική ποινή, οπότε εκεί βρίσκεται και το ενδιαφέρον του. Όχι τόσο καλοφτιαγμένο όσο τα πρόσφατα Wild Wild Country και Evil Genius που είχαν τους αδερφούς Duplass από πίσω, αλλά αξιοπρεπέστατο.

Πότε βγαίνει: Βγήκε 3 Αυγούστου στο Netflix, οπότε βλέπεται μονοκοπανιά.

Insecure

Γιατί να το δείτε: ΟΚ, ακόμα δεν έχει βγει, στις 12 Αυγούστου κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος, αλλά λατρέψαμε τόσο πολύ τους πρώτους δύο που στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η αυτο-βιογραφική σειρά της Issa Rae (γραμμένη μαζί με τον Larry Wilmore) έχει τις καταλληλότερες δόσεις κωμωδίες, δράματος και ειλικρίνειας ώστε να καθίσταται ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά πράγματα πάνω στην σύγχρονη μαύρη εμπειρία στις ΗΠΑ που έχουμε δει τελευταία.

Πότε βγαίνει: Ξεκινάει 12 Αυγούστου και παίζει κάθε Κυριακή.

Disenchantment

Γιατί να το δείτε: Κι εδώ έχουμε μια σειρά που πρωτο-κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, αλλά τα πράγματα μοιάζουν επίσης εγγυημένα. Είναι το νέο πρότζεκτ του Matt Groening, δηλαδή του δημιουργού των Simpsons και Futurama, και μοιάζει με ένα φαντασμαγορικό animated fantasy πράγμα που μέχρι στιγμής έχει λάβει ανυπομονούμε να δούμε.

Πότε βγαίνει: Στις 17 Αυγούστου στο Netflix, οπότε ναι, μονοκοπανιά.

Best of internet