Quantcast

Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει στην οθόνη για να υποδυθεί την επαναστάτρια καλλιτέχνιδα Τίνα Μοντότι

Στη νέα μίνι-σειρά του Ιταλού Edoardo de Angelis

THE NERDSTREAM

8 Αυγούστου 2018

Λοιπόν, αν σας φαίνεται ότι γενικά έχει ψιλο-χαθεί η Μόνικα Μπελούτσι, είναι γιατί πράγματι έχει ψιλο-χαθεί. Μπορεί από τα 90s και μετά να έγινε μια από τις πιο εμβληματικές γυναίκες του διεθνούς μαζικού σινεμά με την συμμετοχή της στο Dracula του Κόπολα, το Malena του Τορνατόρε, το Passion of the Christ του Γκίμπσον, τα δύο sequels του Matrix και γαλλικά θρίλερ σαν τα Doberman και Irreversible, αλλά τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη ήταν αρκετά περιορισμένες.

Για την ακρίβεια, έπειτα από την εμφάνισή της στην James Bond ταινία Spectre και το On the Milky Road του Κουστούριτσα το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έχει κάνει όλες κι όλες δύο guest εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές Mozart in the Jungle και Twin Peaks.

Ε, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα φίλοι και φίλες, μιας και η Μπελούτσι ετοιμάζεται να επιστρέψει ως πρωταγωνίστρια σε μια νέα τηλεοπτική σειρά με θέμα την ζωή της Ιταλίδας επαναστάτριας κομμουνίστριας καλλιτέχνιδας Τίνα Μοντότι, την οποία φυσικά και θα υποδυθεί η ίδια.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, η Μπελούτσι ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να παίξει αυτόν τον ρόλο, μιας και η ιστορία της Μοντότι, που ξεκίνησε ως ηθοποιός βουβών ταινιών στις αρχές του αιώνα στις ΗΠΑ κι έπειτα έγινε παγκοσμίως γνωστή ως φωτογράφος και επαναστάτρια στην Ευρώπη και το Μεξικό του ’30, ήταν ένα πρότζεκτ που την ενδιέφερε τα μάλα.

Η σειρά θα γυριστεί από τον Ιταλό σκηνοθέτη Edoardo De Angelis (Indivisible, Perez), θα αποτελείται από 6 επεισόδια και ο τίτλος της θα είναι Radical Eye: The Life and Times of Tina Modotti. Παρεμπιπτόντως, αν κάτι σας λέει ότι έχετε ξαναδεί την Μοντότι στο σινεμά, δεν κάνετε λάθος, μιας και την είχε υποδυθεί η Άσλεϊ Τζαντ στην κλασική βιογραφική ταινία της Φρίντα Κάλο που σκηνοθέτησε η Julie Taymor το 2002.

Και ναι, αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Μπελούτσι από τα γυρίσματα της σειράς:

Best of internet