Quantcast

7 χρόνια χωρίς τον Τζέιμς Γκαντολφίνι: Ψηφίστε την καλύτερη στιγμή του μπαμπά σας, Τόνι Σοπράνο

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε απ’ τη ζωή σαν σήμερα το 2013

19 Ιουνίου 2018

Λοιπόν, ας είμαστε σαφείς και ειλικρινείς: αν υπάρχει μια τηλεοπτική σειρά που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με την απαρχή της σύγχρονης χρυσής εποχής της αμερικάνικης τηλεόρασης, τότε αυτή είναι το The Sopranos. Μπορεί τα φιλόδοξα τηλεοπτικά δράματα της αμερικάνικης tv να ξεκινούν ήδη από το Twin Peaks (και το Homicide, θα προσθέσουμε εμείς) και το HBO να είχε ήδη ξεκινήσει το υπέροχο Oz λίγα χρόνια πριν το μπαμ της στροφής της χιλιετίας, αλλά το The Sopranos του David Chase κατάφερε να σαρώσει τα πάντα και να βάλει τα θεμέλια για την απέραντη επέλαση αριστουργηματικών σειρών HBO στα 00s, κάποιες απ’ τις οποίες άντεξαν στην πίεση του κοψίματος (όπως το The Wire και το Six Feet Under) και κάποιες άλλες κόπηκαν υπερβολικά άδοξα (σαν το Deadwood και το Carnivale).

Φυσικά, η ψυχή του Sopranos ήταν ο Τόνι Σοπράνο. Δεν ήταν μόνο ο σπουδαιότερος τηλεοπτικός ήρωας που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, αλλά ήταν και μια υπερβολικά πολύπλοκη και συναισθηματικά έντονη ελεγεία πάνω στο τέλος του αμερικάνου άνδρα του 20ού αιώνα. Για 6 σεζόν και 86 ολόκληρα επεισόδια, παρακολουθήσαμε (κάμποσες φορές, ας εξομολογηθούμε) το συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα των Sopranos μέσα σε μια Αμερική που αλλάζει μπαίνοντας στον 21ο αιώνα, συμπαρασύροντας μαζί και τις βεβαιότητες πάνω στις οποίες έχτισε την αυτο-εικόνα της. Και ναι, η ερμηνεία του σπουδαίου Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο οποίος υπερ-δικαίως βραβεύθηκε με 3 Emmy, 3 βραβεία Screen Actors Guild και 1 Χρυσή Σφαίρα, ήταν ένα από αυτά τα πράγματα τα οποία νιώθουμε τυχεροί που είχαμε την χαρά να αντικρίσουμε.

Μια μέρα σαν σήμερα, λοιπόν, ο Γκαντολφίνι αφήνει την τελευταία του πνοή στην Ρώμη το 2013 σε ηλικία μόλις 51 ετών. Κι άφησε πίσω του, πέρα από το σπουδαίο έργο του στο Sopranos, μια σειρά από υπέροχες εμφανίσεις σε ταινίες σαν τα True Romance, Crimson Tide, Get Shorty, Where the Wild Things Are, The Man Who Wasn’t There, Killing Them Softly και – μετά θάνατον – στα Enough Said και The Drop. Και κάπως έτσι, καθώς περιμένουμε πώς-και-πώς τη στιγμή που θα δούμε το επερχόμενο prequel της σειράς, είπαμε να μαζέψουμε τις 10 αγαπημένες μας στιγμές του Τζέιμς Γκαντολφίνι από το The Sopranos και καλούμε εσάς να ψηφίσετε την καλύτερη.

90

Ε, το τέλος, ξέρετε

66

Η σκηνή με τον Πούσι, γαμώτο

56

Ποτέ δεν πειράζεις το άλογο του Τόνι Σοπράνο

41

Η πρώτη σκηνή που καταλάβαμε ότι δεν αστειεύεται

30

Η πιο ζόρικη συνεδρία με την Δρ. Μέλφι

29

Η φάση με τον πίνακα

27

Όταν έπιανε κουβέντα με ψάρια

23

Ο πιο σκληρός οικογενειακός τσακωμός έβερ

22

Όταν ο Τόνι έβγαλε λόγο μπροστά στη φαμίλια

18

Όταν η μάνα σου σε κάνει τούρμπο

Best of internet