Quantcast

Η «Dolores» του Westworld θα παίρνει πλέον τα ίδια λεφτά με τους άνδρες συναδέλφους της

Η Evan Rachel Wood μιλάει για τα μισθολογικά του HBO λίγο πριν την 3η σεζόν

THE NERDSTREAM

18 Απριλίου 2018

Λίγες μέρες πριν το ντεμπούτο του δεύτερου κύκλου του Westworld, και κάμποσους μήνες μετά το ξέσπασμα του κινήματος #TimesUp, η HBO φαίνεται ότι αποφάσισε να εξαλείψει επιτέλους το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των αμοιβών που λαμβάνουν οι άντρες και οι γυναίκες ηθοποιοί.

Όπως διαβάζουμε στο Vulture, τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά, καθώς η Evan Rachel Wood, η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί ως Dolores στο Westworld, θα λάβει πλέον ίσες αμοιβές με τους άνδρες συναδέλφους της.

«Νομίζω ότι είμαι μόλις τώρα στο σημείο που πληρώνομαι τα ίδια με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές μου», δήλωσε η Wood στο The Wrap λέγοντας ότι θα πληρωθεί το ίδιο με τον Ed Harris και τον Anthony Hopkins για τον (ανεπιβεβαίωτο ακόμη) τρίτο κύκλο της σειράς. «Μόλις μου ανακοίνωσαν, ότι, ξέρετε, “Γεια σου, θα παίρνεις ισόποσες αμοιβές”. Και αντέδρασα με έκπληξη. Και σχεδόν συγκινήθηκα. Ήμουν κάπως: «Δεν μου δόθηκαν ποτέ τα ίδια χρήματα με τους άντρες συναδέλφους μου… Ποτέ, ποτέ».

«Πάντα αγωνίζομαι γι’ αυτό. Και έχω απορρίψει προτάσεις – με το Westworld, κάπως το καταλαβαίνω λίγο περισσότερο. Είναι σα να σου λένε «Λοιπόν, απ’ την άλλη έχεις τον Anthony Hopkins, ή τον Ed Harris.» Αλλά νομίζω ότι τώρα όλοι κάνουμε την ίδια ποσότητα δουλειάς και είναι πραγματικά σκληρή δουλειά.»

Ο προϊστάμενος του HBO, Casey Bloys, νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι το σκεπτικό για την προώθηση της εξίσωσης των αμοιβών ήταν ένα «άμεσο αποτέλεσμα» του κινήματος #TimesUp και της ενθάρρυνσης από την Reese Witherspoon, ενώ η Wood σημείωσε ότι πιστεύει πως αυτή η πρωτοβουλία γίνεται όντως με αυθεντικά και ειλικρινή κίνητρα:

«Υπάρχουν πολλές προσπάθειες για να γίνουν τα πράγματα ίσα και δίκαια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος ουσιαστικά είπε «Καλησπέρα, παίρνετε αυτό. Και το αξίζετε». Και αυτό ήταν ωραίο.»

Το Westworld επιστρέφει αργότερα αυτό το μήνα με τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων του στις 22 Απριλίου.

Best of internet