Quantcast

Mindhunter: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την σειρά του David Fincher στο Netflix

Ο δημιουργός του Se7en επιστρέφει με ψυχάκηδες που σφάζουν ό,τι κινείται, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη

Σπύρος Μαυρογιάννης

7 Αυγούστου 2017

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ο δημιουργός των all-time classic Se7en και Zodiac, έχει σκοπό να επιστρέψει στην θεματολογία των serial killers με μια νέα σειρά στο Netflix.

To Mindhunter που βασίζεται στο βιβλίο Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit των John E. Douglas και Mark Olshaker, είναι κλασική αστυνομική περιπέτεια με κατά συρροήν δολοφόνους. Βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’70 και ακολουθούμε δύο πράκτορες του FBI οι οποίοι αναζητούν βοήθεια, ώστε να λύσουν διάφορες υποθέσεις ανθρωποκτονιών, παίρνοντας συνεντεύξεις από σήριαλ κίλερς.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για αυτό;

Το trailer είναι όπως πρέπει

Φυσικά ο συνδυασμός David Fincher και ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνοι κάνει μια παντοδύναμη κέντα. Αυτό που βλέπουμε σαν πρώτη γεύση στο τελευταίο επίσημο trailer της σειράς παραπάνω είναι ακριβώς όπως το περιμένουμε. Με το ωραιότατο tagline «Αν δεν καταλάβεις την τρέλα, πώς θα σταματήσεις τους τρελούς;» και μια σειρά από απνευστί εναλλαγές μεταξύ των συνεντεύξεων των δυο ντέτεκτιβ με δολοφόνους και ειδικούς, το τρεηλερ μας εισάγει με πολύ ατμοσφαιρικό τρόπο στο τι πρόκειται να δουμε στην σειρά. Μέσα από τα slide show με την γνώριμη και αγαπημένη φυσιογνωμία του Charles Manson και τις αναφορές στον John Dillinger, το Mindhunter όπως όλα δείχνουν εκτός απο μια κλασική αστυνομική σειρά δράσης αγγίζει σε μεγαλύτερο βάθος το αντικείμενο του.

Ερωτήματα όπως το αν η ηλεκτρική καρέκλα ή ο σωφρονισμός είναι η λύση απέναντι σε μια κατα συρροή δολοφονική μανία ή το αν οι δολοφόνοι γεννιούνται ή γίνονται παρεμβάλλονται στο τρεηλερ. Και μας ανοίγουν την όρεξη για μια ωραιότατη φιλοσοφική διάσταση στο όλο πράγμα, κάτι το οποίο ο Fincher αγαπάει πάντα. Κάτι που αγαπάει επίσης, και το βλέπουμε στο τρεηλερ, είναι μπάτσοι που βλέπουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ακρωτηριασμένα παιδάκια.

To καστ δεν είναι πανίσχυρο αλλά είναι τίμιο

Ο ντετεκτιβ μας είναι οι Jonathan Groff που γνωρίσαμε στο εξαιρετικό Looking και Holt McCallany (Fight Club, The Losers). Το υπόλοιπο πρωταγωνιστικό καστ είναι η Anna Torv (Fringe) και Hannah Gross (Unless) ενώ τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Asif Kapadia, Tobais Lindholm και Andrew Douglas.

Είναι ένα από τα χειμωνιάτικα στανταρ

Με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τις 13 Οκτώβρη 2017 και 10 επεισόδια, το Mindhunter θα παιχτεί με δύο βδομάδες διαφορά με την νέα σεζόν του Stranger Things που σκάει μύτη στις 27 Οκτώβρη. Ελπίζουμε να κάνει κρύο τον Οκτώβρη γιατί αναμένεται ωραίοτατο binge watching.

H Charlize Theron είναι συμπαραγωγός

O Fincher παλεύει το συγκεκριμένο πρότζεκτ από το 2009 όταν πρότεινε στο HBO το σενάριο για την μεταφορά του βιβλίου Mind Hunter με συμπαραγωγό του την Charlize Theron. Παρότι η συμφωνία με το HBO δεν έκλεισε, η σειρά του Netflix που θα δούμε σε λίγους μήνες έχει ακόμα την Charlize Theron συμπαραγωγό μέσα από την εταιρία της Denver and Delilah.

Την τελευταία φορά που ο Fincher έκανε κάτι για το Netflix, πήραμε το House of Cards

Την τελευταία φορά που ο David Fincher συνεργάστηκε με το Netflix για να παράξουν κάτι για την μικρή οθόνη πήραμε μια σειρά σχετικά με έναν ιδιοφύη και αδίστακτο τύπο και την γυναίκα του, που κατορθώνουν να γίνουν το προεδρικό ζευγάρι της Αμερικής. Ο David Fincher έχει υπάρξει executive producer του House Of Cards, θα πρέπει να θεωρείται ένας από τους πιο βασικούς συντελεστές του και είναι ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων. Κάτι που του απέφερε και ένα Emmy για την εξαιρετική σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου και σε εμάς απέφερε ένα από τα πιο γαμιστερά τηλεοπτικά σήριαλ των τελευταίων χρόνων.

Ίσως το δούμε να συμβαίνει ξανά με το Mindhunter.

Best of internet