Quantcast

Η σειρά “The Handmaid’s Tale” μας μεταφέρει σε έναν τρομακτικό κόσμο που μοιάζει επικίνδυνα με τον δικό μας

Μια ατμοσφαιρική Sci Fi σειρά που θα σας καθηλώσει

Τσαγκ

26 Μαΐου 2017

Η Αμερική πλέον κυβερνάται από κάποιους ακραίους χριστιανούς που πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα και ότι ο σκοπός της ζωής τους είναι να πλαισιώνουν τον άντρα και να του κάνουν απόγονους! Όχι, δεν μιλάμε για τη νέα εποχή που ξημέρωσε με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, άλλα για το σενάριο της σειράς Handmaid’s Tale.

Το 1985 η Margaret Atwood, Καναδή συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, παρουσίασε στο βιβλίο της Handmaid’s Tale, ένα δυστοπικό θεοκρατικό μέλλον, όχι πολύ μακριά από την εποχή της (πάνω κάτω στην δίκη μας εποχή), ένα τρομακτικό εναλλακτικό σύμπαν πάνω στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη νέα εξαιρετική σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Hulu.

Σε ένα παράλληλο 2017,  τα πάντα είναι μολυσμένα, το οικοσύστημα καταρρέει και το σημαντικότερο, η μεγάλη πλειοψηφία του παγκοσμίου πληθυσμού έχει χάσει την γονιμότητα του. Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας έχει καταρρεύσει μετά από πραξικόπημα και την θέση της έχουν πάρει χριστιανoταλιμπάν δικτάτορες που θέλουν η χώρα να επιστρέψει στις “παλιές της άξιες”.

Η νέα ηγεσία διοικεί όπως και κάθε δικτατορία, χρησιμοποιώντας  την θρησκεία, τα όπλα και τους ρουφιάνους της.  Για να σώσουν οι πραξικοπηματίες την χώρα, η οποία τώρα έχει μετονομαστεί σε Gilead και είναι στα πρόθυρα να ερημώσει λόγω υπογεννητικότητας, φυλακίζουν τις λιγοστές πλέον γόνιμες γυναίκες που δεν ανήκουν στην υψηλή τάξη που ελέγχει την χώρα και τις αναγκάζουν να βιάζονται από τους αφέντες τους με σκοπό την τεκνοποίηση.

Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία μιας από αυτές τις “υπηρέτριες”, της Offred (ονομασία που την έδωσε το καθεστώς) , η οποία ενώ ζούσε μια κανονική οικογενειακή ζωή, από την μια μέρα στην άλλη, θρησκόληπτοι, στρατόκαυλοι, διέλυσαν την οικογένεια της, της πήραν την κόρη, της άλλαξαν το όνομα και την έκαναν σκλάβα του σεξ στην ίδια της τη χώρα. Σε μια χώρα στην οποία πλέον κυριαρχεί η βία και ο θάνατος για όποιον δεν θέλει να μπει στα καλούπια του νέου καθεστώτος, η Offred προσπαθεί να βρει την κόρη της και να επιβιώσει χωρίς να χάσει τον εαυτό της και να ανακαλύψει αν υπάρχει κάποια διέξοδος από αυτό τον εφιάλτη.

Tο Handmaid’s Tale, είναι μια αργή και ατμοσφαιρική σειρά, που καταφέρνει να τρομάζει τον θεατή, χωρίς να χρησιμοποιεί “φτηνά” jump scares, άλλα με έναν εσωτερικό τρόμο που πηγάζει από το πόσο οικείο φαντάζει αυτό το εναλλακτικό σύμπαν στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή.

 

 

Best of internet