Quantcast

6 movie mistakes που ίσως να μην είχατε παρατηρήσει ποτέ

Πάμε στοίχημα πως αυτά δεν τα είχατε δει

vamvax

8 Δεκεμβρίου 2015

O Steven Spielberg συχνά μπέρδευε την κάμερα με το παπούτσι του. Ο Alfred Hitchcock μια φορά αντί να πάρει τηλέφωνο την πίτσα φαν, πήρε τη μητέρα του. Ο Γιάννης Δαλιανίδης γύρισε κάποιες ταινίες. Και οι μεγαλύτερες μεγαλοφυίες κάνουν λάθη. Ταινίες και σειρές είναι γεμάτες από αυτά. Εσείς έχετε παρατηρήσει τα παρακάτω 6 κραυγαλέα λάθη;

Braveheart: Το ρολόι

1

 

Ένα από τα πιο γνωστά λάθη που έχουν παρατηρηθεί σε ταινία είναι στη σκηνή της μάχης στο Braveheart, που το ρολόι ενός εκ των σκοτσέζων πολεμιστών δείχνει ότι η ώρα είναι 10.10, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά από ιστορικές πηγές ότι η μάχη δεν είχε ξεκινήσει πριν τις 11 και τέταρτο (ώρα Γκρίνουιτς).

 

Καζαμπλάνκα: Η θεία

 

2

 

Στη διάσημη σκηνή του φιλιού της κλασσικής αυτής ταινίας, στην άκρη του πλάνου αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά μπορεί να παρατηρήσει τη θεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κλάρα, να μασουλάει ηδονικά ένα μπούτι κοτόπουλο. Ο φακός έπιασε την ανυποψίαστη θεία Κλάρα, η οποία παρακολουθούσε αμέριμνη το γύρισμα λίγο πιο κοντά στη δράση απ’ό,τι θα έπρεπε. Αργότερα ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ θα γράψει στην αυτοβιογραφία του για το συμβάν: «Μπα που να της κάτσει στο λαιμό!»

 

Star Wars: Οι Stormtroopers αλλάζουν θέση

 

3

 

Όταν οι stormtroopers καταδιώκουν τον Luke Skywalker, ο Τζίμης είναι μπροστά από τον Λάκη. Μόλις όμως η κάμερα επιστρέψει, μετά από ένα κατ, με έναν «μαγικό» τρόπο ο Λάκης έχει βρεθεί μπροστά από τον Τζίμη. Αυτό το παιδαριώδες λάθος, όπως μας αποκαλύπτει αργότερα ο George Lucas, βγήκε σε καλό για την ταινία, μιας κι ο Τζίμης ήταν πολύ πιο εύστοχος και πιθανώς να είχε πετύχει τον Luke από ευνοϊκή θέση. Έτσι η ταινία θα τελείωνε στα 30 λεπτά και βέβαια δεν θα έβγαιναν κι όλα αυτά τα κερδοφόρα sequels.

 

O ελαφοκυνηγός: Λάθος ελάφι

 

4

 

Η ομάδα των ειδικών εφέ εδώ πραγματικά τα’κανε μαντάρα. Το ελάφι που εμφανίζεται στην πιο διάσημη σκηνή της ταινίας, τη γνωστή και ως «σκηνή με το ελάφι», έχει 2 στομάχια, ενώ θα έπρεπε να έχει 4 όπως όλα τα ελάφια. Το κόστος μάλιστα των CGI εφέ για τα ψηφιακά αυτά ελάφια ήταν τόσο μεγάλο που η παραγωγή αποφάσισε να τα αντικαταστήσει στο 2ο μισό της ταινίας με Βιετναμέζους.

 

Back To The Future 2: οι 2 γραβάτες

 

5

 

Ένας αναχρονισμός ξέφυγε από την ομάδα ενδυματολογίας στη δεύτερη ταινία της σειράς. Οι ήρωες ταξιδεύουν στο παρελθόν, στον Οκτώβριο του 2015 κι εκεί συναντάνε έναν συνονόματο του Marty Mc Fly ο οποίος φοράει 2 γραβάτες, μόδα που δεν είχε εμφανιστεί στην Αμερική πριν τον Δεκέμβρη του 2015.

 

Ολες οι σειρές και ταινίες της Άννας Ανδριανού: Τα τεκνά

 

6

 

Ο γοητευτικός κύριος που πολιορκεί το χαρακτήρα της Άννας Ανδριανού σε οποιαδήποτε σειρά έχει συμμετάσχει, θα μπορούσε πολύ εύκολα να βρει πολύ καλύτερη γκόμενα. Ένα μικρό λαθάκι που όμως αφαιρεί από τον ρεαλισμό του εγχειρήματος.

Best of internet