Quantcast

Σκούρα τα πράγματα για το μέλλον του σινεμά, σύμφωνα με τον David Lynch

O daddy σε κρίνει που βλέπεις ταινίες στο κινητό σου

THE NERDSTREAM

25 Απριλίου 2023

Δεν μιλάει συχνά, αλλά όταν το κάνει πάντα μας δίνει κάτι να θυμόμαστε. Μετά από καιρό, ο David Lynch έδωσε μια συνέντευξη στο ιστορικό γαλλικό σινεφιλικό περιοδικό Cahiers du Cinema, μιλώντας μεταξύ άλλων για το μέλλον του κινηματογράφου στην μετά-covid εποχή. Και, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν, ο daddy δεν είναι καθόλου αισιόδοξος.

Σύμφωνα με τον Lynch, το σινεμά βρίσκεται σε “κακή κατάσταση” αυτήν την στιγμή, αφού ο κορονοϊός “έδιωξε” τους ανθρώπους από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Πέρα από τις αρνητικές επιδράσεις της πανδημίας, βέβαια, ο Lynch σημειώνει επίσης πως οι σειρές έχουν αντικαταστήσει το σινεμά στην συνείδηση του κοινού, λέγοντας πως η κινηματογραφική εμπειρία είναι πια “στα ιστορικά βιβλία”.

Για να μην παρεξηγηθεί, βέβαια, ο Lynch λέει πως η “τηλεόραση δεν είναι κακή”. Κι ο ίδιος μας έχει χαρίσει όχι ένα, αλλά δύο Twin Peaks άλλωστε. Για τον ίδιο, όμως, το δύσκολο είναι ο αποχαιρετισμός στην κινηματογραφική αίθουσα, χαρακτηρίζοντας όσους αιθουσάρχες επιμένουν ως ήρωες που αγωνίζονται.

Τέλος, ο λατρεμένος σκηνοθέτης δεν παραλείπει να μπουμεριάσει (με το δίκιο του εν μέρει βέβαια) για όσους επιλέγουν να βλέπουν ταινίες στο κινητό τους, λέγοντας πως είναι λυπηρό να κάνει κανείς κάτι τέτοιο. Να θυμήσουμε βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά που δικάζει πάνω στο ζήτημα:

Best of internet