Quantcast

Ο Edward Norton ψάχνει το γενεαλογικό του δέντρο, μαθαίνει πως η Ποκαχόντας ήταν 12η προ-γιαγιά του

Δυνατό origin story, αναμένουμε την ταινία

THE NERDSTREAM

9 Ιανουαρίου 2023

Δεν είμαστε σίγουροι ως προς το γιατί ακριβώς, αλλά η αμερικάνικη pop κουλτούρα έχει μια πολιτισμική εμμονή με την εύρεση προγόνων, με την διερεύνηση γενεαλογικών δέντρων, με το σκάλισμα του παρελθόντος. Ίσως φταίει η υπερβολική και ενοχική προσκόλληση με το βρώιμο παρελθόν του πετσοκόμματος αυτοχθόνων και της σκλαβιάς των μαύρων, δεν ξέρουμε, προχωράμε.

Μια τέτοια τηλεοπτική εκπομπή λοιπόν είναι το Finding Your Roots στο PBS , η οποία εδώ και 9 σεζόν ασχολείται με το να σκαλίζει τα γενεαλογικά δέντρα διαφόρων Αμερικάνων celebrities ώστε να βρίσκει στο οικογενειακό τους παρελθόν διάσημους προγόνους ή ενδιαφέροντα facts. Στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν, καλεσμένος ήταν ο Edward Norton, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο Glass Onion του Rian Johnson στο Netflix.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Henry Louis Gates Jr., η καταγωγή του Norton φτάνει μέχρι την Ποκαχόντας. Την γνωστή. Αυτήν που την έκανε ταινία η Disney. Οκ, όχι εντελώς ιστορικά πιστή ταινία, αλλά παίρνετε μια ιδέα (για μια καλύτερη και πιο ιστορικά πολύπλοκη αναπαράσταση, τσεκάρετε το The New World του Terrence Malick).

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Norton που είναι αρρωστάκι με τέτοια ζητήματα υποστήριζε ήδη πως κάποιου είδους σχέση με την Ποκαχόντας ήταν μέρος του family lore του, αλλά δεν περίμενε ότι θα προέκυπτε από την έρευνα ότι η ιστορική Ποκαχόντας θα ήταν η 12η προ-γιαγιά του (!). Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει ότι στις 5 Απριλίου 1614 ο αποικιοκράτης John Rolfe από τη Βιρτζίνια, πρόγονος του Norton, παντρεύτηκε την αυτόχθονη γυναίκα.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Best of internet