Quantcast

Αυτός ο ατελείωτος A.I. διάλογος ανάμεσα σε Werner Herzog και Slavoj Zizek είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η μέρα σας

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΖΙ

THE NERDSTREAM

16 Νοεμβρίου 2022

Πόσες δεκαετίες περάσαμε ανησυχώντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει στον αφανισμό της ανθρωπότητας, φίλες και φίλοι; Πόσες ταινίες, σειρές και βιβλία δεν έχουν φανταστεί (ή μήπως φαντασιωθεί; χμμμ) το τέλος μας στα χέρια των έξυπνων μηχανών; Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται πάντα πιο ευφάνταστη και δημιουργική από τη μυθοπλασία.

Τελικά το A.I. που θα καταστρέψει (ή μήπως θα σώσει; χμμμ) την ανθρωπότητα δεν έρχεται από την Skynet, αλλά από έναν Ιταλό προγραμματιστή/καλλιτέχνη με το όνομα Giacomo Miceli, ο οποίος είχε μια φαεινή πλην αρρωστημένη ιδέα: να φτιάξει ένα site με μια ατελείωτη A.I. συζήτηση ανάμεσα σε δυο bot εκδοχές του Werner Herzog και του Slavoj Zizek.

Ακριβώς, ο Γερμανός σκηνοθέτης-φιλόσοφος και ο Σλοβένος φιλόσοφος-shitposter, ίσως οι δύο καλύτερες ανθρώπινες φωνές στο ανθρώπινο σύμπαν, συζητούν μέχρι την αιωνιότητα για φιλοσοφία και τέχνη, δημιουργώντας το πιο περίεργο μείγμα ηχητικού deepfake, ASMR, podcast και βασανιστηρίου που έχετε ακούσει ποτέ. Δοκιμάστε το ψύχραιμα εδώ.

Τυχαίο δείγμα:

Best of internet